Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deși și-a văzut protejata, Carmen Dan, poftită să-și ia tălpășița din Guvern și hăituită de presă, președintele PSD Liviu Dragnea a tăcut mâlc și și-a văzut mai departe de cruciada sa moldovenească. Mare caracter, mare om de stat!

Acutizarea conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose i-a obligat pe cei doi să-și caute urgent sprijin în afara birourilor. Ca urmare, Dragnea a dat năvală peste filialele PSD din Moldova, iar Tudose a năvălit, la rândul său, peste televiziuni pentru a cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. NAȚIONAL constată că preocupat fiind doar de atragerea pesediștilor din teritoriu de partea sa, Liviu Dragnea a lăsat-o baltă pe Carmen Dan. Care, deși a urmat cu sfințenie ordinele lui Dragnea, s-a trezit părăsită între tranșee exact atunci când a fost luată direct în cătarea puștii de Tudose.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu şi-a prezentat demisia din funcţie şi a precizat joi seara, într-o declaraţie de presă, că miniştrii pot fi retraşi doar de forurile statutare ale coaliţiei de guvernământ, anunță ZIUA VECHE. “Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot colo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a afirmat Carmen Dan. Carmen Dan, senator PSD, ocupă funcţia de ministru al Afacerilor Interne începând din ianuarie 2017, în guvernele conduse de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

Scandalul Tudose-Dragnea împarte taberele în PSD iar mai mulţi lideri  au recunoscut existenţa unei rupturi în partid, anunță GÂNDUL.  Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cel care de la debarcarea sa de la Ministerul Apărării Naţionale a început să fie din ce în ce mai critic la adresa lui Liviu Dragnea, a declarat că face o analiză proprie şi că, deocamdată, nu vrea să comenteze nimic despre scandalul izbucnit în interiorul partidului. La rândul său, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, alături de alți lideri locali și parlamentari PSD consideră că dacă nici preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit.

Chiar și Niculae Bădălău, unul dintre liderii PSD, a fost tranșant în conflictul pe care Mihai Tudose, premierul României, îl are cu Dan Carmen. Președintele executiv al PSD este convins că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să continuie în funcție, anunță EVENIMENTUL ZILEI.  "Doamna Carmen Dan nu trebuie să își dea demisia. În mod correct, așa trebuie. M-aș dezice dacă aș spune altceva. Partidul politic și-a prezentat programul de guvernare, a cîștigat alegerile, iar partidul trimite oamenii să reprezinte interesele. Partidul! Noi avem grijă ca acest guvern să funcționeze foarte bine, e imaginea noastră în joc. Premierul a făcut o greșeală că i-a cerut demisia, trebuia să o facă în interiorul partidului“.

Competiția dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose pentru controlul PSD a intrat în linie dreaptă. Ambele tabere folosesc resursele guvernamentale, sabotează acțiunile adversarilor, îi amenință și îi linșează mediatic. Ambele tabere folosesc toate armele din dotare pentru a-și crește șansele la Comitetul Executiv Național din 29 ianuarie, unde se va discuta propunerea premierului de restructurare, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Dar propunerea nu este agreată de Liviu Dragnea, pentru că restructurarea este o formulă prin care premierul încearcă să scape de oamenii săi din guvern.

Premierul a avut grijă să își coaguleze propriul grup de susținători, folosindu-se de pârghiile avute la dispoziție. I-a oferit un aparat de lucru vicepremierului Marcel Ciolacu, care l-a părăsit pe Dragnea pentru Tudose. A afirmat că nu îl interesează șefia PSD, pentru a obține sprijinul președintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău (șef la Giurgiu), care se visează succesorul lui Dragnea. L-a cultivat pe Marian Oprișan, șeful CJ Vrancea, marginalizat în era Dragnea.

La rândul său, Liviu Dragnea încearcă să contracareze această situație și să păstreze controlul PSD, folosind metode similare, constată ADEVĂRUL. Dragnea l-a sunat pe șeful PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care a trecut, recent, în tabăra adversă și i-a cerut să renunțe la acțiunile împotriva sa. Țuțuianu a declarat, ieri, că se gândește ce poziție va avea la ședința CEx, dar unul dintre locotenenții săi din filială, Corneliu Ștefan, a anunțat că PSD Dâmbovița susține restructurarea Guvernului. Tocmai pentru că a fost părăsit de unele filiale din Sud, acolo unde se afla baza sa de putere, Dragnea a început turneul său în filialele PSD din Moldova.

Totuși, încăierarea prin interpuși dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose face foarte mult rău PSD, actualii pesediști comportându-se acum identic cu țăraniștii de odinioară. Care, tot așa, s-au tot caftit între ei până ce i-a luat pe toți dracu’ și s-a ales de tot praful.Comentarii

v Dragnea presedinte!

14 ianuarie 2018 20:33

Imnul CJ Teleorman S- dus Dragnea la Bucuresti si-i face pe mitici din vorbe. Are oase de smecher. Ii face pe toti.

14 ianuarie 2018 16:46

Adevarul mai v de la wc, alias Paulus, presa nu poate fi la fel de usor prostita ca alegatorii rurali din Teleorman. Tu n-ai observat, dar sensul din text era figurat, ironic. N-o sa intelegi niciodata nuante subtile pentru ca esti un imbecil irecuperabil.

14 ianuarie 2018 8:35

Cum adică ”hăituită de presă”?! Găsesc că exprimarea asta lovește (profund, n.m.) în demnitatea EURO-haitei (în care s-a transformat, iată, breasla ”celei de-a patra puteri”, n.m.)! Adică, stați puțin - faptul că membrii haitei se revendică pre sine ca atare, mi se pare demn de salutat (deși deopotrivă tardiv și ... surprinzător, n.m.) - ceea ce mă îngrijorează cu adevărat sunt însă implicațiile și consecințele (faptului de a fi confruntat zilnic cu MEDIA-dejecțiile unei ... ”haite”, n.m.). Cu surprindere & respect, Paulus

13 ianuarie 2018 23:38

Apel la luciditate MAI organizeaza alegerile. E cel mai important minister intr-o lupta politica.

12 ianuarie 2018 18:35

Gicu Mare GAINATZ....si penal pe deasupra...

12 ianuarie 2018 16:54

okila premirule vrei sa faci curatenie in politie si iti iei consultant un ...puscarias ?

12 ianuarie 2018 13:54

solo Ponta se intreba, mai zilele trecute, de unde are Dragnea atata interes pentru Ministerul de interme. Mai Ponta, el, Dragnea are un interes deosebit si fata de porci, respectiv femei. Cum in viata privata nu ma bag, pentru celelate doua interese am sa-ti dau eu raspunsul, desi l-ai fi putut gasi. La primul -interesul pentru politie- vine de la tatal care a fost militian prin comune din Teleorman. Tot de acolo vine si interesul pentru porci. Desi familia militianului Dragnea nu crestea porci, an de an se taiau mai multi porci la ei in curte, unii dintre ei fiind directionati spre protipendada de la capitala sau judet. Era mituire, caci ce putea fi altceva cand nu se gaseau decat oase prin macelarii, obicei pe care l-a mostenit si fiul Gandeste-te ca el, Dragnea L, taia porci pe la K1, K2 sau cine mai stie care K ale SRI. Cu cine ? Cu aia pe care el acum ii numeste stat paralel. De unde erau porcii? In perioada comunismului porcii erau de la taranii, consateni de-ai lui Dragnea militianul, care evident nu aveau porumb sa creasca porcii, dar era porumb pe campurile cooperativelor ( colectivelor), de unde furau. Prinsi la furat erau santajati sa-i creasca si lui porci. Uite asa a invatat tanarul Dragnea cum se mituie mai marii zile sau cum se pot santaja colaboratorii. Acum Dragnea Liviu nu mai putea lua porci de la tarani, dar si-a "tras" pe numele lui fiu-su o ferma de porci. De aici se taiau porcii cu sefii din "statul paralel" pentru ca acestia sa inchida ochii la neregulile facute in judet. La fel ca tatal militian.

12 ianuarie 2018 13:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.