Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Circa 10% din medicamentele cu preţuri sub 25 lei au dispărut din România, în ultimii doi ani, din cauza creşterii cu peste 50% a taxei clawback, cei mai afectaţi fiind pacienţii cu boli cardiovasculare, digestive, respiratorii, reumatice şi ale sistemului nervos.

“Taxa clawback lezează interesele pacienţilor, loveşte în fabricile de medicamente din ţară şi escaladează costurile din sistemul de sănătate”, este semnalul de alarmă pe care îl trage din nou, la începutul anului, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care reuneşte 16 fabrici de medicamente din ţară. Potrivit PRIMER, deşi autorităţile prezintă taxa clawback ca pe un instrument moderator al costurilor în sănătate, aceasta este “un mecanism pervers prin care medicamentele ieftine, cele utilizate de milioane de români, devin nerentabile şi dispar din piaţă”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.