Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gabriela Firea a făcut publice noile proicte care vor fi demarate în București în ceea ce privește fluidizarea traficului. Primarul Capitalei anunță investiții de peste 200 de milioane de euro.

”Pregatim proiecte importante de fluidizare a traficului in Capitala, in valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achizitionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a sapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare.

Am avut azi o intalnire de lucru cu Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, cu care am discutat despre proiectele cu fonduri europene care sunt in derulare, dar si despre alte proiecte ale Primariei Capitalei, eligibile pentru finantare europeana. Acestea vizeaza domenii precum transportul public, infrastructura, sistemul de termoficare, protectia mediului si cultura.”, se arată în mesajul Gabrielei Firea.

”Facem pasi concreti pentru a pune in aplicare prevederile cuprinse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, document strategic care vizeaza modernizarea infrastructurii de transport in regiunea Bucuresti-Ilfov. Astfel, avem in pregatire proiecte importante de fluidizare a traficului si imbunatatirea transportului in comun in Capitala, cu aplicatii de peste 200 de milioane de euro. Pe langa achizitionarea a 100 de tramvaie si modernizarea a altor 50, pentru care vom lansa licitatia in luna februarie, avem in lucru proiecte de modernizare a sapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 si 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan si upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, sa obtinem fonduri europene pentru achizitionarea de sisteme si aplicatii software pentru managementului traficului. Totodată, suntem in etapa de pregatire a documentatiei pentru achizitionarea a 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice.”, a mai adăugat edilul Capitalei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.