Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Schimbările climatice și poluarea vor avea efecte devastatoare asupra vieții marine. Din 1950 și până în prezent, numărul zonelor lipsite de oxigen a crescut de patru ori, avertizează oamenii de știință într-un nou studiu.Fenomenul de dezoxigenare care duce la apariția așa-numitelor “zone moarte” este cauzat de încălzirea apelor, care nu mai pot păstra la fel de mult oxigen la temperaturi mai ridicate.

Zonele de coastă sunt și ele afectate din cauza activității umane. Numărul zonelor de coastă cu nivele scăzute de oxigen a crescut de 10 ori în ultimele cinci decenii, din cauza fertilizatorilor și a deșeurilor care sunt revărsate în ape.
Pericol de extincție în masă pentru viețuitoarele marine

Majoritatea animalelor marine nu pot trăi în zone fără oxigen. Fără măsuri drastice care să combată această problemă, viața din ocean este amenințată cu extincția în masă. Consecințele ar fi extrem de grave pentru milioanele de oameni care trăiesc pe coaste și depind de mări și oceane pentru trai.

Denise Breitburg, coordonatoarea studiului, atrage atenția asupra impactului pe care aceste transformări l-ar avea asupra mediului și al umanității.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.