Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Proiectul de modificare a Legii Sportului retrimis Parlamentului de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu solicitarea de a fi reexaminat, conţine cel puţin trei prevederi dubioase făcute de reprezentanţii Puterii.

Textul iniţial al Ordonanţei de Urgenţă nr. 38/2017, promulgată în luna mai a anului trecut de cabinetul Grindeanu, a fost modificat în Parlament, formula finală trimisă preşedintelui ţării, spre promulgare, fiind una favorabilă exploatării resurselor publice în interes privat.
Trei ar fi modificările operate de parlamentari şi care ridică mari semne de întrebare:

1. a dispărut pragul maxim de 5% din bugetul local, fixat iniţial de guvern, pe care primăriile îl puteau direcţiona către sport.

2. au fost şterse orice referiri la obligativitatea de a respecta legislaţia comunitară şi cea naţională privind ajutorul de stat.

3. bazele sportive administrate de stat se pot da spre folosinţă gratuită cluburilor, indiferent că acestea sunt private sau publice.

Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.