Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Actrița franceză Catherine Deneuve semnează, alături de mai multe femei celebre, o scrisoare deschisă în care se spune că „vânătoarea de vrăjitoare" din cauza scandalului Harvey Weinstein pune în pericol libertatea sexuală, scrie The Guardian.

„Violul este o crimă. Dar flirtul insistent sau stângaci nu reprezintă o ofensă, nici bravura o agresiune macho”, se arată în scrisoarea publicată de cotidianul Le Monde și semnată de 100 de artiste, cercetătoare, scriitoare și jurnaliste. Acestea se desolidarizează de valul de „denunțuri” care au urmat după ce producătorul de la Hollywood a fost acuzat de viol și agresiuni sexuale.

Cele 100 de semnatare susțin că mişcarea #metoo a lansat în presă şi pe reţelele de socializare „o campanie de delaţiune şi de punere sub acuzare publice a unor persoane care, fără să li se lase posibilitatea să se apere sau să răspundă, au fost puşi pe acelaşi plan cu agresorii sexuali”. 

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.