Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Principalele declarații ale premierului Mihai Tudose:

"Piața a fost inundată de informații, o parte dintre ele au fost reale. Eu mă bazez pe informațiile reale, din rapoarte oficiale, nu pe speculații. Am cerut un raport oficial. Dacă e să judecăm ca niște oameni normali, eu cred că dacă eram ministru de Interne îi dădeam afară pe toți, duminică seara. Cazuri de acest gen au mai fost: cazul Perla, cazul studentei japoneze ucise. Sub imperiul momentului, te revolți, când afli că e polițist, furia ajunge la paroxism. Dacă ai trecut de momentul acela, devii rațional, te bazezi pe o anchetă oficială. I-am cerut doamnei ministru un raport oficial. Raportul a venit astăzi. M-am uitat pe el. Lucrurile sunt complicate. I-am solicitat domnului Despescu să vină cu două rapoarte: vinovații - începând d ela colegii de tură care au stat două zile cu poza respectivului și nu și-au recunoscut colegii, până la șefii ierarhici. Ăștia trebuiau primii dați afară. Dăm afară șeful Poliției? Eu nu am spus că nu îl dau, dar să vedem cu ce vine. Al dollea set de măsuri care să rezolve problemele de sistem. Nu toată poliția trebuie blamată. Nu poți să-l acuzi pe șeful Poliției că la secția cutare, un necunoscut, că nu era mare sculă, dosarul lui a fost ținut ascuns.Demiterea șefului de la Omoruri mi se pare exagerată, înțeleg că e un polițist extraordinar. De ce nu a plecat acasă consilierului doamnei ministru, care înțeleg că a fost coleg cu pedofilul.

Al doilea argument pentru a nu accepta propunerea doameni ministru este că atunci când demiți pe cineva, trebuie să pui pe cineva în loc. Am aflat că domnul Ioniță - propunerea de înlocuire - că refuză. De ce sunt supărat pe doamna ministru: Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză. Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor. Discuția a fost următoarea: Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție? Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție. Domnul Bogdan Chirieac a auzit acest lucru.

Eu nu mai am ce să discut cu doamna ministru după ce m-a mințit. Dacă își dă demisia, eu o accept. Dacă domnia sa va fi lăsată, își va da demisia.

L-am întrebat pe domnul Despescu că nu știa de cazul din 2016. Are o săptămână să afle. Iar băieții care au ținut ascuns dosarul, dezbrăcați de uniformă și trimiși la procurori.

Eu o să fiu mai non-european, dar îmi asum. O să mă coste scump. Eu cred că și pedeapsa cu moartea e puțin. Pentru cei care nenorocesc un copil, care iau o viață. Îi vezi zâmbind. Pentru unii închisoarea pe viață e cel mai dulce. Știu că o să mă coste mult. Pentru că politica mondială e împotriva injecțiilor letale.... Nu poate să fie om cel care face așa ceva. Bătrâni uciși pentru 10 lei, copii abuzați în lift. Ce te faci când ți se întâmplă ție, în familie? Nu te duci după topor? Hai să fim umani cu cei care sunt oameni. După patru ani o ia de la capăt. Cum Doamne iartă-mă să greșești cu așa ceva?

Evaluarea Guvernului

Nu dau note, notele trebuie să le dea cetățenii. Noi ne-am îndeplinit partea de guvernare pentru perioada de timp. Am mărit salariile, pensiile, am început anul în deficitele stabilite, am depășit cele mai optimiste previziuni în ceea ce privește Banca Mondială. Ne-au creditat cu o creștere de peste 4. Avem o creștere de 6.4-6.5. S-a îmbunătățit ratingul de creștere al României, vă asigur că va fi mai mult.

Vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani. Cu o autostradă de la Ungheni-Iași-Brașov care apoi să iasă din țară. O autostradă de care nu s-a vorbit. București-Craiova-Caraș-Timișoara. Și la sud de Carpați tot țara noastră e. Toate sunt discutate cu BERD, cu Banca Mondială și ne apucăm de treabă. Dacă le pornim, nu le mai oprește nimeni. Este vorba de 10 miliarde. Începem anul ăsta Brașov-București să fie gata.

Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aș dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulțime de pui. Le-aș dori comasate la loc. Elimină birocrația. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administrației publice.

Eu nu fac parte din nicio tabără, din niciun trib, sunt membru PSD. Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcția asta căt simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă.

Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepția cazului de astăzi cu care să nu pot lucra. Ieri vă spuneam altfel, dar azi m-am mințit cu martori.

Dacă se consideră că nu am dreptate, eu plec acasă. Că nu sunt ultimul prim-ministru. Eu vreau un guvern mai suplu. Să nu mai alerge cetățeanul.

Eu cred că la Ministerul Sănătății e o chestiune de sistem care se apără. Au fost niște oameni care nu au fost deranjați de nimic. Începem să deranjăm. Eu vă asigur că domnul Bodog încearcă să rezolve problemele sistemice. Nu e un demers de efort, ci de rezultat. Trebuie să ne și reușească. Am văzut o scrisoare trimisă domnului Bodog trimisă de un secretat de stat în care acesta își exprima îngrijorarea legată de aprovizionarea cu vaccinuri. Era tocmai secretarul de stat care se ocupa de vaccinuri. I-am reproșat că domnul respectiv mai e secretar de stat. E mai ardelean așa.

 


Comentarii

UNFORGIVEN Ce argument este asta ca nu demiti pe cineva care a gresit pentru ca potentialul inlocuitor refuza ulterior sa-i mai preia functia. Adica nu exista adjuncti care sa asigure interimatul, cum a fost atata timp la SIE ? Pe de alta parte, acel Ionita e posibil sa fi acceptat initial si apoi strans cu usa de premier sa se fi sucit. PS: Oricum nu conteaza caci inlocuitori sunt destui amatori !

11 ianuarie 2018 15:41

Facaciosu @Levy.... Foloseste-ti limba !

11 ianuarie 2018 11:22

Levy Dragnea Unde-i postacul v, ca tocmai m-am cacat si n-am hartie?

11 ianuarie 2018 6:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.