Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]


Debandada din PSD, implicit din Guvern, este visul de aur al oricărui partid din Opoziție. Nu și al liberalilor noștri, care se comportă de parcă nu văd circul. În acest timp, guvernarea PSD se duce dracului din nimicuri și greșeli copilărești.

Spre deosebire de guvernările sale trecute, PSD ne face acum să ne crucim zilnic. Gafele și prostiile comise pe bandă rulantă de actualii guvernanții au oferit o șansă unică PNL-ului, care nici măcar nu trebuia să-și bată capul cu inventarea unor subiecte ci doar sa stea cu ochii și cu gura pe social-democrați. Desi au primit toate temele mură-n gură, liberalii nu au fost în stare să se ridice din țărâna în care singuri s-au prăbușit.

De exemplu, PNL nu vrea să semneze contestaţia USR pe legile Justiţiei, anunță ADEVĂRUL. USR vrea să sesizeze Curtea Constituţonală pe cele trei legi ale Justiţiei adoptate în grabă de PSD, însă nu are suficienţi parlamentari pentru a semna contestaţia. Liberaii au sesizat deja CCR şi nu mai vor să semneze şi contestaţia USR, pentru a poza ei în principala voce a Opoziţiei. PNL a cotestat cele trei legi ale Justiţiei la Curtea Constituţională în luna decembrie, imediat după ce au fost adoptate cu scandal de majoritatea PSD-ALDE.

Cum legile Justiţiei au fost trecute prin Parlament în procedură de urgenţă, PNL n-a avut decât două zile la dispoziţie să formuleze sesizarea la CCR. În acel moment, juriştii USR au criticat, pe la colţuri, sesizarea PNL, spunând că e slabă din punct de vedere juridic. Oricum, susține ROMÂNIA LIBERĂ, contestaţia cea mai bine argumenatată la legile Justiţiei a venit de la Curtea Supremă.

În acest timp, vijelia din PSD se de întețește de la o zi la alta iar partidul se îndreaptă drept spre ochiul furtunii, susține EVENIMENTUL ZILEI. După înfrângerea de etapă înregistrată la CEX-ul de luni, când mai mulți baroni locali I s-au împotrivit în mod concertat, pentru prima data în mandatul său, solicitînd restructurarea din temelii a Cabinetului Tudose și convocarea Congresului Extraordinar, președintele PSD Liviu Dragnea a declanșat o contraofenzivă de proporții în teritoriu.

Trădat de ”baronii” din flancul sudic, Liviu Dragnea caută acum sprijin în Moldova. Turneul pe care liderul PSD îl face, începând de ieri, în Vrancea, Vaslui, Botoșani, Suceava și Iași constituie preambulul meciului care va avea loc la CEx-ul din 29 ianuarie, afirmă ADEVĂRUL. Revolta unora dintre liderii locali ai PSD si imposibilitatea de a-l pune la punct pe Mihai Tudose l-a făcut pe Liviu Dragnea să-și lase baltă pupila de la Interne și să ia drumul Moldovei.

Zona în care organizațiile PSD sunt puternice iar susținerea lor i-ar putea oferi avantajul dorit la CEx-ul în care se va confrunta din nou cu Tudose. atragerea a cât mai multor baroni și baronași de partea sa este o chestiune vitală pentru Dragnea și asta cu atât mai mult cu cât Tudose a socializat deja, marți, cu nu mai puțin de 19 președinti de Consilii Județene.

În același timp, premierul Mihai Tudose își doreşte, parcă în ciuda lui Dragena, în continuare o restructurare a Executivului pentru a reduce birocraţia, numărul actual de ministere fiind prea mare, iar dacă va întâmpina dificultăţi în coaliţia de guvernare înseamnă că ”trebuie să plece acasă”, anunță GÂNDUL. ”Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. Şi atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puţine. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu.

Apoi, s-au creat în teritoriu o mulţime de structuri care ţin de acelaşi minister, o mulţime de pui. Mi-aş dori (să fie - n.r.) cam comasate înapoi”, a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3. El a mai spus că trebuie aplicat principiul ”să alerge hârtia, nu tu pe la o mulţime de instituţii”. Întrebat dacă restructurarea Guvernului nu face parte dintr-o agendă politică, premierul a fost ferm: ”Eu nu fac parte din nicio tabără”.

Și astfel, guvernarea PSD se duce dracului din nimicuri și greșeli copilărești iar premierul Mihai Tudose a trecut pe față la mișcări împotriva partidului. Mai mici, mai dosite, mai tăcute, dar ușor de observat de toată lumea, constată COTIDIANUL. A devenit din ce în ce mai vizibil că premierul nu mai răspunde la comenzile PSD-ului, iar Liviu Dragnea nu mai are putere să-l contreze. Se și teme de un nou eșec de tip Grindeanu. Dacă l-ar schimba și pe Mihai Tudose prin aceeași manevră politică folosită și la debarcarea lui Sorin Grindeanu, ar fi cel mai caraghios șef de partid din istoria României.

Ar demonstra că nu are alături de el nici două momîi umblătoare în care să poată avea încredere. Bietul Liviu Dragnea, considerat de unii, mai ales după victoria în alegeri, un soi de șmecherul șmecherilor, se dovedește acum un slăboi de grupa mare. Se împiedică de toate. Nu nimerește nici măcar un dulap pe care să-l împingă în biroul mare din Piața Victoriei. Toate soluțiile sale nu sună bine decît la tabla de la Antena 3 sau la România TV. De cum ajung în instituții și se întîlnesc cu viața, se umplu de sînge și stîrnesc rîsul.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că este nevoie de "o opoziţie puternică", nu de una care "vorbeşte numai tâmpenii" şi "aruncă ţara în aer". Întrebat la ANTENA3 dacă îl interesează revenirea în politică a fostului premier Dacian Cioloş, Mihai Tudose a răspuns: "Să îi dea Dumnezeu sănătate, să fie fericit, să vină unde vrea domnia sa, să facă ce vrea domnia sa. (...) Acum, să nu avem opoziţie? Ba da, să avem opoziţie puternică, fiindcă o opoziţie puternică eu cred că e un lucru bun. O opoziţie care vorbeşte numai tâmpenii (...) şi aruncă ţara în aer cu mesaje aiurea mi se pare chiar iresponsabilă câteodată. (...) Când vine opoziţia şi spune 'vai, n-o să mai daţi lefurile, vai, n-o să mai daţi pensiile, vai, n-o să mai aveţi bani, vai, o să fie dezastru, o să închideţi cu deficit de 7% şi minţiţi'".

Creșterea de câteva procente cu care sunt creditați liberalii în sondaje sunt doar rezultatul unor frustrări referitoare la PSD despre care nimeni nu poate garanta că se vor manifesta și la viitoarele alegeri. În schimb, cert este, susține NAȚIONAL, că nici măcar prostiile monumentale comise în serie de PSD nu i-au făcut pe români să vadă în PNL o alternativă la actuala guvernare. Fapt absolut firesc din moment ce PNL nu a prezentant un program propriu și nu a ieșit la rampă cu profesioniști. Nu a fost în stare nici măcar să toace cu verbul la ei gogomăniile făcute de pesediști.


Comentarii

Serban Nicolae v, imi placi enorm. Mi-au zis colegii tai din PSD Teleorman ca stii sa pui prezervativul cu gura.

11 ianuarie 2018 20:38

v Se pare ca multi insi care sint pe post de ziaristi, ar trebui sa fie "gicitori" ca mama Omida. Se pare ca s-au prins in acest joc si unii comentatori. Eu cred ca ar trebui sa lasam timpul sa treaca si vom vedea daca este o "schisma" in interiorul PSD si cine va "cistiga"

11 ianuarie 2018 17:02

Adevarul Cand l-a prezentat acum 6 luni, Dragnea ne spunea ca nu are nici o legatura cu serviciile. Acum ca nu-l poate incaleca, a devenit securist. Culmea este ca Dragnea e fiu de militian. Ce creier toxic pot sa aiba adeptii lui Dragnea. Din fericire nu toti psd-istii sunt fascinati de Dragnea.

11 ianuarie 2018 14:48

Adevarul bai v de la 13:35, cel mai prost ministru de interne din toate timpurile ar fi competent ca premier? Iar ai fumat penale?

11 ianuarie 2018 13:39

Ziurel de ziua Solutia pentru PSD ar fi sa-l trimita pe securelul Tudose la plimbari indelungi prin Herastrau in compania marelui sau carmaci si indumator, prof. univ. si gen. in rez. Coldea si sa o promoveze pe Carmen Dan in funcia de prim ministru. Guvernul Romaniei ar castiga si in competenta, si in sobrietate, si in independenta fata de coclaurile zonei oculte, prin care misuna tot felul de lighioane ale intnericului, dedate la tradari si misculatii pe seama poporului roman, in frunte cu sasalaul national.

11 ianuarie 2018 13:35

@Valentin Fortu Ba Fortule, ba fortzosule, si ce mai ceri tu, bah?! Care-i VREREA TA? Te simti vreun Dumnezeu pe Pamant?! Misti tu un deget si-o iau muntii la vale? Te stii tu Lumina lumii si Chivotul Legii? Du-te, mah isteroidule, si ia-ti pastilele! Ca pentru legile si principiile democratiei nu mai exista nicio sansa sa fie intelese de idioti ca tine. Iar daca nu intelegi vocabulele limbii romane, idiotii sunt mici dictatori virtuali, ce se cred alesi de destin sa dicteze semenilor lor ce si cum sa faca una sau alta, dar ei nu sunt alesi nici de dracu, ci doar de cativa alti idioti cazuti direct in cap din unterul mamei lor cornute!

11 ianuarie 2018 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.