Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Specialiştii au descoperit, în premieră, dovezi care sugerează că proteina ta, responsabilă pentru apariţia bolii Alzheimer, se răspândeşte precum o infecţie.

Deşi fenomenul nu a putut fi observat direct, descoperirea ar putea oferi informaţii cu privire la modul în care apare neurodegenerarea. Conform Science Magazine, tau este una dintre cele două proteine care duc la formarea unor aglomerări în creierul persoanelor afectate de Alzheimer.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Cambridge au combinat două tehnici de imagistică cerebrală, imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională şi tomografie cu emisie de pozitroni pentru a analiza 17 pacienţi cu Alzheimer. Aceştia au descoperit că cele mai mari concentraţii ale proteinei tau se regăseau în zonele cerebrale de legătură, ceea ce sugerează că tau s-ar putea răspîndi asemănător unei epidemii. Teoria ''infectării transneuronale'' propusă anterior şi testată în cazul şoarecilor se dovedeşte a fi corectă şi în cazul oamenilor, afirmă specialiştii. ''Până în prezent nu a fost descoperită în cazul oamenilor Este incredibil,'' a declarat neurologul Thomas Cope, unul dintre autorii studiului.

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Din ateism și nepracticarea credinței rezultă maladia Alzheimer.

10 ianuarie 2018 17:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.