Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Situația de la Ministerul de Interne începe să semene cu o criză de nervi într-un spital de boli mintale. Oare de câte picături mai e nevoie ca să se umple paharul răbdării premierului cu secretara de la Interne? Dar amara cupă a celei româneşti? Şi de ce dăm vina pe sistem, dacă problema suntem noi? Ministrul de Interne continua, 11 ianuarie dimineaţa, să fie în funcţie, spre paguba României. Or, afirmă ADEVĂRUL, nu de azi de ieri demisia secretarei, devenită, prin bunăvoinţa președintelui PSD, Liviu Dragnea, deţinătoarea unui portofoliu cheie în executivul românesc, a ajuns inevitabilă în orice ţară care se vrea civilizată.

EVENIMENTUL ZILEI constată că situația de la Ministerul de Interne începe să semene cu o criză de nervi într-un spital de boli mintale, descrisă foarte bine acum ceva ani de Ion Iliescu: ” Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului”. Ieri, ministrul Carmen Dan a propus demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, propunându-l ca înlocuitor, pe o perioadă de 6 luni, pe actualul împuternicit la comanda Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță. Premierul nu a semnat imediat solicitarea făcută de Dan, preferând să îl cheme la raport pe Despescu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, în biroul premierului, după finalizarea ședinței de Guvern, în debutul căreia, premierul Mihai Tudose a refuzat să-l demită pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu așa cum ceruse Carmen Dan, ba mai mult l-a și lăudat, anunță COTIDIANUL. Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri, că i-a cerut şefului IGPR, Bogdan Despescu, ca într-o săptămână să îi prezinte măsurile luate pentru remedierea situaţiei de la nivelul Poliţiei Române, precizând că agentul acuzat de agresiune asupra a doi copii a fost prins în două zile.

După această întâlnire din biroul premierului, Carmen Dan a fost văzută intrând în Parlament, la Camera Deputaților. Surse din guvern citate de CURENTUL, susțin că ministrul de Interne ar dori să demisioneze însă nu este lăsată de Liviu Dragnea, cel care insistă ca ea să rămână în Guvern.

Mai pe seară, premierul Mihai Tudose a declarant, la ANTENA3, că nu mai poate lucra cu ministrul Carmen Dan, pentru că aceasta l-a mințit în legătură cu dorința celui propus pentru șefia Poliției Române de a prelua funcția. Tudose a confirmat informația cu privire la discuția în care Carmen Dan a afirmat că este dispusă să-și dea demisia, iar premierul a răspuns că este dispus să o accepte. Potrivit lui Tudose, Carmen Dan își va da demisia doar dacă „va fi lăsată”, fără să precizeze de către cine.

„Dacă eram ministru de Interne, îi dădeam pe toți afară din Minister. Măsuri de genul acesta de tăiat cu barda instantaneu au mai fost. A fost cazul Perla, când a fost demis șeful Poliției Capitalei. A fost cazul studentei japoneze. Sub imperiul momentului, te revolți. Când afli că făptuitorul e polițist, revolta ajunge la paroxism. Am aflat că propunerea de înlocuire a șefului poliției nu dorește funcția, că o refuză. Nu puteam să las Poliția fără șef în acest moment.

Am să vă dezvălui supărarea mea față de doamna ministru. Am întrebat-o dacă omul acela dorește funcția. A zis că își dorește. L-am sunat pe om. A fost un om din media care a asistat la discuții, domnul Bogdan Chirieac. Răspunsul lui a fost exact așa: Domnule prim-ministru, permiteți să raportez, în cursul dimineții m-am prezentat la doamna ministru cu un raport că nu-mi doresc această funcție. Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. A spus că e dispusă să demisioneze, eu i-am spus că o accept. Dacă va fi lăsată, își va da demisia", a declarat premierul Mihai Tudose, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.

Premierul Mihai Tudose a contestat şi intenţia ministrului de demitere a şefului de la Serviciul Omoruri. "Demiterea şefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (n.r.: dosare cu autori necunoscuţi) mi se pare exagerată, anunță CAPITAL. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tură şapte ani cu făptuitorul?", a mai spus Tudose. Şeful Executivului a afirmat că va face public raportul pe care îl va primi, iar dacă acesta nu va fi finalizat în termenul dat, de şapte zile, va discuta cu viitorul şef al Poliţiei.

În același timp, premierul Mihai Tudose a declara că este nevoie de o restructurare a Guvernului la un număr care să înceapă cu "1", însă, remarcă GÂNDUL, a precizat că în afară de ministrul de Interne, Carmen Dan, nu mai are probleme cu niciun alt ministru. El a subliniat că îşi doreşte un Guvern mai suplu, cât mai aproape de cetăţean. „Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepţia cazului de astăzi (n.r. - Carmen Dan) - dacă mă întrebaţi ieri, aveam altă opinie, azi, când m-a minţit cu martori, mi-am schimbat părerea. În rest, nu am nicio problemă", a afirmat Tudose. Premierul a mai susţinut că nu face parte din nicio tabără şi că este membru PSD.

În aceste condiții și trădat de ”baronii” din flancul sudic, Liviu Dragnea caută acum sprijin în Moldova. Turneul pe care liderul PSD îl face, începând de ieri, în Vrancea, Vaslui, Botoșani, Suceava și Iași constituie preambulul meciului care va avea loc la CEx-ul din 29 ianuarie, afirmă NAȚIONAL. Revolta unora dintre liderii locali ai PSD si imposibilitatea de a-l pune la punct pe Mihai Tudose l-a făcut pe Liviu Dragnea să-și lase baltă pupila de la Interne și să ia drumul Moldovei. Zona în care organizațiile PSD sunt puternice iar susținerea lor i-ar putea oferi avantajul dorit la CEx-ul în care se va confrunta din nou cu Tudose.

Turneul pe care Dragnea l-a început de ieri i-a permis acestuia și să evite o reacție la cald în cazul Despescu – cel în care premierul a umilit-o public pe Carmen Dan prin refuzul de a-l demite pe actualul șef al Poliției. Sfidare nesancționată pe loc de Liviu Dragnea, fapt care arată că poziția acestuia în partid nu mai este nici pe departe aceea de lider ascultat cu sfințenie. Ca urmare, atragerea a cât mai multor baroni și baronași de partea sa este o chestiune vitală pentru Dragnea și asta cu atât mai mult cu cât Tudose a socializat deja, marți, cu nu mai puțin de 19 președinti de Consilii Județene.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că este cazul ca Ministrul de Intrne, Carmen Dan, să-și prezinte demisia? Ar trebui ca aceasta să asculte de șeful din guvern, Mihai Tudose, sau de șeful pe linie de partid și cel care a desemnat-o, Liviu Dragnea?
Comentarii

v, liderul postacilor psd Imi place scula lui Dragnea, dar Tudose o are mai mare.

11 ianuarie 2018 21:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.