Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avocatul Poporului face o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino, aspect considerat o încălcare a dreptului fundamental la sănătate şi, totodată, un act care afectează siguranţa naţională a României. Această situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor.

„Ceea ce pare grav este faptul că Institutul Cantacuzino ar fi beneficiat de fonduri care puteau fi utilizate pentru dezvoltarea procedurilor de producere a vaccinurilor“ se arată într-un comunicat al instituţiei Avocatului Poporului, citat de COTIDIANUL. Acesta a mai precizat, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, că a solicitat de aproximativ două săptămâni informaţiile necesare, însă nu a primit niciun răspuns de la Institutul Cantacuzino.

Pe de altă parte, MEDIAFAX remarcă faptul că Ministerul Sănătăţii a anunţat că directorul Institutului Cantacuzino, Dorel Lucian Radu, a demisionat după ce sindicatul instituţiei, TESA, a cerut acest lucru, acuzându-l că blochează activitatea singurului producător din România de vaccinuri şi seruri. În locul lui a fost repus Radu Iordăchel, care, aminteşte CURENTUL, a fost demis în 2010 de ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, pe motiv că nu a rezolvat problemele la liniile de producţie a vaccinurilor.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat de ANTENA3, a cerut ca până la sfârşitul acestei săptămâni noul manager al Institutului Cantacuzino să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei. Dar tot Ministerul Sănătăţii, anunţă MEDIAFAX,  consideră că o parte dintre informaţiile privind vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino care au fost transmise de Avocatul Poporului sunt inexacte şi produc confuzie în rândul populaţiei, în condiţiile în care doar gripalul este de strategie şi siguranţă naţională

EVENIMENTUL ZILEI consideră că în momentul de faţă destul de puţină lume ştie că, pe lângă instanţele de judecată, poate să-şi caute dreptatea, în faţa abuzurilor statului, şi în altă parte, şi susţine că Instituţia Avocatul Poporului, deşi este prezentă în România de mai bine de 15 ani, nu a fost suficient mediatizată, rămânând permanent într-un con de umbră.


Comentarii

matusa tamara Pentru prima data constat cu uimire ca absolut toate comentariile sunt pertinente si la obiect ! Ce facem ca sa "trezim" serviciile platite sa ne apere ? Toti se ocupa numai de furat ? Nu pot lucra macar o ora pe zi si pentru tara ?

19 aprilie 2012 8:51

BIJBOC cititi si ce scrie una in adevarul! un gunoi !

18 aprilie 2012 22:43

sabin CSAT si PROCURORUL GENERAL doarme ??????????????????????????????????

18 aprilie 2012 16:51

Primul corupt al romanilor, boala la comanda Industria farmaceutica romaneasca este sabotata de marile concerne farmaceutice care vor sa-si asigure monopolul asupra pietei romanesti. Aceasta actiune nu aar fi fost posibila fara coruptia majora a lumii medicale si a politicului de toate culorile. Faptele sunt PENALE. Ca si componenta majora in cadrul sistemului de siguranta nationala, distrugerea acesteia se numeste direct TRADARE. Subminarea sigurantei nationale se pedepseste prin lege. Trebuie declansata o cercetare PENALA, nu numai referitoare la vaccinuri. Manipularea e vizibila si in mass - media. Auzi colo - numai gripa tine de siguranta nationala !!!! - SIKTIR si catuse pentru voi !!! Daca presedintele nu ar fi fost atat de corupt, prin CSAT aceasta problema ar fi fost de mult rezolvata. Avocatul Poporului trebuie sa sesizeze aceste aspecte la modul PENAL !

18 aprilie 2012 12:56

mihaita Totul este in cardasie cu medicii romani manjiti cu spagi substantiale (de catre firmele farmaceutice), care scriu pacientilor pe retete medicamente scumpe de milioane si milioane de lei in locul medicamentelor romanesti pe care le vor desfiintate (ptr ca sunt ieftine si foarte bune in comparatie cu cele recomandate).

18 aprilie 2012 9:34

mn Nenorocitilor , vindeti tot , distrugeti tot ce este rominesc, lasati multinationalele sa ne cumpere si sa ne otraveasca. Nu va este rusine? Lasati Institutul Cantacuzino in pace .

18 aprilie 2012 9:24

MikiDutza Interesele corporatiste externe impun stoparea productiei romanesti de vaccinuri. De ce sa folosim produsele noastre, cand putem sa dam o caruta de bani pe porcariile lor, care nu fac decat sa ne imbolnaveasca si incet incet, sa ne omoare. Conducerea Romaniei e formata din criminali vanduti strainilor.

18 aprilie 2012 9:21

dr. jekill institutul Cantacuzino este torpilat prin toate mijloacele posibile de concurenta externa.

18 aprilie 2012 7:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.