Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dacă angajații sau eventual sindicatele din care fac parte cer salarii mai mari, invariabil angajatorul răspunde fie că productivitatea nu permite, fie că mărirea este condiționată de măsura în care productivitatea permite. Dacă întrebi de ce în Germania, de pildă, salariile sunt de 7-8 ori mai mari decât în România, invariabil răspunsul, cu statisticile pe masă, este că din cauza productivității pe salariat mult superioare acolo față de aici. Dacă soliciți o explicație pentru faptul că, în cadrul aceleiași companii, să zicem tot germane, salariul pe o funcție strict similară și pentru o aceeași muncă este de vreo 3-4 ori mai mare în subsidiara companiei din Germania decât în subsidiara aceleiași companii din România, invariabil ți se va spune că totul provine din diferența de productivitate. Te pot lua vertijurile! Cum dracu’, la aceeași muncă și la absolut aceleași condiții tehnologice și de organizare, poate fi mai mare productivitatea unui salariat într-un loc decât în altul, de exemplu în Germania, decât în România?!

Integral pe CotidianulComentarii

Dar ce va plangeti SLUGILOR !!!! Cand va ordona patronul sa iesiti la proteste, cu catel, purcel, rata si naluca, atunci ce va da? #rezist si castigi!!!!!

9 ianuarie 2018 7:03

vasile da bai serbanescu , la sovromuri nu era asa discriminare !

9 ianuarie 2018 6:42

ariciul Fiindca sunt multi prosti si proaste care-si vand munca ieftinpeste tot in oras ,mai apoi tot ei plangandu-se ca nu le e platita munca.Aaaasa sa le ajute Dumnezeu cum se angajaza ei pe nimic,fiindca nimic vor castiga.Oameni cu vechime si exoerienta,femeii cu meserii cat cuprinde ,pitzar,confectioner textile,confectioner de lux,opratoare calculator.pictura pe sticle ,vaze,globuri,confectii perdeler,confectii incaltaminte,lucrator marochiner,ce p..a mea mai vrea in patron ma de la in asemenea angajat?De ce nu-ti platesti macar oamenii buni mai blegia care te numesti patron,cu experienta si vechime in munca?

9 ianuarie 2018 4:36

#REZIST: ba noi ne băgăm EURO-poolla în ea de diversiune - noi suntem cu EURO-”justiția”, cu bulangii, cu "integrarea", cu ”salvarea” planeților și cu corporeit-aidentittii ! Cu respect, #R.

8 ianuarie 2018 22:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.