Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Mi s-a părut grav şi deprimant modul în care unii dintre români au reacţionat, direct şi violent, zilele acestea, împotriva membrilor clerului. Altfel spus, m-a surprins reacţia unora dintre noi împotriva „fenomenului de sezon - vine popa cu Botezul!”.


Este cât se poate de adevărat că, de câţiva ani, sondajele de opinie vorbesc despre trendul negativ pe care se înscrie încrederea în Biserică. Că, potrivit unui sondaj IRES, în 2016, instituţia în discuţie ajunsese la 58 la sută, după ce, în 2003, se situa pe primul loc în încrederea românilor, cu 90 de procente. Şi că, anul trecut, potrivit unui alt sondaj (IMAS), încrederea în Biserică era undeva, la sub 50 la sută.

Înregistrăm, care va să zică, o scădere galopantă, o prăbuşire absolut îngrijorătoare în „interiorul” unei societăţi în degringoladă.

Integral pe GândulComentarii

vio sfarsitul copilariei , asta este. Dupa cateva mii de ani lumea intelege ca sunt doar niste povesti inventate de unii ca sa-i controleze pe altii.Nu vad nici un motiv de ingrijorare.

8 ianuarie 2018 15:54

"Popimea" si fizica cuantica Daca si Insultanoiu s-a prins la chestie, inseamna ca noua religie, cea mondialista, e pe aproape. Poate chiar dupa colt. Asta zice ca toate religiile e (dezacord voluntar!) false si ca noua religie isi va intra in drepturi la brat cu gubernul mondial al Noii Ordini. Dar ce inseamna asta? Inseamna ca vechii si adevaratii zei, in frunte cu Luceafarul diminetii, vestitul Lucifer, au fost inchisi intrun univers paralel (vegheat pana de curand si de statul paralel!), din care vor fi eliberati prin puterea constiintei mondialiste si isi vor prelua imparatia cerurilor si a tot ce exista, Asta pentru ca, nu-i asa, Constiinta Universala, ca si continuumul spatiu-timp einsteinian, este formata din tot felul de subparticule atomice aflate in vibratie armonica, ce va spulbera gunoiul vechilor credinte religioase si nationaliste, ii va mantui pe cei ce cred in Lucifer si ii va aneantiza pe cei ce vor mai crede inca in vechiul Dumnezeu, fie ca va fi fost numit Dumnezeu ca atare, Yahve, Allah, sau Buda. Scrierile harnice ale celor alde Insultanoiu nu fac decat sa mature si sa curete calea Noului Zeu si sa pregateasca sufletele celor nemultumit de Cel Vechi sa-L primeasca in slava si cinste pe Cel Nou. Sa fie primit!

8 ianuarie 2018 13:53

europeanu Domnul Sultanoiu,ce parere aveti de popa spagoveanu din Constanta ??? Va spovediti la necuratul ??? Va puteti da pe mana diavolului ???

8 ianuarie 2018 11:51

ariciul In primul rand ,nu mai au incredere in biserica cei care nu iubesc banii ca popii.De aia nici nu-i primesc pe preotii care le adduce biserica ...ACASA....fiindca ei nu se invrednicesc sa treaca strada pana acolo.Fiindca popilor la plac argintii,masinile bune si vilele ,iar lor ...NO PREA.Personal nu am tocit pragul bisericii ,dar nici vreun preot nu mo talharit ,nu ma obligat si nici nu ma furat de bani ori alta chestie.Stiu ca prigoana impotriva bisericii si a crestinilor ...a si venit asa cum este scris,dar mai stiu si ca nu va fi biruita si va renaste cu voia Domnului cu putere si slava iar cei care o ponegresc si lupta impotriva adevarului vor suporta consecintele ca la orice conflict.Cei care o ponegresc ,se fac a nu sti si mai ales at dori ca Dumnezeu sa nu fie,si nici judecata si nici pedeapsa.Dar ar trebui sa se gandeasca ca ....fiecare moare singur.In ultima clipa fiecare e cu propria nesiguranta,frica,si groaza ,si multimea si cei pe care -I vede el sau ea ca sunt multi,nu il vor putea ajuta cu nimic,mai mult,vor fi imprastiati precum pleava de catre vant.

8 ianuarie 2018 11:29

Popa Si care este cauza ca romanii nu mai au incredere?

8 ianuarie 2018 11:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.