Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

La începutul primăverii, Staţia Spaţială Chineză de nouă tone se va prăbuşi pe Pământ. Însă specialiştii susţin că obiectul nu va reprezenta un pericol pentru oameni.

Tiangong-1 se va prăbuşi pe Pământ la mijlocul lunii martie, conform unei analize realizate de Aerospace Corporation din California. Conform NY Times nimeni nu va fi rănit.

''Probabil nu va produce pagube,'' a declarat Andrew Abraham, membru al echipei ce a efectuat analiza. ''Posibilitatea ca o persoană să fie lovită de o bucată din staţia spaţială este extrem de mică,'' adaugă el.

Deşi specialiştii sunt siguri că oamenii nu vor fi loviţi de bucăţile navei, prezicerea locului exact în care se va prăbuşii este limitată. Atunci când un obiect din spaţiu reintră în atmosferă, locul în care se prăbuşeşte este influenţat de mai mulţi factori, inclusiv densitatea atmosferei, viteza obiectului, orientarea şi proprietăţile fizice, scriu specialiştii. De asemenea, timpul dictează locul în care obiectul cade. ''Dacă a trecut o jumătate de oră eşti deja pe cealaltă parte a planetei,'' afirmă Ted Muelhaupt, membru al echipei Aerospace.

Integral pe DescoperaComentarii

plecat pai daca nu stiu unde cade, de unde stiu ca nu se vor produce pagube?

8 ianuarie 2018 11:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.