Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ca și cum scandalul din interiorul partidului nu ar fi de ajuns, pe PSD îl mănâncă să-și nominalizeze de pe acum prezidențiabilul. Demers care nu numai că va dramatiza și mai mult lupta dintre taberele interne aflate în conflict, dar îi va nemulțumi și pe partenerii din ALDE, care speră ca pesediștii să-l susțină pe liderul lor Călin Popescu Tăriceanu la prezidențialele din 2019. În plus, susține NAȚIONAL, desemnarea unui prezidențiabil amorsează și tabăra Firea, condimentând astfel cu o notă feminină (dar deloc suavă și blândă!) războiul intern din PSD.

Preşedintele PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a declarat că, din punctul său de vedere, partidul o va susţine la alegerile prezidenţiale din 2019 pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat, joi, că partidul trebuie să stabilească până în primăvară candidatul la prezidenţialele din 2019, amintește ADEVĂRUL. „Dorinţa este să câştigăm! Din sondaje, la noi, cel mai bine în partid stă doamna primar Firea. Dacă ne luam după ultimul sondaj, doamna Firea stă mai bine decât toate personalităţile, chiar şi peste Iohannis. Mergem cu doamna Firea, din punctul meu de vedere”, a declarat preşedintele PSD Gorj.

Cârciumaru nu exclude nici o posibilă candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu din partea alianței PSD-ALDE.  Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu a declarat pentru LIBERTATEA că Tăriceanu este cea mai bună variantă de candidat la președinție, și să bucură că este văzut astfel și de partenerii de la PSD. Liderii ALDE nu au discutat încă cine va fi prezidențialull partidului, dar consideră că liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu are șansele cele mai mari să câștige competiția electorală care va avea loc peste doi ani.

Fierb apele şi în interiorul ALDE, nu doar în PSD, tocmai din cauza schimbărilor pe care le pregăteşte PSD în cadrul Comitetului Executiv, anunță ANTENA3. Liderii ALDE sunt supăraţi pe partenerii lor deoarece modificările nu au fost discutate într-o şedinţă prealabilă a Coaliţiei. Surse din ALDE susțin că până la momentul de față nu a existat o comunicare între cele două partide din Coaliție, așa cum ar fi fost normal, mai ales că se discută această temă a restructurării guvernului, iar cei din ALDE spun că au auzit asta doar la televizor și din mass-media și ar fi preferat să o audă de la partenerii lor de la coaliție.

Restructurarea Guvernului este mărul discordiei în PSD. Comitetul Executiv se reuneşte în prima şedinţă din acest an în care ar trebui să decidă dacă Guvernul continuă în actuala formulă sau se optează pentru o restructurare. GÂNDUL remarcă faptul că viziunile sunt diferite pe axa Kiseleff-Palatul Victoria, Liviu Dragnea susţinând menţinerea actualei structuri, în vreme ce Mihai Tudose şi-ar dori una mai suplă. Şeful Guvernului a anunţat, în interiorul partidului, că doreşte restructurarea Guvernului. O variantă luată în calcul ar fi a unui cabinet cu 16-17 ministere, faţă de 24 câte sunt în prezent.

Începutul anului 2018 se anunţă agitat la Palatul Victoria în condiţiile în care se anunţă o posibilă restructurare a Guvernului, prin comasarea unor ministere. Rămâne de văzut dacă premierul Tudose se va folosi de ocazie pentru a ieşi de sub tutela partidului sau Liviu Dragnea îşi va întări controlul asupra Executivului, care a fost deja limitat prin demisia lui Sevil Shhaideh, afirmă JURNALUL NAȚIONAL.

În paralele, în PSD se „coace” operaţiunea „debarcarea lui Dragnea“ iar acesta este trădat „la vedere”, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Nu este simplu să fii liderul partidului de guvernământ. Liviu Dragnea simte chiar în aceste zile esenţa acestei concluzii. Mirajul puterii, unele „datorii” politice şi obişnuitele lupte din culise au generat un nou complot menit să-l înlăture pe Dragnea de la şefia PSD. Surse guvernamentale au declarat că încă de pe 4 ianuarie 2018, mai mulți lideri PSD din teritoriu au fost la Guvern pentru a negocia cu premierul Mihai Tudose susținerea acestuia în fața președintelui partidului, Liviu Dragnea.

Și europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a scris, duminică, pe Facebook, că dacă ar asculta nemulțumirile membrilor de partid, Comitetul Executiv Național de astăzi ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea și să organizeze de urgență un Congres Extraordinar, anunță COTIDIANUL. „Comitetul Executiv Național, dacă ar fi reprezentativ și ar ascultă nemulțumirile și îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar și responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea și să organizeze de urgența Congres Extraordinar. Nu se va întampla însă. Totuși, chiar și așa, 2018 va fi anul în care ne vom despărți de Liviu Dragnea”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan, pe Facebook. Cătălin Ivan a mai afirmat că ședința de CEX al PSD este un moment ”foarte bun” de bilanț pentru primul an de guvernare.Comentarii

Intrebare legitima Firea s-a cuplat din nou cu Tariceanu?

8 ianuarie 2018 17:33

v, liderul postacilor psd Cand d-l Dragnea va scrie carti, ma voi duce la vizite conjugale.

8 ianuarie 2018 15:44

europeanu problema nu e despartiera de un hot ordinar ci unde aterizeaza secatura.La parnaie sau la prieteni in madagascar

8 ianuarie 2018 11:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.