Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe Pâmânt emisiile de metan sunt legate de existenţa vieţii de pe planetă, însă urme ale aceluiaşi gaz au fost detectate şi pe Marte, unde până în prezent nu au fost descoperite forme de viaţă biologică sau nonbiologică. În cadrul unei conferinţe recente, specialiştii au dezvăluit că urmele de metan din atmosfera lui Marte sunt mai abundente în anumite anotimpuri.

''Este şocant că există o diferenţă atât de mare,'' a declarat Chris Webster, cercetătorul care dirijează instrumentele pentru detectarea metanului de pe roverul Curiosity. ''Nu putem decât să ne imaginăm ce duce la aceste schimbări din timpul anotimpurilor,'' adaugă el.

Science Magazine notează că, din 2012, roverul Curiosity a analizat atmosfera lui Marte de peste 30 de ori. În cadrul conferinţei, Webster a declarat că nivelul de metan este de 0,4 părţi per miliard comparat cu cel al Pământului de 1800 de părţi per miliard.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.