Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe parcursul anului 2018 va fi lansat controlul comun moldo-român la trei puncte de frontieră. Este vorba de punctele: Cahul-Oancea, Costeşti-Stânca şi Lipcani-Rădăuţi. Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat joi, 4 ianuarie, că deja a fost elaborat proiectul de acord interstatal dintre România şi Moldova privind trecerea la controlul comun, documentul se află la avizare de către partea română, transmite IPN.

Potrivit lui Vitalie Vrabie, efectuarea controlul comun va permite optimizarea investiţiilor de întreţinere, dar şi fluidizarea traficului. Directorul general al Serviciului Vamal a mai spus că în 2018 vor începe lucrările de modernizare şi extindere a posturilor vamale Leuşeni, Sculeni şi Giurgiuleşti. Bugetul proiectului este de 5 milioane de euro, dintre care peste 3,2 milioane constituie finanţarea UE, iar aproape 1,8 milioane sunt din bugetul Republicii Moldova. Semnarea acordului de finanţare cu UE este planificată pentru luna mai.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.