Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Conform mostrelor de urină de la 300.000 de femei din California, mai mult de 7% dintre ele aveau marijuana în organism în perioada sarcinii.

Cercetătorii americani care au efectuat studiul publicat recent în jurnalul JAMA susţin că „dovezile iniţiale sugerează că marijuana prenatală poate afecta creşterea fătului şi dezvoltarea sa neurologică”.

În cadrul sutdiului, avanţii au împărţit femeile în grupuri de vârstă. Per total, rata femeilor însărcinate care folosesc marijuana a crescut, de la 4,2% în 2009 la 7,1% în 2016, scrie Live Science.

Creşterea a avut loc în toate categoriile de vârstă, dar cea mai însemnată a avut loc la femeile cu vârsta sub 24 de ani. În cele mai tinere de 18 ani, cu o creştere de la 10%, ajungând la 19% în 2016.

Este posibil ca femeile să fi consumat marijuana fără să realizeze că sunt însărcinate şi de asemenea, substanţa rămâne în organim timp de 30 de zile, astfel, sarcina poate fi afectată chiar dacă marijuana s-a consumat înaintea acesteia.

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Omul în lipsa celor sfinte își găsește alte preocupări ca: țigări, droguri, alcool, sex cu multe/mulți, limbaj trivial, violență etc.

10 ianuarie 2018 21:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.