Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Piesele marelui dramaturg Matei Vişniesc se joacă în peste 30 de ţări din lume, pe scenele unor teatre celebre precum Teatrul Rond Point des Champs Elysées din Paris, Teatrul Piccolo din Milano sau Teatrul Young Vic din Londra. N-a uitat să ne lase şi nouă din comorile sale chiar dacă nu mai locuieşte în România. Iubeşte ţara de unde a plecat şi o poartă mereu în suflet. Matei Vişniec crede că şansele României pentru un viitor mai bun sunt cultura şi educaţia.

În ultima perioadă aţi atins inimi mici şi inimi mari cu piesa de teatru „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” care s-a jucat în cadrul Festivalului ImPuls la Teatrul Ţăndărică. Ce se întâmplă dacă atingem soarele?

Această poveste s-a născut dintr-o tandreţe gigantică faţă de ceea ce numesc eu copilărie şi a trebuit să ajung oarecum la o vârstă serioasă, mai severă, ca să scriu o piesă pentru copii importantă. Este o piesă importantă pentru mine pentru că am impresia că într-adevăr am captat ceva în această piesă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul MATEI 5 IISUS 5, MARIA 5; MATEI 14 MARIA 14; Matei 11 Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; MA.T.EI. MA-Mama, T-Tișbitul, EI-Ilie. Mama lui Tișbitul Ilie. Georgeta, mama mea 1955-2004. VIȘNIEC 7/13 HRISTOS 7, TIȘBITUL 13; VIȘNI.EC. VIȘNI-Vișin, EC-Creier. Vișinul de la Creierul Lui Hristos și Tișbitul.

28 decembrie 2017 14:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.