Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O nouă zi tensionată în Parlament, între reprezentanții PSD-ALDE și cei ai opoziției. Comisia parlamentară specială, condusă de Florin Iordache, urmează să dezbată modificările propuse la Codurile penale. Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD, zis “Altă întrebare”, de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI

Legile vizate de parlamentarii PSD - ALDE privesc transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces. Încă de la începutul şedinţei de joi a comisiei speciale, PNL şi USR au solicitat suspendarea acesteia şi au acuzat PSD-ALDE că, prin modificările propuse Codurilor penale, se depăşeşte cu mult cadrul Directivei, amintește EVENIMENTUL ZILEI.

Mai multe iniţiative legislative din pachetul de legi pe Justiţie vor fi dezbătute şi adoptate săptămâna aceasta de către Senat, în calitate de for decizional. Astăzi, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, pe lista cu proiectele de lege care ar putea fi dezbătute şi adoptate de către Senat, instituţie condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, figurează Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, dar şi Legea privind funcţionarea ANI, sub condiţia finalizării celor două rapoarte ale comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Potrivit noii variante a Legii privind statutul procurorilor şi judecătorilor, un magistrat nu va mai fi suspendat din funcţie automat atunci când este trimis în judecată, decizia în acest sens fiind luată doar prin votul CSM. Practic, judecătorii penali ar putea împărţi dreptatea pentru alţii.

Proiectul privind Legea ANI, redactat chiar de Florin Iordache, prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de ANI în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. De asemenea, afirmă ZIUA VECHE, pe viitor, o persoană e găsită incompatibilă pe o funcţie şi destituită, nu va mai avea interdicţie de trei ani pentru a ocupa orice funcţie publică, ci va putea opta pentru o altă funcţie publică decât cea în care a fost găsită incompatibilă.

Proiectul deputatului PSD Florin Iordache de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI. Mai exact, explică ROMÂNIA CURATĂ, toate cazurile Agenţiei Naţionale de Integritate - acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinţe definitive sau la aplicarea de sancţiuni - ar putea fi anulate. E vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri.

15 deputaţi ai PSD au depus, la Senat, o iniţiativă legislativă prin care vor schimbarea Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, susține ADEVĂRUL. Odată cu intrarea proiectului în circuitul legislativ, acesta ar trebui discutat în Comisia Iordache, din moment ce majoritatea PSD-ALDE a hotărât că orice iniţiativă pe partea de Justiţie să ajungă în dezbatere la această comisie. Prin proiectul iniţiat de cei 15 deputaţi se urmăreşte modificarea articolului 12 al Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, astfel încât să fie scoasă o sintagmă care se referă la beneficiarul unei acţiuni, dar şi introducerea unei sintagme care face precizare strictă la un tip concret de „foloase“.

În același timp, mii de oameni din marile oraşe își continua protestul faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Timp de aproximativ o oră şi jumătate, câteva sute de demonstranţi au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Manifestanţii au scandat "Hoţii!", "Demisia" şi au adus vuvuzele şi tobe, anunță GÂNDUL.

Anterior, câteva sute de persoane au participat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei, la un flashmob pentru „susţinerea Justiţiei”, purtând benzi negre la gură şi la ochi. Protestatarii, legați la ochi și la gură, așa cum cred ei că va deveni justiția, au stat cu fața spre Palatul Victoria, în tăcere, timp de 30 de minute, afirmă COTIDIANUL.

De asemenea, sute de sibieni au participat în cursul zilei de duminică la un flash-mob, în faţa sediului PSD din municipiu, dotați cu… genţi de voiaj. „Tematica e legată de faptul ca mulţi români, tineri în special, sunt atât de dezamăgiţi de situaţia politică actuală şi revoltaţi de modificările aduse legilor Justiţiei (şi implicaţiile lor), încât se gândesc serios să plece din ţară, să emigreze. Vorbim despre tineri, familii, destine. Ca de obicei, ne vedem la ora 12:00 fix. Aducem cu noi trollere / genţi de voiaj. Ce vrem sa transmitem? Suntem încă aici. Nu am emigrat, pentru ca ne pasă”, au anunţat organizatorii protestului.

Pe multe dintre valizele aduse de protestatari au fost lipite și mesaje, precum ”Mama mea locuiește în Madrid de 12 ani, eu încă sunt aici”, ”Bagaj de cunoștințe”, ”Suntem îngrijorați! Vreți să ne alungați din țară distrugând Justiția ca să-l scăpați pe Dragnea de închisoare?” sau ”Dragnea eu m-am întors, tu poți pleca”, potrivit presei locale.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu modificarea legilor Justiției, în sensul droit de majoritatea parlamentară PSD-ALDE?


Comentarii

Serban Nicolae, protejatul lui Iliescu Pe ghiolbani ii recunosti dupa majuscule.

19 decembrie 2017 9:44

anti : PNL-pră,USR -securiști,PMP-ulelor băsiste BRAVO ,IORDACHE ,BRAVO PSD +ALDE ! FIȚI HOTĂRÂȚI ȘI MERGEȚI PÂNĂ LA CAPĂT, AVEȚI MAJORITATEA ROMÂNILOR DE PARTEA VOASTRĂ ! DE ACEEA V-AM VOTAT!

18 decembrie 2017 17:41

ion @gina , UNDE SCRIE CA DACĂ CINEVA VIOLEAZĂ , NU PĂȚEȘTE NIMIC ?????

18 decembrie 2017 17:05

Ion Gina draga, tu nu vezi lucrurile mai departe de varful pizdei, dar ai si tu dreptate! In loc sa te violeze pe tine, golanii ar putea sa se ocupe de vreo baba in calduri, care stie sa faca cu ochiul, nu ca tine, care stai ca o oaie!

18 decembrie 2017 16:00

gina Ioane prost esti. Sa dea domnul sa iti violeze golanii pe strada pe cineva din familie si sa te scuipe in ochi pe tine. prostul satului cu votatul vostru cu tot Daca i-ati votat trebuie sa isi bata joc de toata tara ca asa vreti voi ca sunt votati.

18 decembrie 2017 15:52

gina Ioane prost esti. Sa dea domnul sa iti violeze golanii pe strada pe cineva din familie si sa te scuipe in ochi pe tine. prostul satului cu votatul vostru cu tot Daca i-ati votat trebuie sa isi bata joc de toata tara ca asa vreti voi ca sunt votati.

18 decembrie 2017 15:51

Romania curata si evul mediu intunecat Biata Romanica se autoeviscereaza cu ajutorul dulailor crescuti cu carne cruda in cultul vanatorii de vrajitoare. Stapanii din afara ii programeaza sa amiroase/detecteze orice roman cu spirit antreprenorial care nu-si pune talentul in slujba lozincii "corporatisti din toata lumea uniti-va!", ci incearca sa traga spuza si pe turta interesului national, sau, si mai rau, personal. La sugestia amabila, dar ferma, a "protectorilor" saraciei romanesti, Romania a trebuit sa-si creeze institutii care sa-i izoleze pe autohtonii dedulciti la afaceri la fel cum harnicele albine invelesc si sufoca in ceara orice soricel patruns in stupul cu miere! Iar trantorii care supravegheaza treaba, intre care si scriitorii de la gazeta, isi primesc neabatut portia de miere pentru a fi mereu aspri, dar severi.Asa si idiotul asta de autore de la "Romania asta incruntata". A socotit el nu mai putin de 675 de "alesi" la nivel de scara de bloc incompatibili cu functia, dar n-a fpst in stare sa numere macar unul din ultimii doi mari corupti cocotati cel mai sus in ceafa Romaniei de forte din afara tarii! La fel, nenea autorele nu este capabel sa numere macar unul din miile de abuzuri si ilegalitati comise de vajnicii vanatori de vrajitoare din injustitia romana atat de agreata de idiotii dinauntru, dar mai ales dinafara.

18 decembrie 2017 10:01

ION NU VOI DECIDETI LEGILE CARE TREBUIE VOTATE IN PARLAMENT ! ASTA O DECIDE MAJORITATEA PARLAMENTARA ȘI GUVERNUL ,VOTATI DE MAJORITATEA ROMANILOR,CA SA-I IN DEMOCRATIE . VA PUTETI SPUNE PAREREA ,SI ATAT,DACAA PARLAMENTUL CONSIDERA CA PARERILE VOASTRE SUNT BUNE , LE VOR LUA IN CONSIDERARE ,DACA NU , NU !

18 decembrie 2017 9:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.