Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Avertisment uluitor la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, care este pe punctul de a fi „decapitat”. Mai mulți parlamentari arată cât de mare e criza din interiorul partidului de când șeful PSD nu mai vrea, așa cum vor baronii locali ai partidului, dezincriminarea abuzului în serviciu.

„Au fost informați parlamentarii că domnul Dragnea nu mai dorește dezincriminarea abuzului în serviciu”, a spus, citat de STIRIPESURSE.RO, consultantul politic Cozmin Gușă, care a precizat că aceasta a fost scânteia care va prinde focul. „Primarii suferă din cauza acestei încadrări, legate de abuzul în serviciu. Opoziția lui Dragnea a dat foc PSD-ului. Va fi o săptămână de foc. Ei se vor chinui să facă legile așa cum și-au propus. Va fi interesant dacă Dragnea se va răzgândi sau nu.

Am putea să spunem: „domnule, da ce băiat bun e Dragnea, cum s-a răzgândit el”. Numai că nu e așa. Dl Dragnea are un dosar greu TelDrum și i se spune că i s-ar mai putea face și altele mai grele pe alte subiecte. Tot lui Dragnea i se spune că atât de grave au fost faptele lui, încât persoane din familia lui ar fi în pericol de arestare”, a dezvăluit consultantul politic.

Proiectul deputatului PSD Florin Iordache de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată. Mai exact, toate cazurile Agenţiei Naţionale de Integritate - acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinţe definitive sau la aplicarea de sancţiuni - ar putea fi anulate. ROMÂNIA CURATĂ susține că e vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri.

Printre cei 675 se află şi ministrul Transporturilor în Guvernul Tudose, Felix Stroe, găsit incompatibil pe când era consilier local la Constanţa. În martie 2015, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al RAJA SA, regia locală de apă. Stroe a atacat în instanţa raportul ANI şi a câştigat la Curtea de Apel Constanţa, însă decizia nu este definitivă. Recursul se judecă la Înalta Curte.

Mai multe iniţiative legislative din pachetul de legi pe Justiţie vor fi dezbătute şi adoptate săptămâna aceasta de către Senat, în calitate de for decisional, anunță ADEVĂRUL. Astăzi, pe lista cu proiectele de lege care ar putea fi dezbătute şi adoptate de către Senat, instituţie condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, figurează Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, dar şi Legea privind funcţionarea ANI, sub condiţia finalizării celor două rapoarte ale comisiei speciale conduse de Florin Iordache. Potrivit noii variante a Legii privind statutul procurorilor şi judecătorilor, un magistrat nu va mai fi suspendat din funcţie automat atunci când este trimis în judecată, decizia în acest sens fiind luată doar prin votul CSM. Practic, judecătorii penali ar putea împărţi dreptatea pentru alţii.

Camera Deputaţilor a cheltuit, în luna octombrie, peste şapte milioane de lei, echivalentul a 4.827 de salarii minime brute pentru salariile aleşilor, deplasările în străinătate, diurne, cazare, transport şi asigurarea activităţii birourilor parlamentare, anunță GÂNDUL. Deputaţii au încasat în luna octombrie indemnizaţii de 3.218.846 de lei. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a primit cel mai mare salariu -11.696 de lei, iar cea mai mica indemnizaţie a mers către fostul ministru al Tranporturilor, deputatul Răzvan Cuc - de 4.576 de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al instituţiei. 1.143.106 de lei au fost plătiţi de Camera Deputaţilor pentru exercitarea mandatului aleşilor, dintre care 1.257.907 de lei pentru cheltuieli de cazare, 978.856 de lei pentru transport şi 6.343 de lei pentru abonamentele de telefonie mobile.

Fondul de rezervă al Guvernului a fost epuizat după ce aleşii din Comisiile de buget au decis, vineri, suplimentarea bugetului SRR cu 3 milioane de lei. „În acest moment vom avea zero fonduri de rezervă, urmând ca în momentul în care vom discuta Bugetul Ministerului Finanţelor Publice - acţiuni generale să vedem suma pe care o vom aloca acolo”, a declarat, citat de JURNALUL NAȚIONAL, ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, răspunzându-i deputatului USR Claudiu Năsui care i-a cerut să precizeze dacă fondul de rezervă al Guvernului a fost epuizat. Fondul de rezervă al Guvernului era iniţial de 83 de milioane de lei.

Guvernul și parlamentarii PSD au avut grijă să crească fondurile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale cu 30%. În schimb, bugetul ANI a fost redus cu 4%, constat[ ROMÂNIA LIBERĂ. Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului  au aprobat fondurile alocate mai multor instituții, analizând proiectul de buget pentru 2018 trimis de Guvern.  Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Paul Stănescu, va avea în 2018 un buget de 6,2 miliarde de lei, cu cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017. 

Ministerul Dezvoltării va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) faţă de acest buget, în valoare totală de până la 38,3 miliarde de lei. Ministerul Dezvoltării Regionale alocă fondurile pentru comunitățile locale, iar statisticile publicate de-a lungul timpului demonstrează că, în timpul guvernării PSD, majoritatea banilor s-au dus către județele din Sud, în frunte cu Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea.Comentarii

Alexandru din Alexandria Măi Dragnea, măi.... de ce esti tu asa de prost si hulpav!

19 decembrie 2017 1:20

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul LIVIU 5/7 IISUS HRISTOS 5/7; LI.VIU. LI-Ilie, VIU. Ilie viu. Adică eu viu. DRAGNEA 7 HRISTOS 7; DRAGNEA 20. 20 iulie. Minunea chemării mele în Carul cu cai de foc la Ceruri; Dragnea 14 MARIA 14; DRA.GN.EA. DRA-Dar, GN-Gene, EA-Elia. Genele în dar de la Hristos și Elia. Genele sînt învățăturile cerești despre cum se înfăptuiește întreaga Creație prin Duhul Sfînt după Casa Raiului și faptele mele între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

18 decembrie 2017 18:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.