Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Timişoara este pregătită să-i cucerească pe turiştii care-i vor trece pragul în anul 2021, cel al Capitalei Europene a Culturii, cu poveşti fermecătoare şi legende nerostite încă, ţesute pe urmele unor mari oameni de cultură români şi străini care au făurit istorie, artă şi cultură şi care au lăsat în cetate amintiri, poveşti de iubire, suferinţe, speranţe, certitudini.

Proiectul ''Descoperă Timişoara'', lansat şi promovat de istoricul Ioan Haţegan şi muzicologul Luciana Ianculescu, continuă cu un nou traseu turistic cultural, dedicat personalităţilor veacurilor XIX-XX, pe parcursul căruia aflăm că teoria neeuclidiană, ''născută din nimic'', a fost zămislită aici de tânărul matematician Janos Bolyai, că prima dragoste a lui Beethoven îşi doarme eternitatea în această cetate, despre florarul Muhle, învestit de însuşi împăratul Franz Iosef ca ''florar al Curţii de la Viena''. De asemenea, putem afla că din petalele trandafirilor cultivaţi aici se făceau parfumurile Chanel, că în mătăsurile fabricate la Timişoara se îmbrăcau regine, iar superbul vals ''Valurile Dunării'' a fost compus de timişoreanul Iosif Ivanovici şi nu de Strauss, sau că pentru scriitorul Camil Petrescu Timişoara era Heidelberg-ul tinereţii sale.

Integral pe AgerpresComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul TIMIȘ 5 IISUS 5, MARIA 5; Timiș 7 Hristos 7; TI.M.IȘ. TIIȘ-Tișbitul, M-Mîini. Mîinile lui Tișbitul; TIIȘ-Tișbitul, M-Mama. Mama lui Tișbitul. Georgeta, mama mea a trăit între anii 1955-2004.

16 decembrie 2017 23:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.