Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Corespondentul de presă francez la Moscova, Benjamin Quenelle, a transmis că, vineri, fostul ministru rus al Economiei, Alexei Uliukaiev, a primit o foarte dură sentință, de opt ani închisoare cu regim sever, și o amendă echivalentă a 1,9 milioane de euro. Acesta este cea mai înaltă oficialitate politică condamnată în Rusia de la instalarea la putere a lui Vladimir Putin. Acum, la Moscova, relatează corespondentul francez, lumea se întreabă cine urmează.

În cercurile economice moscovite, relatează corespondentul francez reluat de "Les Echos", numeroși liberali au așteptat cu neliniște pronunțarea, vineri, a sentinței în cazul Uliukaiev, acuzat de corupție. Fostul ministru rus al Economiei a denunțat procesul ce i-a fost intentat, susținând că, de fapt, cel ce a pus la cale condamnarea sa este un apropiat al lui Vladimir Putin. De la spectaculoasa arestare a acestui redutabil economist, surprins la 14 noiembrie 2016 în momentul în care primea un sac cu 2 milioane de dolari, încep să iasă la lumină noi informații. Se spune că nu era prima oară când Uliukaiev, citat și în "Panama Papers", primea mită.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.