Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Suntem campioni la producția de porumb. Datele Oficiului European de Statistică Eurostat arată că România a obținut o producție record la porumb, de peste 14 milioane de tone. Recolta pe 2017 plasează România pe locul întâi în topul celor mai mari producători din Uniunea Europeană.

În ciuda acestor rezultate, producătorii se plâng că la capitolul procesare nu stăm atât de bine. Sectorul procesării și industrializării nu a ținut pasul cu agricultura și lasă de dorit. Fermierii români își țin pentru moment cerealele în silozuri pentru a obține un preț mai bun.

”Anul acesta le-am dat fermierilor ceea ce a trebuit la timp, iar în condiții climaterice favorabile fermierii având o dotare corespunzătoare au obținut producții care însumate, la nivelul țării, a dat această dimensiune de peste 14,5 milioane de tone. Și cifra este în creștere. Sunt cifre care ne onorează”, a declarat Petre Daea pentru Antena 3.


Comentarii

Tom Sawyer Visul de aur (de porumb) al lui Ceaușescu , s-a împlit! România a raportat producții agricole record!

16 decembrie 2017 9:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.