Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vine, pentru noi toți, un timp al bilanțului. E iarnă şi e frig, tovarăşe Iliescu, chiar şi pe strada Molière! E bătrân, insingurat şi bolnav, eternul bolşevic. S-au dus toți, minus Gorbaciov. Are insomnii, stă cu ochii lipiți de televizor, ascultă ce se spune despre Rege. Se intreabă ce se va spune, ce se va scrie despre el. Ar vrea compasiune, cine ştie, chiar iertare. Dar fără a se căi. Ii este o groază nebună că i-ar putea sosi sorocul după gratii. Imi aminteşte tot mai mult de Kádár obsedat de umbra lui Nagy. Unul din regii nebuni ai lui Corneliu Baba. El, comisarul ideologic, e obsedat de fantoma celui pe care l-a servit si apoi l-a ucis. El a scris scenariul parodiei de proces, apoi i-a acuzat pe Brucan şi pe alții. Rămâne la fel de convins precum atunci, in iarna lui 1990, apoi in iuniele insangerat, că a avut dreptate. A trebuit să riposteze “forțelor contra-revoluționare”, “stihiei mic-burgheze”. Precum in 1956, când ancheta studenții pe drumul spre penitenciare. Un caz fascinant (si repugnant) de psihoză ideologică al acestui Tartuffe combinat cu Jdanov…

Era in 1977 când Paul Goma (de care m-am despărțit in 2006 din rațiuni pe care nu are rost să le discut acum), exclama, cu o sfâşietoare, intru totul justificată tristețe: “Români, eliberați-vă de români!” Disidentul avea dreptate. Nu ruşii, nu ungurii, nu evreii erau cei care țineau România sub un insuportabil călcâi de fier totalitar. La fel acum, nu “străinii”, nu Soros, nu UE, nu extratereştrii calcă in picioare demnitatea civică a românilor, ci o bandă de escroci, tâlhari şi scelerați, patronată din umbră de demiurgul sistemului autoritar cleptocratic născut din cenuşa dictaturii lui Ceauşescu, fostul secretar al CC al PCR, preşedintele de (dez)onoare al PSD, Ion Ilici Iliescu. Admit că greața supremă mă cuprinde când il văd pe manechinul țopârlan Tariceanu perorând in numele democrației. Cât de jos se poate cobori? Exista o limită a ticăloşiei?

Integral pe Contributors.roComentarii

Je Cat de pork poate sa fie jidanul asta Tisminetsky/Marcusohn ! Un gunoi care in prostia lui indrazneste sa mai deschida gura sperand ca-i prosteste pe romani cum o facea ta-su Tisminetsky amenintandu-i de pe tancurile sovietice. Nici atunci si nici acum, n-ati prostit bah pe nimeni ca romanii nu e prosti !

16 decembrie 2017 13:11

ABCDEF Tismenitzki Vladimir scurt CV : tat-sau venit in Romania in 1945 pe tancurile bolsevice, progenitura profitor ordinar al regimului comunist - locuinta in vila nationalizata de la boierii bagati la Canal de tat-sau; progenitura Vladimir trait in lux cu rezultate mediocre la Liceul din Bucuresti; trai pe vatrai la Tismenitki in regimul comunist. Acum, gunoiul de Vladimir T. arunca cu kaka de unde a lins si-a mancat.

16 decembrie 2017 6:59

nae Cum poate acest jidan securisto-comunistoid sa dea lectii de democratie si normalitate civica din moment ce s-a ocupat numai de sorlicarii !

15 decembrie 2017 22:07

Muie PSD Nu Tismaneanu va deranjeaza, ci faptul ca a condamant Comunismul bolshevici imputiti ce sunteti.

15 decembrie 2017 21:48

Lingaul Tov Vladimir era sa zic si Ilici dar matale cu toval la obraz ce spui ,mai ???

15 decembrie 2017 20:22

Ion Ilici Iliescu Marcel Mai draga eu sunt fericit!

15 decembrie 2017 14:55

Gerila Izmanene, trebuia atunci cand ai "condamnat" Comunismul, sa fi condamnat si desfiintat toate "tribunalele Poporului" alcatuite dintr-un prost si 2 cretini, care au catalogat prin "hotararile" lor, mii de oameni ca "fascisti si legionari". Abia atunci ai fi redat DEMNITATEA ACESTUI NEAM ROMANESC! Cat timp te-ai compromis cu o fituica buna de sters intre fese, ciocu mic!!!

15 decembrie 2017 14:07

Aoleu, a reaparut Tismenetzki! Asta iar a uitat cum ii lingea clantele lui Iliescu la Cotroceni pe vremea cand nea Nelu aducea minerii !!! Atunci manca si tanarul Vladik o paine si visa sa ajunga ideologul sef al FSN-ului. Si, cum n-a ajuns, a cotit-o, direct peste gard, in ceata anticomunista, desi parintii, mosii si stramosii ragusisera cantand "Internationala" unchiului Marx !!!

15 decembrie 2017 14:02

CLONȚ de RUBIN Ia, uite: tismăneanu, acest îngâmfat analist și mare lingău, vorbește/scrie din nou! Ce ai, mă, vopsitură caraghioasă? Nu sunt de acord în totalitate cu ce a făcut iliescu, dar nici nu e drept să ne erijăm în mari judecători, cum o faci tu, care, atunci, în 90, nu știu ce a-i fi făcut dacă erai în locul lui Iliescu. Știi chestia aia că, după război... Scuză-mă: așa, când ai momente de curaj, mai privești la ce se mai găsește prin arborele tău genealogic? Dacă da, încă nu totul pierdut, Membrii Departamentului de Stat al SUA, te așteaptă să-i lingi din când în când

15 decembrie 2017 13:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.