Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, precum și pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, modificat prin OUG 79/2017. Conform acestuia, neplata taxelor în termen de o lună se sancționează cu închisoare până la 6 ani. Proiectul a provocat în mediul economic un val de critici. Și statul ar trebui să facă pușcărie pentru neplata taxelor, spune unul dintre cei intervievați de COTIDIANUL.

„Riscul este imens. Nu știu ce vor, habar nu am. Dacă îl bagă pe unul neserios în pușcărie, nu mă deranjează, dar acest proiect poate da naștere la abuzuri. Aș vrea să știu dacă de la firma de stat intră cineva în pușcărie. Sunt firme care sunt pe pierdere financiară sau pe pierdere de producție și care fac investiții. Eu susțin plata datoriilor la bugetul de stat, eu nu am întârziat niciodată. Dar vreau să fie pentru toți. Să nu mai fie scutiri de plată, reeșalonări. S-au făcut atâtea scutiri de plată, încât unii ar putea intra în pușcărie, alții nu. Vreau aceeași lege pentru toată lumea. Dacă cel de la stat intră în pușcărie, să știu și eu, ca să mă distrez“, ne-a declarat Sorin Minea, președintele Federației Romalimenta.

În motivare, se vorbește în principal despre neplata CAS și CASS, care, prin OUG 79/2017, au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului, explică ROMÂNIA LIBERĂ. Patronii care nu vor plăti la timp aceste contribuții, vor înfunda pușcăria, fiindcă tot ei sunt cei care, în continuare, vor urma să stabilească, rețină, declare și să plătească obligațiile datorate. Ministerul Finanțelor justifică inițiativa legislativă cu „necesitatea reformării sistemelor sociale publice din România în vederea creșterii gradului de colectare a veniturilor la bugetul asigurărilor sociale de stat  și de responsabilizare a angajatorilor în ceea ce privește plata la timp a contribuțiilor sociale obligatorii datorate atât de către aceștia, cât și de către angajați”.

Un număr de 32 de impozite și contribuții datorate bugetului vor intra sub incidența actului normativ, printre care se află impozitul pe venitul din salarii și asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi și dividende, impozitul pe veniturile din premii și din jocuri de noroc, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, anunță GÂNDUL.

Intenţia de a-i băga pe angajatori la închisoare dacă nu virează contribuţiile angajaţilor ne îndreaptă către o nebunie, deoarece nu aşa merg lucrurile în viaţa reală, consideră consultantul fiscal Gabriel Biriş. El arată că, de multe ori, antreprenorii primesc cu întârziere banii de la clienţi, iar dacă legea va fi aplicată ei vor trebui să aleagă fie să plătească salariile angajaţilor, dar să intre la închisoare, fie să vireze contribuţii, anunță ADEVĂRUL. „Apropo de chestia asta cu «reţinerea» şi nevirarea, oare înţelege cineva cum funcţionează lucrurile în viaţa reală? Să zicem că ai o firmă cu câţiva angajaţi. Livrezi, facturezi şi nu eşti plătit de client.

La sfârşitul lunii, te trezeşti că nu ai suficienţi bani să plăteşti şi salariile nete şi să pui de o parte pentru taxele ce trebuie «reţinute de la angajat» şi plătite la buget pe 25 ale lunii următoare. Ce faci? Acum dai banii oamenilor să aibă ce pune pe masă acasă şi să mai vină şi luna următoare la muncă. Te gândeşti că rezolvi tu cumva până pe 25. Şi poate chiar rezolvi şi îţi plăteşti şi dările şi treaba merge înainte - că altfel oricum în câteva zile ai avea conturile blocate de ANAF... Dacă iese însă legea asta, mai faci aşa? Mai plăteşti salariile oamenilor ştiind că rişti de la 1 până la 6 ani de închisoare?”, subliniază consultantul fiscal.Comentarii

nae, consilier local PSD de 14 ani oridecat ori imi bag degetul sau altceva in anus, am excit si-mi vine sa scriu dejectii pe formum

17 decembrie 2017 10:47

@@ Mda! In guvernarea Ciolos "ne-au dat" zero euroi ... ... si au scos din tara miliarde sub forma de petrol, lemn, sare, ciment, otel, aur, alte metale rare, exploatari agricole, forta de munca, beneficii bancare si comerciale, exporturi de masini, plus piata de desfacere. Nu-i asa, idiotule?! Crezi ca-ti DA cineva ceva degeaba?! Crezi ca injuraturile vulgaritatile si grosolaniile iti asigura vreun gram de argument in plus?!

17 decembrie 2017 0:24

nae, consilier local PSD de 14 ani As fute-n cur prin sodomizare anala Europa, America si Australia.

16 decembrie 2017 22:58

@16:01 Ne vor da bolshevicii tai bani pt infrastructura si subventii pt agricultori si studii gratuite pt studenti. Fututi mortii ma-tii de comunist. Du-te dracu in Coreea de Nord!

16 decembrie 2017 22:56

Nu-i nimic, comisare neobolsevic! Un Romexit ar fi extrem de binevenit, mai ales daca e insotit de expulzarea euro si multi-lipitorilor! Exista solutii alternative chiar mai bune. Nu mor caii cand vor cainii.

16 decembrie 2017 16:01

Cu solicitarea grupului de state impotriva coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei, Romania intra oficial in randul tarilor problema din UE, alaturi de Polonia. In ambele cazuri, GRECO a apelat in premiera la procedura unui raport ad-hoc, solicitat in circumstante exceptionale, cand exista riscul ca o schimbare de lege sa genereze o incalcare grava a unui standard anticoruptie. Liviu Dragnea si majoritatea PSD-ALDE-UDMR sunt marii responsabili ai deraierii Romaniei. Asistem la un moment rusinos, care afecteaza grav imaginea Romaniei in UE, cu consecinte grave pe termen lung, in plan politic si economic. comisarul.ro.

16 decembrie 2017 14:35

v Serban Nicolae are sperma amaruie.

16 decembrie 2017 8:49

Adevarul gol golut PSD era usor liberal sub conducerea lui Ponta. Cu Dracnea are accente etatiste demne de anul 90. Niciodata Romania nu a avut un mediu fiscal atat de instabil si descurajant pentru investitori. Investitiile publice reduse aproape la zero, cheltuieli cu salarii insustenabile- anul 2018 va aduce un colaps fara precedent. A mai scris un psd-ist cult cu majuscule...

15 decembrie 2017 20:29

ROMÂN MINCIUNI ! GUVERNUL A HOTĂRÂT MĂRIREA BUGETULUI PE ANUL VIITOR ,PENTRU CĂ PIB-UL A CRESCUT ȘI BUGETUL A CRESCUT! DE UNDE SCOATEȚI ATÂTEA MINCIUNI!

15 decembrie 2017 18:45

@Adevarul gol golut OK! Chiar ma bucur ca nu vrei sa ne mai jignim. In ce priveste stanga socialista, nu trebuie sa fim dogmatici. PSD reprezinta o stanga cu nuante nationaliste si chirar cu unele tente liberale la guvernare, pe cand Soros si sorosistii sai formeaza stanga internationalist-globalista, antagonista prin definitie oricaror tendinte nationaliste. Si Hitler era socialist, dar national-socialist, pe cand Stalin era internationalist, scopul sau final fiind victoria Revolutiei Mondiale. La inceputul celui de al doilea razboi mondial au fost chiar cobeligeranti in cucerirea si impartirea Poloniei. La incheierea operatiunii, cele doua armate au organizat, la Brest Litovsk, in Bieloerusia, mari ceremonii militare de fraternizare. Atunci insa cand interesele n-au mai fost convergente, stim cu totii ce mandrete de razboi au dezlantuit! Ca atare, ideea cum ca sorosismul si pesedismul ar fi "aceeasi mizerie" este, precum in sah, "o combinatie cu gaura". Posibila, dar gresita.

15 decembrie 2017 16:24

Adevarul gol golut Tristule, sunt roman si nu mi-e simpatic Ciolos. Ciolos datoreaza enorm PNL-ului fara ca PNLL sa-i datoreze cevae. Nu reusesti sa intelegi un lucru: Soros fiind socialist, n-are cum sa lupte impotriva marelui partid socialist PSD. Imi cer scuze pt vorba cu urina.

15 decembrie 2017 15:46

@Adevarul gol golut Nu problemele sexuale ale evreilor, sau subdiviziunile socio-politice si religioase ale acestora sunt la ordinea zilei, baiatule! Tu faci ce poti ca sa abati discutia de la informatiile de pe frontul de lupta dintre Administratia Trump si ciuma numita Soros, lupta care ne priveste al naibii de tare si pe noi romanii. Pe tine, care esti perfect la curent cu explozia gay din aglomeratia urbana Tel Aviv, poate mai putin, nefiind, probabil, roman. In ce priveste urina, pe care nu vrei s-o profanezi urinandu-te pe mine, iti multumesc ca n-o prafanezi si-ti urez sa ti-o bei sanatos. Ar fi frumos din partea ta sa-l inviti la ospat si pe adoratul tau Dacian Ciolos!

15 decembrie 2017 14:37

Adevarul gol golut In aglomeratia urbana Tel Aviv, cam 1/3 din populatie este gay. Esti prost de puti. In evreime e un shift puternic in ultimele 2 decade. Esti evreu nu daca practici iudaismul, ci doar esti sionist ateu secular, fie si gay. Pazitorii preceptelor iudaismului sunt ostili sionismului gay-friendly. As urina pe tine dar facand-o as profana urina.

15 decembrie 2017 14:07

Diversiunea postacului "antisemit"! Se screme pe aici un postac sorosisto-USR-risto-LGBT-ist sa arunce in gradina adversarilor rahatul homosexualitatii, al homofobiei si al antisemitismului. Adevarul este ca evreilor nu li se poate reprosa homosexualitatea intrun procent mai mare decat cel natural al tuturor semintiilor. Ba din contra, familia traditionala evreiasca este mare iubitoare a copiilor, este morala, moralista si respectabila! Ca evreii Lenin si Zinoviev erau amanti, sau ca si alti evrei prezinta pacatul destrabalarii morale, trebuie observat ca acestia sunt evreii anarho-bolsevici, in randul carora se inscriu cei ce promoveaza miscarea LGBT, pedofilia si distrugerea institutiei familiei, atat de pretuita de profetii marilor religii, intre care si ai iudaismului. In fruntea curentului globalist si homofob, care promoveaza principiile Noii Ordin Mondiale se situeaza indivizi din clanul Rockefeller, dar si mai mititelul neomarxist George Soros. Pentru amanunte, cauta pe Youtube interviurile jurnalistului Alex Jones cu marele regizor american Aaron Russo (evreu sefard), cel care a refuzat invitatia lui David Rockefeller de a fi primit in cercul restrans al Ocultei, fapt pentru care s-a ales cu un cancer galopant! In ce priveste interviul consilierului lui Trump dupa vizitele la Bucuresti si Budapesta, sa nu-si faca griji postacul diversionist. Interviurile sunt reale si mult mai cuprinzatoare decat s-a putut arata mai jos!

15 decembrie 2017 11:19

Adevarul gol golut Ninciuna cu Soros prinde la handicapati neinformati. Oricine stie ca P$D e de stanga si ca a primit bani grei de la Soros nu pune botul ka minciuna cu Soros.

15 decembrie 2017 8:01

Adevarul gol golut Soros este foarte de stanga. Lupta impotriva lui Trump pt ca Trump este de dreapta. La fel guvernele Austriei si ale Ungariei, Poloniei, Cehiei, Slovaciei. In Romania fundatia lui Soros a fost condusa de un deputat PSD de Braila si apoi de Renate Weber (ALDE). DECI: SOROS=P$D+ALDE.

15 decembrie 2017 7:08

v, postac psd deprimat In Spania, in timpul razboiului civil, liderii zonei controlate de republicanii comunisti erau evrei homosexuali, care au atras mercenari evrei comunisti din alte tari ( Walter Roman, etc). Daca va uitati in filmele homosexualului Almodovar despre Razboiul civil din Spania, homosexualitatea si sodomia hetero sunt omniprezente. Un politician devenit homo nu mai are inhibitii si e f usor santajabil. Vezi cazul luii Lenin, Adrian Nastase, primarul socialist al Berlinului, Vienei, Parisului, Copenhagai, etc. Stanga politica si homosexualitatea merg mana-n mana. Cum spunea Antonie Iorgovan, parintele Constitutiei iradiat de statul masonic paralel: P$D a fost si este condus de o gasca care are in comun 3 lucruri: homosexualitatea, jaful si apartenenta la masonerie ( Marele Orient, ateu si pro sionist).

15 decembrie 2017 6:58

v, liderul postacilor psd Uitati-va la filmul "Crucea de piatra" din 1994 de Andrei Blaier. La un moment dat, seful organizatiei locale PCR, un evreu, i-o suge lui Gheorghe Dinica. Comunismul s-a folosit adeseori de jidani atei homosexuali, neatasati de glie si fara temere de Dumnezeu. Si acum P$D se foloseste de strategi israelieni, are lideri evrei atei homo: Ilan Laufer, Levy Drakmann, superbogata Ana Birchall, Ion Iliescu, fiul unei evreice (ca sa fii evreu trebuie ca mama sa fie evreaica), Petre Roman, Saul Bruckner alias Silviu Brucan, Gheorghe Maurer, liderul teroristilor din dec 89 Gelu Voican Voiculescu, jidanul terorist Sergiu Nicolaescu care se intrecea cu Gelu la Revolutie ibcercand sa impuste cat mai multi romani la Televiziune.

15 decembrie 2017 3:52

Borfasilor nu le AJUNG niciodata profiturile stoarse din Romania! 2. Intrun alt interviu acordat site-ului american Info Wars, Roger Stone a expus, de asemenea, intrun mod foarte transant, situatia grava a Romaniei, care se afla sub controlul institutional al lui George Soros. El a subliniat ca acesta trebuie oprit, iar ONG-urile sale, care nu sunt decat "FATADE PENTRU TERORISM", trebuie desfiintate! In ce-l priveste pe Soros, "El trebuie sa fie prins, acuzat si trimis in inchisoare". Fostul consilier al presedintelui Trump din campania prezidentiala a relevat, totodata, ca Soros a cheltuit bani grei pentru a-si planta oameni in guvernele din Ungaria si din Romania, iar ambasadele SUA din cele doua tari sunt complet populate cu oameni loiali lui George Soros si care "lupta sa submineze aceste democratii". In incheiere, zic eu, sa speram ca presedintele Trump va afla, pe o cale sau alta, ca sorosistii romani se afla deja in fata sediilor PSD si pregatesc, asemeni "asaltului bolsevic asupra Palatului de iarna", asaltul asupra sediilor partidului de guvernamant din Romania. Ei zic ca sunt pasnici si civilizati (?!?), dar au trecut deja de curand de la violentele de limbaj la cele fizice, in timp ce fortele de ordine sunt timorate de neintreruptele imixtiuni ale ambasadorului american Hans Klemm in treburile interne ale Romaniei!

15 decembrie 2017 3:52

Borfasilor nu le ajunge niciodata profiturille stoarse fraudulos din Romania! 1. O parte din aceste profituri veneau din neplata taxelor sociale in contul angajatilor. Acum, neplata ii poate duce la parnaie si tipa, de aceea, ca din gaura de sarpe. De fapt nu tipa atat patronii cat vuvuzelele lor din presa si din ONG-urile sorosiste, care vor daramare guvernului si inlocuirea democratiei cu dictatura meritocratica. Iata o scurta prezentare a unui articol despre care Ziare.ro nu guitzaie o silaba! Roger Stone, consultant politic american si colaborator ai presedintilor americani Richard Nixon, Ronald Reagan si Donald Trump, da de pamant cu "statul profund" (paralel, n.n.) din Romania pentru "cardasia" sa cu George Soros!. La sfarsitul unei vizite private de mai multe zile la Budapesta si Bucuresti, Roger Stone a acordat un interviu publicatiei "Adevarul", din care transpare varianta oficiala a Administratiei americane asupra evolutiei unor evenimente de interes maxim pentru Romania. El s-a referit cu precadere la influenta lui Soros in politica damboviteana, dar si la implicarea serviciilor secrete si a "statului profund" (recte paralel) in activitati ilegale, in "cardasie" cu Soros! Roger Stone avertizeaza ca George Soros vrea in Romania "un totalitarism global", iar in locul guvernului ales democratic sa aduca "un sistem mult mai rau decat pe vremea lui Ceausescu". El a relevat ca jumatate din populatia Romaniei este spionata, romanii fiind "cei mai ascultati oameni de pe fata Pamantului"!

15 decembrie 2017 3:22

Mosche Kluhaft, strategul PSD Ca sa pui mana pe justitie promiti prostimii dublarea veniturilor. Apoi dai vina pe "statul paralel" pentru neindeplinirea promisiunilor.

14 decembrie 2017 20:57

Mirel Smardoi Palada Am testicolele pline. v, unde esti?

14 decembrie 2017 20:19

califul SANTETI NISTE JEGOSI ORDINARI de veniti cu astfel de articole false .Sa va fie rusine !

14 decembrie 2017 16:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.