Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pentru a căra bagajele, a indica direcţia sau a traduce din japoneză, mai mulţi roboţi ar putea fi aduşi pe aeroportul din Tokyo în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2020, a anunţat marţi unul dintre responsabilii de proiect, prezentând şapte noi modele, relatează AFP.

O pisicuţă cu blana mătăsoasă, mascota grupului de roboţi prezentaţi, asigură traducerea în patru limbi străine. Modul de funcţionare este simplu: vizitatorul vorbeşte în microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul său integrat.

"Aveţi nevoie de ajutor?" este fraza cu care călătorii ar putea fi întâmpinaţi de un robot umanoid care răspunde la numele de Cannelle. De un alb strălucitor, acest robot comunică cu vizitatorii graţie sistemului său de inteligenţă artificială şi le arată direcţia ce trebuie urmată.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul JAPONIA 15 Dumnezeu 15; Japonia 12 HRISTOS 12; JA.PO.NIA. JA-Jar, PO-Pom, NIA-Ani. Anii jarului de la pomul Lui Dumnezeu. Anii jarului sau anii înfăptuirii întregii Creații, 2004-2070. B.UDD.HA. B-Biblia, Bible, B-13 TIȘBITUL, Tishbite, UD.D.-Dumnezeu, Dumnezeu, HA-Allah.

14 decembrie 2017 23:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.