Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD a obţinut, în 11 decembrie 2016, deci fix în urmă cu un an, cea mai clară victorie la alegerile parlamentare în ultimii 24 de ani. Dar măsurile luate de social-democraţi într-un an de guvernare au scandalizat Uniunea Europeană, care nu mai înțelege ce se întâmplă în România..

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, îndeamnă România să ofere, până pe 15 ianuarie 2018, informaţii în sensul pregătirii unui raport de evaluare despre proiectul privind legile justiţiei elaborat de Comisia parlamentară special, condusă de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO) a formulat o solicitare adresată României activând Regulamentul 34, care permite „proceduri ad hoc în situaţii excepţionale".

De remarcat este ca GRECO a apelat in premiera la aceasta ”procedura ad hoc in circumstante exceptionale”. CAPITAL explică faptul că această regulă poate fi aplicată când o reformă instituţională, o iniţiativă legislativă sau schimbare procedurală poate duce la o încălcare gravă de către un stat membru a standardelor anti-corupţie ale Consiliului Europei care sunt supuse evaluărilor GRECO.

În același timp, Consiliul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare a constatat că România nu corectează "devierea semnificativă" de la obiectivele bugetare pe termen mediu, cerând în mod imperative Bucureştiului să adopte până pe 15 aprilie 2018 măsuri pentru corectarea deficitului bugetar, anunță MEDIAFAX. "Pe 5 decembrie 2017, Consiliul UE a adoptat o decizie prin care constată că România nu a adoptat măsuri concrete pentru corectarea devierii bugetare semnificative. A fost emisă o nouă recomandare, revizuindu-se recomandarea adresată deja României în cadrul «procedurii privind devierea semnificativă».

România este responsabilă de o deviere semnificativă de la soluţia de ajustare stabilită pentru atingerea obiectivelor bugetare de termen mediu", anunţă Consiliul Uniunii Europene. Obiectivele bugetare de terman mediu şi procedura devierii semnificative sunt instrumente preventive prevăzute de Pactul pentru Stabilitate şi Creştere economică adoptat în cadrul politicilor fiscale comunitare.

De asemenea, remarcă NAȚIONAL, Consiliul Fiscal identifică „riscuri neobişnuit de ridicate” legate în principal de comportamentul viitor al sectorului privat ca răspuns la modificările recent legiferate ale Codului fiscal cu privire la taxarea muncii (în special transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului).

Bugetul pe 2018, bombă cu ceas pentru economia României. Bugetul pe 2018 nu ţine cont de nimic din ceea ce s-a întâmplat până acum în economie, veniturile sunt supraestimate cu aproximativ 8,6 miliarde de lei şi, mai mult, proiectul încală flagrant Constituţia României, afirmă vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, într-o analiză citată de GÂNDUL. „Devine o certitudine că în 2018 PSD se pregăteşte să plece de la guvernare. Foloseşte aceeaşi strategie ca în 2015. Aduce economia într-o stare precară şi intenţionează să câştige alegerile din opoziţie, dar având totuşi majoritate parlamentară (exact ca în 2015-2016)", este scenariul lansat de liderul liberal.

Și fostul premier, Victor Ponta are un mesaj îngrijorător pentru 2018 în ceea ce privește România. Acesta, susține EVENIMENTUL ZILEI, accentuează o părere tot mai des întâlnită în spațiul public: România o să se confrunte cu o criză economic majoră anul viitor. „2018 va arăta foarte rău. Va fi grav pentru buzunarele noastre. A trecut un an de la alegeri. Se vorbeşte că dăm al doilea Guvern jos. Lucrurile merg foarte prost şi economic, şi social. Ne vom întoarce curând în 2000, la criză. Într-un an, un an - jumate maxim. Din mai multe motive. Cheltuim mai mult decât producem. Un fleac, au ciuruit Codul Fiscal. Aproape tot ce fac acum, e foarte rău. Acum e bine să ai o pilă la stat să ai ditamai sălăroiul. Şi e bine şi pentru multinaţionale“.

Intenţia de a-i băga pe angajatori la închisoare dacă nu virează contribuţiile angajaţilor ne îndreaptă către o nebunie, deoarece nu aşa merg lucrurile în viaţa reală, consideră consultantul fiscal Gabriel Biriş. El arată că, de multe ori, antreprenorii primesc cu întârziere banii de la clienţi, iar dacă legea va fi aplicată ei vor trebui să aleagă fie să plătească salariile angajaţilor, dar să intre la închisoare, fie să vireze contribuţii, anunță ADEVĂRUL. „Apropo de chestia asta cu «reţinerea» şi nevirarea, oare înţelege cineva cum funcţionează lucrurile în viaţa reală? Să zicem că ai o firmă cu câţiva angajaţi. Livrezi, facturezi şi nu eşti plătit de client.

La sfârşitul lunii, te trezeşti că nu ai suficienţi bani să plăteşti şi salariile nete şi să pui de o parte pentru taxele ce trebuie «reţinute de la angajat» şi plătite la buget pe 25 ale lunii următoare. Ce faci? Acum dai banii oamenilor să aibă ce pune pe masă acasă şi să mai vină şi luna următoare la muncă. Te gândeşti că rezolvi tu cumva până pe 25. Şi poate chiar rezolvi şi îţi plăteşti şi dările şi treaba merge înainte - că altfel oricum în câteva zile ai avea conturile blocate de ANAF... Dacă iese însă legea asta, mai faci aşa? Mai plăteşti salariile oamenilor ştiind că rişti de la 1 până la 6 ani de închisoare?”, subliniază consultantul fiscal.

Angajatorii şi alte milioane de români, precum cei cu profesii liberale, vor risca să li se facă dosar penal dacă va fi adoptat un proiect de Ordonanţă de urgenţă publicat în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor. Dacă nu îşi plătesc la buget impozitele şi contribuţiile, cu intenţie, vor fi acuzaţi de evaziune fiscală, iar pedeapsa poate fi închisoarea de la 1 an la 6 ani, se arată în proiect, amintește CURENTUL.

2019 se anunță un an de austeritate. Guvernul pregăteşte amânarea unor drepturi salariale. ROMÂNIA LIBERĂ anunță că un proiect de ordonanţă de urgenţă dă startul la tăieri consistente de cheltuieli pentru anul viitor. OUG ar urma să fie dată simultan cu Legea bugetului de stat. Impactul bugetar al acestor reduceri e de 5,14% din PIB în anul 2018. Angajările în administrație vor fi permise doar cu regula „1 la 2”. Munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber, nu şi cu bani. Ordonatorii de credite vor fi obligați să scadă cheltuielile cu 10%. Unele drepturi salariale, stabilite prin hotărâri ale instanţelor, vor fi eşalonate la plată pe cinci ani.

În acest an de guvernare, PSD s-a ocupat de bulversarea mediului economic și legile justiției, dar și de propriile buzunare, constată ADEVĂRUL. Prin Legea salarizării, adoptată la începutul verii, deputaţii şi senatorii şi-au mărit indemnizaţiile şi au avut grijă să pună bani în plus şi pentru veniturile forfetare. Astfel, senatorii au ajuns să ia în mână indemnizaţii între 9.200 lei şi 12.000 de lei, în timp ce deputaţii între 9.200 lei şi 11.700 de lei.Comentarii

Adevarul gol golut v, ce subventii ar oferi China agricultorilor?

13 decembrie 2017 21:08

”Europa” adică e vorba de Continent, de statele aflătoare pe el, sau de EURO-”group”-ul (infracționa cu alde Corina Creața, Mogherika Pizdirini, Jüncker, Schulz, Barroso,Antonio Gușterres & Co.(-mplicii lor, n.m.).?!

13 decembrie 2017 11:48

ADEVĂRAT VĂ SPUN VOUĂ ! Nici cei din U.D.M.R. nu au făcut atât de mul RĂU ROMÂNIEIE, cât au făcut cei din P.N.L. = U.S.R. = P.M.P, în frunte cu PREȘEDINTELE NAZIST de la Cotroceni !!!

13 decembrie 2017 8:09

”Draga” Europa să-și vada de problemele ei ! România NU ESTE Ucraina ! România nu este ”femeia ușoară” pe care, europenii, s-o pună-n toate pozițiile! Noi Românii am știut, știm și vom ști să IEȘIM ȘI DIN CRIZE MAI MARI, chiar dacă printre noi sunt destui TRADATORI = P.N.L. = U.S.R. = P.M.P..

13 decembrie 2017 8:06

v Ar fi mai bine cu China decat cu UE, cum spunea intelectualul Ghe Craioveanu.

12 decembrie 2017 20:37

Adevarul gol golut Stau si ma minunez. Cat de infect poti fi Ghe Calin. E de asteptat ca bugetarii necalificati sa se bucure de masurile anuntate (doar anuntate de psd, dar sa preamaresti lupta anti anti-coruptie tine de obraz. Parddon, shorici in cazul tau.

12 decembrie 2017 19:46

Serban Nicolae Vasile Negoescu, am poze cu d-ta facand sex anal, dar nu le public pt ca m-ar compromite si pe mine. Stii mata, in spatele usilor inchise, la CJ Arges.

12 decembrie 2017 19:38

marilena nitu Draga Uniune Europeana, In Romania se fura de 28 de ani de niste baieti care acum nu vor sa mearga la puscarie. Acesti baieti sunt in stare de orice numai sa nu stea la puscarie! Clar?

12 decembrie 2017 12:39

v Si daca ajunge euro la 10 lei, tot cu PSD e mai bine.

12 decembrie 2017 9:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.