Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

România nu a primit nicio notificare oficială din partea Comisiei Europeane sau din partea structurii din Franţa, cu privire la distribuţia pe teritoriul ţării a laptelui praf contaminat cu Salmonella din Franţa, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Potrivit ANSVSA, informaţiile primite până în acest moment, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România (PNC SFAAF RO), arată că distribuţia produselor contaminate s-a făcut către state terţe din Asia şi Africa.

"PNC SRAAF RO nu a primit nicio notificare oficială din partea Comisiei Europeane sau din partea structurii omoloage din Franţa, cu privire la distribuţia pe teritoriul României a produselor incriminate", arată ANSVSA într-un comunicat de presă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă însă că a solicitat informaţii suplimentare, respectiv eventuale date despre reţinerea oficială a loturilor incriminate pe teritoriul Franţei sau eventuala distribuţie a acestora pe teritoriul României.


"În urma acestei solicitări, PNC SRAAF Franţa a comunicat către ANSVSA faptul că loturile incriminate şi ţările comunicate public de către autorităţile franceze sunt date preliminare şi nu înseamnă că aceste produse contaminate au fost distribuite sau comercializate în aceste ţări. Ancheta la nivelul Franţei, cât şi la nivelul Comisiei Europene, este în curs de desfăşurare. În cazul în care Romania va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Franţa, cu privire la o eventuală distribuţie pe teritoriul naţional a acestor produse, ANSVSA va informa de îndată toate instituţiile competente pentru gestionarea şi finalizarea în cel mai scurt timp a acestei situaţii, în vederea protejării sănătăţii consumatorilor", potrivit sursei citate.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.