Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Stalin a rămas una dintre figurile istoriei universale, reprezentant de seamă pentru imaginea dictatorului. A creat un cult al personalităţii, a controlat presa şi a omorât milioane de oameni. Astfel, pe bună dreptate, Stalin trăia cu frica de a nu fi omorât în cadrul apariţiilor publice, folosindu-se, din această cauză, de dubluri. Dictatorul a avut în total patru dubluri, iar Felix Dadaev, una dintre ele, şi-a spus, în 2008, povestea.

Până acum, se cunosc doar identităţile a doi bărbaţi despre care se ştie că au fost folosiţi de Stalin de-a lungul anilor: un bărbat pe nume Rashid, respectiv un fost dansator şi magician, Felix Dadaev.

În 2008, după ce a primit permisiunea din partea guvernului rus, Felix Dadaev şi-a spus povestea în public. Numele real al lui Dadaev, după cum mărturisea chiar el într-un interviu acordat la acea vreme, ziarului rus Pradva, este Gazavat (Gazi) care înseamnă „luptător pentru credinţă”, iar numele de Felix l-a luat în timpul războiului, în memoria unui comandant care i-a murit în braţe.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.