Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, luni, că palestinienii trebuie să înfrunte realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului, pentru a putea avansa către o soluție de pace, relatează site-ul BBC News.

Netanyahu a subliniat că Ierusalimul a fost capitala Israelului vreme de 3.000 de ani și „nu a fost niciodată capitala altor oameni”.

La finalul unei întâlniri la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, premierul israelian a spus că „eforturile de a refuza legătura milenară a poporului evreu de Ierusalim sunt absurde”.

„Puteți citi despre acest lucru într-o carte foarte frumoasă – se numește Biblia. O puteți regăsi în istoria comunităților evreiești din întreaga diaspora … Unde altundeva este capitala Israelului, dacă nu în Ierusalim? Cu cât palestinienii se vor confrunta mai repede cu această realitate, cu atât mai repede ne vom îndrepta spre pace”, a spus Benjamin Netanyahu.

Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu va abandona Ierusalimul în fața unui stat care „ucide copii”. Erdogan a descris Ierusalimul drept o „linie roșie” pentru musulmani și a avertizat că Turcia ar putea întrerupe legăturile diplomatice pe care le are cu Israelul.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.