Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dacă legile de reformare a Justiţiei vor fi votate, pentru DNA-Kovesi va fi un dezastru ceea ce va urma.

Azi, o jumătate din activitatea DNA este bazată pe acuzaţia de abuz în serviciu. După reformă, procurorii anticorupţie nu vor mai putea face această acuzaţie decât dacă fapta incriminată este conexă uneia de corupţie. Judecătorii nu vor mai putea închide ochii în cazul unor dosare în care abuzul în serviciu nu este documentat cu probe de corupţie. Şi nu o vor mai putea face pentru că procurorii DNA nu-i vor mai putea înfricoşa cu puterea lor de a face dosare inclusiv judecătorilor.

După reformă, procurorii DNA vor fi obligaţi să precizeze, în dosarele cuprinzând şi abuzul în serviciu, ce legi a încălcat cel supus acestei incriminări. Acum, nu sunt obligaţi la aceste precizări.

Integral pe CotidianulComentarii

@ JUSTITIABIL Băi nene, tu ești sigur pe ceea ce afirmi tu acolo în comentariul tău? Mă refer la tâmpenia aia cu acei procurori din acele state enumerate de tine care ar fi controlați de instituțiile Statelor. Care instituțiile Statelor? Băi tu-ți dai seama cât de nedeștept ești? Prevenirea abuzurilor împotriva justițiabililor? Ha, ha, ha! Asta după cine? Aha! După antenele Varanului, care a fost nevinovat, sărmanul, așa cum nici Adrian Năstase n-a fost vinovat, iar exemplele pot continua. Tu sărmane aplaudac, te bucuri că-ți dă Dragnea 125 de lei mărire la salariu sau la pensie, bani din care statul ia înapoi 121 de lei, pe când Dragnea și ai lui și-au mărit salariile cu 12.000 sau 16.000 de lei? Tu te bucuri că nemernicii politici primesc câte un bacșiș ilegal începând de la 1 milion de euro în sus, dar sunt nevinovați chipurile? Du-te băi și latră la bec, că aici faci praf!

11 decembrie 2017 15:39

JUSTITIABIL Urgent trebuiesc votate in Parlament, aceste modificari de functionare a Justitiei in Romania! Deoarece, Kovesi asta - fixata de Chiorul sa vaneze politicienii care fac opozitie la marsaviile PDL/PNL si restul gunoaielor johaniste, sunt vanati, arestati, condamanti - apoi eliberati, dupa ce scopul a fost atins : terfelilrea publica, si anihilarea. Procurorii si judecatorii in SUA, Canada, Franta, Anglia etc., platiti gras din banii publici, sunt controlati de institutiile Statelor. Prevenirea abuzurilor impotriva justitiabililor.

11 decembrie 2017 7:18

N-o enervati, fratilor pe Lulutza ... ca asta e-n stare sa-i aresteze si pe lobbistii lui Peste Prajit Klemm, ca asta tot cu lobby-ul se ocupa la Bucale. Unul cum nu s-a mai vazut de jegos, care le-ar stramba rau de tot nasul yankeilor.

11 decembrie 2017 1:41

Ionut Adoptati odata legile justitiei, nu mai taraganati atata!

10 decembrie 2017 22:15

Ioan Ocultul Ioan Bucă Cur Buducă a mai căcat un articol bun de șters la cur. Ioan Bucă ăsta își pune întrebarea retoric undeva, anume, dacă inspecția judiciară va fi cu adevărat independentă, pasivitatea totală a DNA în materia evaziunii fiscale, bla, bla, bla, iar concluzia e lăsată în așteptarea unui purgativ. Acum PSD-ul vrea trecerea inspecției judiciare în subordinea ministrului justiției, deci după Ioan Cur ăsta, așa va deveni inspecția judiciară independentă? Apoi Fiscul trebuie să se ocupe de evaziunea fiscală, nu DNA-ul în special. Desigur că DNA și DIICOT pot coopera cu Fiscul împotriva evziunii fiscale, ceea ce opinez că se și întâmplă, dar autorul acestui editorial de căcat praf, divaghează aiurea îndeprtându-se de subiect, umplând pagina articolului cu niște platitudini ce strălucesc de idioțenie. Apoi căcatul ăla diareic de la urmă, unde e specificată acea complicitate a unor înalți funcționari de stat, afirmație care ne lasă crăcănați fără nici o explicație lămuritoare. Păi la noi funcționarii ăia înalți din stat au imunitate și nu pot fi atinși de DNA, chiar dacă au încălcat legile, iar Ioan Bucă continuă să aiureze. Concluzia lui Ioan Cur Buducă ăsta la urmă e că ambasadorul SUA și-a mințit șefii lui din administrația de stat a SUA, iar culmea președintele Iohannis i-a ținut isonul, oare așa să fie? Sau așa ar vrea Ioan Cur autorul acestui căcat de articol să fie? Mai cacă la urmă Ioan Buducă Buci, cum că USR-ul a lăsat agenturilii serviciilor să preia acest partid, oare așa să fie? Băi Căcat Buducă, cine pula calului te-a făcut jurnalist să deformezi atât de aberant realitatea? Îți dau muie până te ia mama dracului! Du-te-n pula calului de idiot!

10 decembrie 2017 21:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.