Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Persoanele din gospodăriile considerate bogate au obținut venituri de 7,2 ori mai mari decât cele din gospodăriile sărace, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

'În anul 2016, persoanele din gospodăriile considerate bogate au obținut un volum total de venituri de 7,2 ori mai mare decât persoanele din gospodăriile considerate sărace. Indicele inegalității veniturilor a avut o creștere accelerată până în anul 2015, când a atins și maximul perioadei (8,3%), însă în 2016 a scăzut la valoarea atinsă și în 2014. Cum era de așteptat, inegalitate mai mare a veniturilor bănești disponibile se înregistrează la persoanele cu vârsta sub 65 de ani, față de cele cu vârsta peste 65 de ani care sunt dependente numai de venituri din transferuri sociale', se arată în document.

Integral pe România LiberăComentarii

Plecatu Si ca o paranteza , situația celor fără calificări va fi catastrofala în tari gen România. Clasa politică e prea ocupata cu ciorditul si ciolaniada sa vadă ce sunami social vine , de la nașterea inteligentei artificiale si începutul implementării ei în mai toate aspectele vieții. În max 15 ani vor începe să dispară joburile gen conductori de tren, suferi de tren, orice munca repetitiva necalificata prin fabrici, livrări, banci si încet spre mid level management. Dormiti liniștit, PSD o sa va dea mici de 1 mai

9 decembrie 2017 17:15

Plecat Destul de mare discrepanta si totuși normal. Cineva care abia stie sa semneze nu va câștiga la fel cu un programator care lucrează ptr corporații străine. Tendința mondială este de apropiere a salariilor pentru cei cu calificare înaltă. Ex în India un inginer poate trece de 2000 euro , iar un sofer te taxi nu depășește 200..

9 decembrie 2017 17:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.