Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe piaţa financiară din România a fost şi este practicat un dublu standard al produselor financiar-bancare, similar celui despre care se vorbeşte că ar exista la produsele alimentare, susţine Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

"În 2010, când a fost implementată Directiva 48, băncile cunoşteau exact care era situaţia pe piaţa europeană. Acum se vorbeşte de acest dublu standard alimentar. Eu cred că a existat şi există un dublu standard şi al produselor financiar-bancare. Am călătorit cu toţii în străinătate, fratele meu locuieşte în străinătate şi ştiu că la vremea respectivă îi rupeau uşa cu oferte de unu şi ceva - doi la sută dobânzi. La noi s-a introdus acel risc de ţară, dar cred că riscul de ţară era mai mult un risc sistemic, risc bancar s-a dovedit ulterior. Cred că dânşii ar trebui să plătească nişte taxe suplimentare pentru că, sub o formă sau alta, din ce am observat eu, lăsând la o parte înjurăturile şi toate celelalte la adresa sistemului bancar, consumatorul român vrea să îşi plătească creditul", a spus Anghel, la o conferinţă organizată de Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC).

Integral pe CapitalComentarii

KKK Culmea cinismului si a nesimtirii la comentatorii care iau apararea Bancilor din Romania ! Risc de Tara aplica la Romania acesti CAMATARI cu gulere albe, dar profiturile stoarse pe seama clientilor romani, depasesc cu 1000% pe cele din tarile de bastina. Nu le convine, sa se care in Africa, America de Sud - unde inflatia este astronomica, si, unde, CAMATARII bancari ar da faliment in 48 ore !

8 decembrie 2017 8:15

Mihai capra râioasă tine coada pe sus , zice un proverb romanesc. Asa si noi ne tot vaicarim de banii vestului da la momentul zero eram rupti cu buzunarele goale si salarii de 50-100 de dolari ! Da si daca vine tarul estic , el da de nu putem duce ( estimare a pierderilor sovrom + tezaur +300 miliarde dolari )

8 decembrie 2017 7:25

vio @0:59 bine bai scatofilule de o sa-ti dea putin ruble cu credit zero !

8 decembrie 2017 7:20

Sorin Alexandru: eu - să moară mama (capitalizda, n.m.) dacă bănuiam ceva - sunt complet ... ULUIT de ipoteza asta - vă rog să vă gândiți și la mine (în aceste clipe grele, n.m.) că io am defekat ANI ÎN ȘIR tot soiul de EURO-BĂȘINI (de FAKE-NEWS-uri, n.m.), da' de treaba asta efectiv HABAR N'AM AVUT (întrucât n-am primit niciun ordin în acest sens, n.m.) - de-mi vine să-mi trag un glonț în EURO-dovleack, respectiv să-mi secționez EURO-venele-TTIP !!! Cu respect, SA

8 decembrie 2017 0:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.