Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Consiliul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare a constatat că România nu corectează "devierea semnificativă" de la obiectivele bugetare pe termen mediu, cerând Bucureştiului să adopte, în regim de urgență, până pe 15 aprilie 2018, măsuri de ajustare.

„Pe 5 decembrie 2017, Consiliul UE a adoptat o decizie prin care constată că România nu a adoptat măsuri concrete pentru corectarea devierii bugetare semnificative. A fost emisă o nouă recomandare, revizuindu-se recomandarea adresată deja României în cadrul «procedurii privind devierea semnificativă». România este responsabilă de o deviere semnificativă de la soluţia de ajustare stabilită pentru atingerea obiectivelor bugetare de termen mediu", anunţă Consiliul Uniunii Europene într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei și citat de GÂNDUL.

Comisia Europeană dă în judecată România. Comisia Europeană trimite Bulgaria, Luxemburg, România, Spania în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au notificat transpunerea integrală în legislaţia naţională a normelor UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor, a drepturilor conexe şi acordarea de licenţe multiteritoriale.

Astfel, explică NAȚIONAL, Comisia Europeană arată că statele mai sus menţionate „nu au notificat, până la 10 aprilie 2016, astfel cum se prevede (Directiva privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor, Directiva 2014/26/UE), transpunerea integrală în legislaţia naţională a normelor UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe şi acordarea de licenţe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piaţa internă."

Comisia solicită Curţii să impună sancţiuni financiare acestor 4 state membre (România - 42.377,60 euro pe zi, Bulgaria - 19.121,60 euro pe zi, Luxemburg - 12.920,00 euro pe zi, şi Spania - 123.928,64 euro pe zi). În mai 2016 au fost declanşate proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de către aceste ţări, anunță COTIDIANUL. Până în prezent, aceste state membre nu au notificat Comisia privind adoptarea măsurilor necesare pentru transpunerea directivei în dreptul naţional, se mai afirmă în comunicatul instituţiei europene.

Comisia Europeană cere României să transpună în legislaţia naţională "și a patra directivă privind combaterea spălării banilor" (Directiva 2015/849). Printre altele, explică ADEVĂRUL, reglementarea cere statelor membre să adopte praguri inferioare de utilizare a banilor cash. De exemplu, entităţile care comercializează bunuri trebuie să facă verificări suplimentare atunci când efectuează tranzacţii ocazionale, în numerar, în valoare de cel puţin 10.000 de euro, chiar dacă plata se face în mai multe tranşe. Apoi instituţiile de credit trebuie sa verifice o tranzactie mai mare de 15.000 de euro.

Comisia Europeană cere României să transpună corect Directiva privind spaţiul unic feroviar European. În legislaţia naţională nu există obligativitatea consultării sectorului feroviar cu privire la noile acorduri contractuale şi la alinierea acordurilor existente la noile norme, se arată în scrisoarea de punere în întârziere, trimisă României de Comisia Europeană, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Scrisoarea se referă la noile servicii internaţionale de transport feroviar de călători, licenţierea întreprinderilor feroviare, informaţii privind condiţiile de acces şi tarifele serviciilor în terminale, staţii şi ateliere.Comentarii

Intrebare legitima Gheorghe Craioveanu, bolshevic incurabil, de ce nu te muti in Coreea de Nord handicapatue?

10 decembrie 2017 11:36

Mogherika Pizdirini: NICI EU, NICI EU ”NU MAI AM RĂBDARE” - ieri am băut cot la cot cu bou' ăla de Jüncker J.C. până am căzut sub EURO-masă și am vomat pe poza ko-komissarului Moscovici P. (co-ciuma mea roșie din proximitate, n.m.), iar azi pe la amiază nici nu mă trezisem încă bine, că am primit ordinul de pierdere a EURO-răbdării din dotare - așa că am palmat-o, am aruncat-o în closet (în EURO-closetul din fundul curții sediului ”Komissiei”, n.m.), după care am scos apă dela fântnă (dela fântâna arteziană din fața gardului, n.m.) și am tras-o / înpins-o peste răbdare... Cu respect, MP

9 decembrie 2017 22:35

Liviu Dracnea Nu dați banii pe prostii / Luați copii la bulangii / Jüncker-Schulz să ne trăiască / Capu' la Ioropa ”noastră” / Hai cu toți să #”rezistăm” / România s-o ”salvăm” / ”clima”, ghețari, Galaxia / + EURO-onania - Ia mai zbierați măi #lătrăi, și ”accesați” nește-UROI / Hăi, hăi, hăi (și 'ntre noi: haida siktiroi!)

9 decembrie 2017 10:52

Liviu Dracnea Mai jos a sris un gaozar de-al meu. Cand statul roman a trebuut sa retuneze 21.000.000 euro din cauza TelDrum a fost buna manevra cu EU. Asa n-a observat prostimea ca am platit cu totii cei 21 de milioane de euro furati de mine prin firma mea. Mai am putin si ajung presedinte si va voi fute si mai abitir, consiliat de sefii mei israelieni.

9 decembrie 2017 10:11

Florin Bilei - să punem lucrurile la punct: A fi membru UE înseamnă (să-ți bagi EURO-poolla în ea de ”populație” și de popizdație și) să te ocupi cu ”refugiații”, cu bulangii-LGBT-ORL-USR-TFL-etc. și cu ”moneda” (virtuală) ”unică”, nu să te tot ții de dispute prin parlamente, care oricum urmează să fie desființate în numele ”drepturilor” SOD-”omului”... E clar? Cu respect, FB

9 decembrie 2017 8:55

Corina Creața (EURO-Komissar cu ”fondurile” de EURO-ȘPAGĂ free-tax, n.m.): ȘI EU, ȘI EU MI-AM PIERDUT RĂBDAREA, BA SIMT CĂ M-APUCĂ (mai) TOȚI euro-DRACII TRANSATLANTICI-TTIP cănd văd ce se întâmplă acolo - HAI SIKTIR & POOLLA-”FONDURI” - GATA, S-A TERMENAT CU ”ABSORBEALA”!!! Cu indignare, CC a CE a UE

9 decembrie 2017 8:44

@ ghe craioveanu, acest excrement bolshevic: Guzanul rozaliu era ukrainianul Hrebenciuc sforarul P$D fmm de handicapat pestifelic. Asa l-a numit jurnalistul de stanga CTP si asa i-a ramas numele fmm.

9 decembrie 2017 8:22

IMPERIALISTII I-SI vad amenintate stabilitatea financiara Proletari din toate tarile uniti-va.Imperialistii capitalisti impun tarilor din UE sa mentina deficitul sub 3%, ca sa fie o povara pt gen viitoare.

9 decembrie 2017 8:12

@Maria, eu te iubesc.

9 decembrie 2017 8:02

Oltean Masuri de relaxare ? Degringolada si fanfaronada fiscal - financiara, in detrimentul investitiilor strategice. Aducerea la sapa de lemn a Romaniei, prin deficit excesiv si o balanta comerciala (externa) catastrofala. Nu numai nepotii, ci si stranepotii vor plati imprumuturile negandite.

8 decembrie 2017 21:25

Maria Toata gasca de la Bruxelles sa mai mearga dracului!

8 decembrie 2017 16:53

Comva IMPERIALIȘTII î-și văd în PERICOB BIRUL? Acești IMPERIALIȘTI sar în sus atunci când într-o țară sunt luate măsuri de RELAXARE asupra cetățenilor. IMPERIALIȘTII doresc ca JUGUL să persiste continuu pe UMERII CETĂȚENILOR. Mai ales când au SPRIJIN prin TRADATORI, precum NAZISTUL DE IOHANIS, HANDICAPAȚII din USR, PNL .....

8 decembrie 2017 14:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.