Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

UPDATE Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Nicolae Moga şi a fost votată de majoritatea membrilor Comisiei, fiind contabilizate 3 abţineri. Moga a făcut această propunere după ce reprezentanţii PNL şi USR au solicitat suspendarea activităţii Comisiei până pe data de 18 decembrie.

„Amânaţi dezbaterea acestor legi ale justiţiei, există diferenţe de opinie, avem o lipsă a unui punct de vedere unitar al asociaţiilor profesionale referitor la efecte. Tindem să prelungim situaţia de ieri din Parlament, din pieţe. Unii dintre noi suntem în stare de doliu şi nu putem participa la o dezbatere care transmite către societate o senzaţie de dezbinare”, a motivat senatorul PNL Iulia Scântei propunerea de suspendare a şedinţei până e data de 18 decembrie.

lE a invocat şi faptul că unele dintre amendamente au fost depuse miercuri la miezul nopţii şi nu a existat timp pentru a se lua la cunoştinţă despre acestea.


Comisia specială pentru pentru legile Justiţiei a reluat joi dezbaterile pe marginea proiectului de modificare a Legii de organizare judiciară, în condiţiile în care PSD şi-a schimbat punctul de vedere asupra Statutului magistraţilor, adoptat de comisie săptămâna trecută.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a precizat, joi, că a primit miercuri noaptea o serie de amendamente ale UNJR la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară prin care se „evaporă” competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie ar fi implicaţi magistraţi.

„Aseară (miercuri, n.r.) la ora 12.30 o parte dintre membrii Comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înfiinţarea unei secţii speciale de anchetă a magistraţilor în cadrul Parchetului General. Potrivit acestor amendamente, competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie sunt implicaţi magistraţi este evaporată. Este o lovitură care se încearcă la adresa competenţei DNA”, a spus Predoiu.

Integral pe MediafaxComentarii

@ COMUNISTU Băi negrobianule, deci tu vrei dovezi palpabile? Adică știe toată țara asta câ începând din 1990, porcii politici din PSD majoritatea au practicat solicitarea și primirea de mită în valori foarte mari îmbogâțindu-se și devenind milioanari în dolari și euro, iar tu idiotule vrei dovezi palpabile? Tu retardatule, te bucuri că bolșevicii împuțiți de la PSD au mărit salariile și pensiile cu 125 de lei de la 1 Ianuarie 2018, din care mărirea efectivă o să fie de 4 lei, pentru că statul va lua înapoi din impozite 121 de lei, în timp ce salariile ălora din administrația de stat locală sau centrală au crescut deja de mult cu 15.000 sau 16.000 de lei. Adică Adrian Năstase a știut s-o găsească pe mătușă-sa Tamara din China care i-a lăsat moștenirea pulii cei 400.000 dolari americani, iar tu vrei dovezi palpabile? Mai du-te-n mă-ta de idiot civilizat ce ești tu!

8 decembrie 2017 1:38

v Eu "oarecum" mai cred ca toti oamenii sint egali in fata legii, dar ma intreb de ce oare avem tot felul de foruri, care se ocupa doar de unii (sau doar de adversarii politici). Cred ca faptele trebuie analizate in ordinea producerii lor, de toti cetatenii. Daca instantele nu sint capabile sa analizeze toate situatiile sa fie divizate pe specialitati.

7 decembrie 2017 16:01

COMUNISTU @Olivia - cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca esti si obraznic si needucat , poate chiar "grobian"asa cum ai spus tu. Cat priveste afirmatia despre "hoti/hotii, tunuri de milioane etc..", ar fi bine sa prezinti si probe palpabile nu numai "suspiciune rezonabila". Altfel, orice afirmatie de-a ta este lipsita de continut. Si o intrebare, stii cati au fost achitati de comnpletele de judecata, fata de acuzatiile DNA , cu sintagma- FAPTA NU EXISTA- ?! Mai gandeste-te inainte de amurdari ecranul cu consideratiile tale infantile.....PS: sunt fan PSD , asa ca nu te mai obosi sa ma "jignesti "cu apelativul de PSD-istule sau comunistule. Ai drepate si mi le asum.

7 decembrie 2017 13:32

@Olivia PS. in loc de: el citeste Serban Nicolae

7 decembrie 2017 11:56

@Olivia Eu nu vreau sa fiu obraznic, needucat si alte adverbe pe care ti le-as putea insirui, dar fii sigura ca el la o alta intrebare asemanatoare ti-ar fi raspuns (mai grobian): tu ce freci mandro? El ti-ar fi spus ce freci, asta asa ca ai si tu imaginea celor pe care-i simpatizezi. Apropo: Stii de unde vine expresia "freci menta"? Altatdata o sa-ti povestesc. Acum mai am o intrebare: Stii cati hoti, politicieni sau de-ai lor, cu tunuri de milioane de euro au fost deferiti justitiei de cand exista DNA? Stii cati au fost urmariti penal pana in 2005? Aici iti spun eu:zero

7 decembrie 2017 11:53

Olivia DNA freaca menta cu lozincile astea anti-coruptie, cam atat!!!!! E binevenita existenta altor foruri pentru a face ordine in TAra asta, inclusiv in Justitie!

7 decembrie 2017 11:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.