Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Camera Deputaților a modificat mai multe articole din legea privind statutul judecătorilor și judecătorilor (303/2004), majoritatea PSD-ALDE, sprijinită de UDMR, refuzând dezbaterea pe fiecare amendament, din dorința de a grăbi votul final. Proiectul de lege are 300 de amendamente admise și 400 respinse dar PSD a refuzat să le dezbată pe fiecare, președintele de ședință Gabriel Vlase citind doar numerele amendamentelor. Mașinăria PSD nu s-a oprit nici când deputații USR au ocupat tribuna din fața sălii.

”Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justiţiei”, au decis parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, preluând un articol din Constituție. Preluarea articolului este aparent inutilă, în condițiile în care textul constituțional se aplică oricum.

Însă, articolul menționat a înlocuit cu totul articolul din legea 303/2004 potrivit căruia ”procurorii numiţi de Preşedintele României se bucură de stabilitate şi sunt independenţi, în condiţiile legii”. Practic, a fost eliminată garanția de independență pentru procurori, sub masca unei corelări cu textul constituțional.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.