Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Amor la comandă în PSD. Problema statului paralel, dar mai ales conflictele din interiorul partidului au rămas deschise, chiar dacă securea războiului pare a fi îngropată, cel puţin pentru moment. Anterior anunţului făcut de Casa Regală a României referitor la decesul Regelui Mihai, în PSD a fost fierbere mare.

Taberele s-au poziţionat pro şi contra lui Mihai Tudose şi implicit a organizării unor acţiuni de protest, afirmă JURNALUL NAȚIONAL. De la Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că este împrotriva mitingurilor, deoarece nu ştie ce este statul paralel, în timp ce deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat că nu vede oportun protestul, iar „statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituţii sau persoane care ţin să acţioneze altfel decât hotărăşte poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alegerilor”.

Gabriela Firea a declarat, luni, la ANTENA3, că premierul Mihai Tudose îşi jigneşte o parte din colegii de partid, în timp ce se poartă ”foarte frumos” cu un grup minoritar pentru a încerca să-şi consolideze poziţia. Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a precizat că nu a spus că Mihai Tudose ar intenţiona să preia conducerea partidului ci doar că se comportă ca şi cum ar vrea să o facă.

”Eu am afirmat că domnul prim-ministru se comportă ca şi cum ar dori pentru că doar domnia sa ştie ce-i în sufletul şi în mintea domniei sale. Nu putem face afirmaţii extrem de exacte cu privire la o persoană sau alta. Eu am spus că pare pentru că, pe de o parte, îi jigneşte pe colegii de partid printre care mă număr şi eu, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos, aş zice eu discriminator, în încercarea consolidării unei poziţii. Mai departe Dumnezeu ştie şi viaţa politică ne va demonstra care este adevărul”, a declarat Gabriela Firea.

O întâlnire neplanificată a avut loc miercuri, între primarul Capitalei, Gabriela Firea, și președintele PSD, Liviu Dragnea. Cei doi au discutat în biroul acestuia din urmă, în contextul scandalului dintre Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose și după ce PSD a anunţat marți că renunţă la acţiunile politice, dar şi la mitinguri, ca urmare a decesului Regelui Mihai. Disputa dintre Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose a pornit de la organizarea târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, amintește GÂNDUL. Mai mulți lideri din partid, printre care și Gabriela Firea, consideră că premierul este în campanie de imagine, pentru a prelua PSD.

Relaţia cu premierul Mihai Tudose, care a fost încordată, a devenit una calmă, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată de ADEVĂRUL. „A fost una încordată. De azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit. Nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu una am trecut", a precizat Firea, la finalul unei întâlniri cu liderii coaliţiei de guvernare.

În legătură cu acuzaţiile conform cărora Mihai Tudose ar fi vrut să preia PSD, Gabriela Firea a arătat că "aşa părea săptămâna trecută", remarcă EVENIMENTUL ZILEI. "După elementele care au fost săptămâna trecută şi după faptul că s-a acutizat şi s-a tensionat relaţia dintre noi, aşa părea la acel moment că se întâmplă. Am avut astăzi o discuţie şi pe această temă, dincolo de chestiunile care ne interesau mult mai mult, şi anume cele legate de buget, şi am lămurit toate aceste probleme care au apărut şi sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, pentru că ele nu sunt folositoare nimănui decât dau oxigen adversarilor noştri", a spus vicepreşedintele PSD.

Un proiect imobiliar uriaș în centrul Capitalei, posibila explicație a conflictului dintre primarul Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose. Guvernul a dat terenul Esplanada către Ministerul Justiției, deși îl ceruse și Primăria București. Guvernul a transmis săptămâna trecută terenul de peste 10 hectare “Espalanada”, de pe bd. Unirii, către Ministerul Justiției pentru a amenaja Cartierul Justiției, deși Primăria Capitalei ceruse terenul încă din vară pentru un uriaș proiect cu spații de birouri, centru de afaceri, spații culturale, care include și Cartierul Justiției.

Astfel, municipalitatea a fost exclusă practic din proiect. Potrivit unor surse, acesta ar fi unul dintre motivele care au dus la tensionarea relațiilor dintre primarul Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose. Contactată, primarul general, Gabriela Firea, spune că ambiția Guvernului de a exclude Primăria din proiect “a îngropat proiectul”, conform HOTNEWS.RO.

NAȚIONAL constată că, în sfârșit, concordia s-a lasat peste țară. De acum înainte, Mihai Tudose va patina la braț cu Gabriela Firea prin Piața Victoriei, dar numai să pună jandarmii tunurile cu apă pe demonstranți, că de înghețat pe jos, îngheață. Scandalul dintre ei, de o prostie fără margini, a plecat de la niște duete scăpate în presă. Acum, în sediul PSD este linişte. Aparentă sau nu, liderii partidului par să fi luat o pauză în a-şi arunca vorbe de ocară.Comentarii

CLONȚ de RUBIN Ediție dex de epitete, autor valentin fortu: lichele, hienă, șacal, bestie, abject, hamster (sursa dragoș pătratu). Ce înseamnă un intelectual adevărat! Bravo! Așteptăm următoare ediție dex-fortu, adăugită cu tot felul de afirmații prostești… Succes!

8 decembrie 2017 12:12

Ade Tovarasa dama de companie Gabriela Vrajmasa Fericirii s-a infuriat pe drojdierul SRI Tudose.

7 decembrie 2017 23:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.