Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Regele Mihai I a murit, luind cu el raspunsurile la citeva intrebari pe care ni le punem cu totii: ce s-ar fi intimplat daca ar fi refuzat abdicarea in 1947 si i-ar fi infruntat pe comunisti?; de ce l-a indepartat pe nepotul sau, fostul principe Nicolae? Disparitia ultimului rege al Romaniei, un greu incercat monarh, anuleaza practic posibilitatea reinstaurarii monarhiei si lasa in urma o Casa Regala ce pare nevrednica de amintirea sa.

Regele Mihai I a suportat mai mult decit poate gindi un om: instalarea pe tron la o virsta frageda din cauza unui rege-tata inconstient, un razboi mondial pe care l-a scurtat datorita deciziei de a intoarce armele impotriva Germaniei, tradarea aliatilor si abandonara tarii sale in lagarul comunist, abdicarea fortata sub amenintarea armei, exilul dureros, umilinte din partea neo-comunistilor lui Ion Iliescu. A trecut peste toate, intarit pesemne si de pretuirea pe care multi romani i-o aratau. A ratat poate un moment de eroism: cind comunistii cu armele in miini l-au fortat sa abdice, ar fi putut face altceva? Istoria contrafactuala nu ne ajuta prea mult, dar intrebarea ramine.

Integral pe HotnewsComentarii

un altfel da Roman? imi este rusine de comentariile voastre . va mai si autointitulati Roman.poate cu timpul veti dobindi putina ratiune si bun simt ca sa nu va mai jigniti in nici un fel si sa va respectati reciproc indiferent de ce orientare politica sunteti.pina la urma toti traim in tara asta si cu totii avem obligatia morala a stramosilor nostri de a contribui la bunastarea morala si financiara a acestui neam.

7 decembrie 2017 6:55

Frederico Chestia cu Nicolae poponel, nu e deloc importanta. Regalitatea nu moare cand vrea prostimea comunista si necomunisra, spalata pe creier de asa zisa "democratie".... Regalitatea e un simbol. mult prea puternic pentru a putea fi sters din Inima unui Popor greu incercat si haituit de cei care azi ii promit libertatea.... Sa nu uitam ca Churcill, Roosevelt si Stalin au impartit Europa dupa cum le-a convenit... Azi fiecare poarta alt discurs, strain de acest Neam... Adunarea se va face in jurul Coroanei...,

6 decembrie 2017 21:21

@ade Zece vagoane cu aur nu s-au dus la rusi!!! Desi era intreg tezaurul Romaniei la 1916!~

6 decembrie 2017 19:43

@Calin Gheorghe Aia pe care ii lingi tu si i-ai lins de cand te stiu eu p'acilea comentand vor o monarhie in republica. Zi si tu: Nu-s niste imbecili?

6 decembrie 2017 19:41

ade ROMAN - ma indoiesc ca l-ar fi lasat comunistii sa plece cu 10 vagoane de aur...

6 decembrie 2017 11:43

ROMAN Foarte "greu incercat" a fost Molia asta de ex-rege! Comunistii l-au lasat sa paraseasca Romania, pe el si restul fomistilor regali, cu 10 vagoane de opere de arta si alte bunuri - agonisite din munca lu' tat-so ?! Revenit dupa 90' in Tara, nu l-a auzit nimeni, sa apere Poporul Roman, jefuit sistematic de guvernele de dreapta si de stanga. Cand Basescu a taiat veniturile cetatenilor, Molia a tacut malc.

6 decembrie 2017 8:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.


Te-ar mai putea interesa și...

Brexshit

19 noiembrie 2018 11:20

Iohannis, în săptămîna neagră

18 noiembrie 2018 18:17

DJ Cioloş cîntă fals

15 noiembrie 2018 21:45

Anonimi, personalităţi, vedete

15 noiembrie 2018 11:47

Votul împotriva României

14 noiembrie 2018 20:46