Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Tot mai mulți membri marcanți ai PSD discută pe la colțuri că Liviu Dragnea face rău PSD și că trebuie schimbat din funcția de președinte al partidului cu unul din cei trei posibili înlocuitori Mihai Tudose, Gabriela Firea sau Nicolae Bădălău. Așa că lupta între posibilii succesori a început, cu Mihai Tudose în postrura de aproape învins. De altfel recent Firea și-a scos ghiarele la premierul Tudose, amintește CURENTUL.

Partidul Social Democrat fierbe după ce între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul partidului, Mihai Tudose, a izbucnit un conflict deschis, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Scandalul declanşat de Gabriela Firea în legătură cu Tîrgul de Crăciun pe care voia să-l amplaseze în Piaţa Victoriei este departe de a se fi stins. Orgolioasa primăriţă vrea acum capul lui Mihai Tudose, simţindu-se umilită de reacţia acestuia, mai ales după publicarea stenogramei în care tocmai ea îl ameninţa pe Premier.

În acea conversaţie cu scîntei, Gabriela Firea izbucnea astfel: „Dvs sunteţi de la Brăila, şi nu de la Craiova, Dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex, Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi”.

Într-o şedinţă de urgenţă a PSD, mai mulţi dintre susţinătorii Gabrielei Firea s-au şi repezit la gîtul lui Mihai Tudose, deşi primul ministru nu participa, reproşîndu-i atitudinea şi acuzîndu-l că, în loc să discute nemulţumirile sale în partid, preferă să le arunce în public. Cea mai vehementă a fost Rovana Plumb, cea căreia, amintește EVENIMENTUL ZILEI, Mihai Tudose i-a cerut demisia în urmă cu aproape două luni, considerînd-o „penală” din cauza Dosarului Tel Drum: „Întotdeauna sunt de partea PSD, întotdeauna de partea adevărului, întotdeauna cu acțiuni care sunt cele mai bune pentru țară. Sinceră să fiu, nu mi se pare normal să se dea o serie întreagă de declarații, din partea domnului premier, care nu coincid de multe ori cu pozițiile pe care le au colegii noștri”.

Partidul de guvernământ se comportă de parcă ar fi prins într-o buclă temporală, repetând din şase în şase luni scenariul demiterii propriului premier. După prima jumătate de an petrecută la guvernare, PSD l-a demis prin moţiune de cenzură pe prim-ministrul Grindeanu. Principalul vector de atac a fost primarul Firea, iar acuzaţiile vizau lipsa de cooperare a premierului cu Primăria Capitalei şi pactizarea şefului guvernului cu „statul paralel”. Identic cu ceea ce se i întâmplă acum lui Mihai Tudose. ADEVĂRUL constată că Firea este cea care a declanşat ofensiva, iar capetele de acuzare sunt aceleaşi.

După mai puţin de o jumătate de an de la debarcarea neascultătorului vocii lui Dragnea, Sorin Grindeanu, iată că şi actualul premier, Mihai Tudose, dă semne de nesupunere. Cine este primul şi cel mai vehement critic al său? Aţi ghicit, ne-mblânzitul cerber al preşedintelui Dragnea, Gabriela Firea. Vîrful de lance împotriva lui Sorin Grindeanu a fost şi atunci tot Gabriela Vrânceanu Firea, profitîndu-se de imaginea bună din sondaje a primăriţei Capitalei, care ar fi dat greutate demersului PSD de a-şi înlătura propriul guvern. La fel ca scorpionul care, din greşeală, s-a înţepat singur în cap, injectîndu-şi şi fatala otravă.

În vară, Operaţiunea „Scorpionul I” a reuşit şi premierul PSD Sorin Grindeanu a fost demis printr-o moţiune de cenzură depusă chiar de colegii săi de partid. Decizia a surprins pe toată lumea, fiind o premieră în spaţiul politic nu numai de la noi, cînd un partid aflat la guvernare cu o majoritate stabilă îşi dărîmă propriul guvern, afirmă COTIDIANUL. Pentru cei care sînt la curent cu evoluţiile de pe scena politică, reacţia violentă a Gabrielei Firea la adresa lui Mihai Tudose nu este întîmplătoare, ştiindu-se că, de regulă, ea nu face nimic de capul ei, fiind, pe vreme de furtună, portavocea lui Liviu Dragnea.

 Nu este o mare filozofie strategia vicepreşedintei PSD: câtă vreme Liviu Dragnea este preşedinte în Kiseleff – unul cu probleme de drept, care îl împiedică să candideze, el însuşi, pentru Cotroceni, în 2019 -, Firea e prima pe lista candidaţilor social-democraţi în cursa către fotoliul de preşedinte al României. De ce? Asta numai Liviu Dragnea o ştie, acela care hotărăşte în numele tuturor, afirmă GÂNDUL.

Două sunt marotele Gabrielei Firea la nivel de relaţionare cu oamenii importanţi din partid: cine iese din cuvântul lui Dragnea e securist, şi e limpede că vrea să-i ia locul acestuia. Iar dacă cineva e securist şi urmăreşte să-i ia locul lui Dragnea, urmăreşte, nu-i aşa, să-i ia locul lui Firea, în competiţia pentru Cotroceni, şi e prieten cu sistemul. Bine, dar chiar să-i acuzi pe toţi premierii numiţi de Dragnea că sunt uzurpatori şi SRI-şti, asta înseamnă că loveşti chiar în cel care i-a numit. Păi, e frumos să crezi despre PSD că e un partid condus, nemijlocit, de statul paralel?Comentarii

Intrebare legitima Lute, cel care in fund se fte, la prezidentiale nu se castiga fara 50% din voturile exprimate.

6 decembrie 2017 16:58

Nu-i greu de descifrat ce se întâmplă în PSD. Partidul a înfrânt. Răpuşi de propriul program de guvernare, de răfuieli şi de trădări interne, de atragerea celor mai aspre critici din partea aliaţilor din UE şi din NATO, social-democraţii par depăşiţi de sfârşitul care li se arată. Nimic nu le mai iese. Orice mişcare pentru a se salva, orice manipulare cu statul paralel, Soros şi „nu ne vindem ţara“, orice luptă pornită chiar şi în forţă împotriva poporului nesupus, toate se izbesc ca de ziduri. Ultimele zile ne-au arătat un PSD în agonie, un partid renumit pentru buna organizare şi forţa de regenerare, dar care şi-a atins limita înţelegerii a ceea ce i se întâmplă. Nici metodele clasice de salvare nu îi mai ajută pe Dragnea şi pe acoliţii lui să îşi revină din buimăceala ultimului an, în care PSD a făcut orice altceva, mai puţin să guverneze ţara. R.Ursu.

6 decembrie 2017 11:58

Lute Mai intrebare ,nu s-a putut circula atunci de o tot impingeti cu 14 %!???

6 decembrie 2017 8:31

Lingaul de ce nu actiunea "Hamsterul "

6 decembrie 2017 8:27

Adrian Imi vine a fute. E vreun psd-ist prin zona Primaverii?

6 decembrie 2017 5:52

v Ghe Craioveanu, foarte subtila ilustratia cu taurul. Imi placi enorm de mult. Te-as lua acasa.

5 decembrie 2017 19:26

Intrebare legitima gaozaru' lu' P$D, crezi ca o sa iasa Fierea Vrajmasa Fericirii presedinte cu 14% din voturi ca la PB?

5 decembrie 2017 19:21

phylozophu` lu` PSD Nu bai...boule ! Eu o sa conduc maine PSD ! Si - pe bune, "labaralii & sabotatorii Rrhomanicii" o sa dati de dracu`!

5 decembrie 2017 17:24

Gheorghe Craioveanu O VACA, .....pe post de taur...

5 decembrie 2017 15:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.