Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"Dragi români, astăzi este Ziua noastră Națională, zi în care, cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii de atunci. 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili și integri. Acum, în prag de Centenar, este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate țara noastră. Numai împreună, implicați și determinați, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată în Europa și în lume. La mulți ani, români! și La mulți ani, România!", afirmă președintele Klaus Iohannis în mesajul video postat pe pagina de facebook cu prilejul Zilei Naționale.


Comentarii

@ 2 decembrie 2017 13:01 (3) În SUA de exemplu, imunitatea politică n-are nici o valoare în fața legii, acolo un nemernic politic poat fi arestat imediat și dat pe mâna legii dacă a prins în flagrant, așa cum s-a întâmplat în 2006 cu guvernatorul în funcție al statului Michigan, care a încercat să vândă scaunul liber din Senatul SUA, după ce Obama a câștigat primul lui mandat de președinte, iar acel fost guvernator a fost condamnat la 14 ani de pușcărie cu executare, din care trebuie să execute minim 12 ani, după care poate fi pus pe lista pentru eliberare condiționată, dacă se califică pentru așa ceva. Exemplele mele sunt aleatorii. Păi să-mi fie cu iertare, dacă un ministru ia mită 2 sau 3 milioane de euro și știe să-și ascundă foarte bine urmele de justiție, există posibilități multiple, tranzacții bancare prin conturi secrete din țările calde sau neutre, etc., după care nemrnicul îți dă ție cu tifla, dar tu în apludaciezi. Păi nu ești naiv? La final ca să simplificăm ecuația. Lucrurile sunt mult mai simple, anume, dacă oameni de cultură sau jurnaliști profesioniști integri susțin ca de altfel și comunitatea internațională democratică, înnăsprirea justiției românești, acest lucru demonstrează foarte clar că au foarte mare dreptate. Cam asta e!

2 decembrie 2017 17:36

@ 2 decembrie 2017 13:01 (2) Greșeala mare e că procedeul actual de numire al procurorilor sau judecătorilor parafat de decretul prezidențial nu e explicat foarte clar națiunii, pentru a înțelege toată lumea mecanismul procedural. Dacă acum numirea procurorilor e cea explicată de mine anterior, atunci polemica ta contra mea e absurdă. Uiți un lucru esențial, toate leprele politice aflate la un moment dat la ananghie, caută găsirea de țapi ispășitori, în primul rând grohăind că sunt nevinovați apoi caută ori oculte mondiale inexistente, ori îl bagă pe George Soros într-o ciorbă unde ăla n-are ce căuta și unde el nu face nimic. Mita generalizată din România a fost copiată după modelul PSD începând din anii 1990, încoace, mită care se mai practică la toate nivelurile sociale încă, dar mulți nu sunt prinși, ori pentru că-și ascund foarte bine potlogăriile, mă refer la cei la nivelul cel mai înalt, ori au pur și simplu noroc. Problema e că un nemernic politic prins și deferit justiției e condamnat cu suspendare de cele mai multe ori, ceea ce e foarte nedrept, atât timp cât un hoț care fură 100 sau 1000de lei e condamnat cu executare de la 2 la 5 ani. Fostul primar al Ploieștiului a făcut o pagubă statului de 8 milioane de lei, dar a fost condamnat cu suspendare. Elene Udrea a făcut praf multe miliarde de euro de la bugetul de stat pe telegondole în Valea Jiului, sau terenuri de golf la sate, sau săli de sport la sate părăsite, dar e bine mersi, ce-i drept a fost șifonată o leacă de justiție, care până la urmă s-a lăsat păgubașă. Un membru al guvernului italiamn a recunoscut recent a a primit mită vreo 2 miliarde de euro direct de la oficiali politici din Kazahstan, iar justiția italiană nu-i poate face nimic pentru că are imunitate.

2 decembrie 2017 17:35

@ 2 decembrie 2017 13:01 (1) Amice ești naiv cu N mare. Exemplele tale cu nababii ăia occidentali sunt irelevante, pentru că topica discuției noastre e justiția și nemernicii politici români. La fel cu procurorii și vilele lor. Din 1990 încoace politicienii de la puterea locală san centrală sau parlament au practicat cererea și primirea de mită de valori imense de la afaceriștii locali sau străini, iar procentul nemernicilor politici majoritar e din PSD, deși mai sunt alte lepre și de la alte partide. Politicienii din puterea de stat centrală beneficiază de imunitate, parlamantarii și membrii guvernului, imunitate care e extinsă și la nivelul superior al administrației de stat. Cu o justiție schilodită așa cum vrea și face acum PSD-ul, perpetuarea corupției politice va fi posibilă la un nivel mult mai mare, așa că să nu uităm cine a venit cu propunerea idioată de a pune prag financiar valoric pentru abuzul în serviciu, când Dragnea are un dosar penal pentru așa ceva, pentru angajarea a două muieri de la PSD la CJ Teleorman, muieri plătite cu salariu de la CJ Teleorman, dar care lucrau la PSD și nu veneau la CJ decât să-și încaseze lefurile, iar paguba la bugetul de stat e de 110.000 lei. Iohannis nu-și dorește nici o putere așa cum crezi tu, el are prerogativele lui stabilite de lege, care sunt mult mai mici decât ale guvernanților sau poate și a ale parlamentarilor. Problema cu numirile procurorilor, se poate reglementa prin lăsarea aparatului de justiție să-și examineze profesional procurorii pentru promovarea în cele mai înalte funcții, urmând ca președintele să semneze oficial decretul de numire al celor mai profesioniști și integri oameni ai justiției, procurori sau judecători, iar această numire nu se poate spune că e subordonare politică, sau amestec politic. Ce părere ai?

2 decembrie 2017 17:34

@@10:04 Nu sunt naiv, dar de ce nu astepti sa vedem ce spune si coana justitie? Daca e pe-asa, s-a umplut tara de vile de peste un milion de euroi una. Unora dintre proprietari le-a dat mana, avand oarece talent in afaceri sau in diverse domenii creative. Multe dintr vile apartin insa unor procurori sau purtatori de epoleti pe sub costumele Armani, care oricat de mari salarii ar avea, nu-si pot justifica pe deplin averile. Pe de alta parte, ai idei ce palat si-a luat la Viena austriacul ala care barbiereste muntii Romaniei de paduri? Sau cum o fi aratand la Londra resedinta de 500 de milioane de lire sterline a patronului indian al Combinatului nostru siderurgic de la Galati? Voua vi s-a pus pata pe Dragnea nu pentru ca ar avea casoiul din Alexandria (Cu Tel Drum trebuie sa asteptam verdictul Justitiei), ci pentru ca detine o parte din puterea, pe care si-o doreste cu disperare Iohannis. Aici e buba, iar puroiul vine de la politizarea justitiei de catre Iohannis (care refuza sa vada abuzurile procuriste in chiar favoarea sa) si de la parazitarea justitiei de catre generalul Dumbrava. In rest, pledoaria ta pentru cinste si corectitudine, tot respectul!

2 decembrie 2017 13:01

@ 2 decembrie 2017 8:30 Dar tu măi nepretinsule, al cui neam prost ești? Dacă după capul tău nepretins, abuzul în serviciu are nevoie de prag, atunci e clar, asta dovedește la cât de duce mintea. Adevăratul Dragnea e sărac și cinstit, mai sărac și mai cinstit decât Animalul Ion Iliescu. Cum așa? Păi sărăntocul Dragnea, patronul lui TelDrum pe acțiuni la purtător, și-a făcut un palat la Alexandria de 7000 metri pătrați locuibili, cam cât vreo 15 case d-ale lui Iohannis, iar pe lîngă palatul ăla de 7000 de metri pătrați, mai are bazin de înot și teren de tenis de câmp, plus alte acareturi mari de mărunte ce sunt. Iar tu în loc să te lamentezi, mai bine te ștergi la găoază cu pagina ta de pașaport unde ai dovada că l-ai votat pe Iohannis, pentru că văd că regreți. Pentru tine era mai bun Ponta, care a ruinat România în 3 ani de guvernare căcăcioasă, în care a înglodat țara în alte datorii naționale publice de alte 30 miliarde euro. Păi de ce nu l-ai votat pe Iliescu să fie președinte pe viață? Că Iliescu e sărac și cinstit, n-are decât un apartament cât vreo 3 sau 4 apartamente obișnuite de 120 metri pătrați într-o vilă de protocol care a aparținut RAPPS. Tu ești chiar atât de naiv să crezi că sărăntocul Dragnea și-a făcut palatul ăla de nabab din propriul salariu? Dragnea e și patronul unui hotel în Turnu Măgurele, printre altele. Însă voi turma de aplaudaci preferați o justiție schiloadă și impotentă, care să fie mult mai ușor eludată de toate leprele politice a la Dragnea, care-și ascund cu deosebită grijă toate fărădelegile, adică mita în valoare de milioane de euro per nemernic, în timp ce tu și pălmașii de rând vă bucurați că v-a crescut salariul cu 125 de lei, din care 121 de lei îi ia înapoi statul prin taxe și impozite. Bravo băi neamule prost, ești nepretins de bun!

2 decembrie 2017 10:04

@Pretinsului Liviu Dragnea Pai daca punem pragul chiar si la 100 de lei, vin corectii de judecatori si spun ca "fapta nu exista"! Ooo, dar daca pragul e zero, dumnezeul procurorilor si lulutzele sale mi ti-l aresteaza mintenas pe oricine vrea muschii lor. Ca-n Kafka! Pe principiul ca oricine e vinovat de orice. Sau cum se esprima (sic!) madam Prrruna, cea care-si taraste curul pe jos si se imbraca de la Victoria Secret, "Drepturile omului ESTE un lux"!!! Mai si da-ma dracule, mai Pretinsule, esti prea subtil ca sa nu ne prindem al cui neam prost esti, iar noi prea putin prosti sa nu-ti vedem viciul de argumentatie. In ce-l priveste pe adevaratul Dragnea, este si el un pacatos oarecare, ca mai toti cei ce umbla cu polonicul prin miere, iar o justitie corecta ii va da atat cat merita. Punandu-i voi in carca toate pacatele lumii, il victimizati chiar si in fata celor ce nu l-ar fi votat vreodata. A mea, de pilda, care am gresit si l-am votat pe Iohannis! Pot dovedi cu stampila "votat" din pasaport, dar si cu faptul ca langa consulatul roman din Strasbourg se afla o popicarie cu restaurat si un WC generos si curat, unde, ca si ceilalati 2-3 mii de romani care au votat acolo dupa vreo 6 ore si jumatate de asteptare, a trebuit sa fac pipi ...

2 decembrie 2017 8:30

Liviu Dragnea Liviu Dragnea Acum în prag de abuz în serviciu, eu zic că e mai bine să ridicăm acel prag la 1 miliard de euro, pentru a se justifica abuzul în serviciu. Că, dacă abuzul în serviciu n-are prag, nu se poate defini legal, iar așa infracțiunea nu există fără a se mai aștepta până la prescrierea faptelor, care anulează orice crimă sau faptă penală indiferent de pragul de 1 miliard euro stabilit, care prag va fi declarat nul, pentru că fapta nu există.

2 decembrie 2017 6:29

Doru Sper sa scapam de tine cat mai curand, presule!

1 decembrie 2017 21:51

Hai IOHANIS !!!!!! RUSINE MASCARICI IMPUTIT! Tu , magarul SECOLULUI, încă nu ai iesit din campania electorala. Da, stiu ca va vine greu să accepati REALITATEA, ca în anul CENTENARULUI, voi cei din PNL sunteți la GROAPA DE GUNOI a politicii romanesti. In loc să veniți cu CEVA NOU, CEVA BUN PENTRU POPOR,……, voi continuați de PROVOCAȚI HAOS. Haosul este ARMA IDEALA pentru DESFIINTAREA UNEI NATIUNI! Voi, cei din PNL in frunte cu NAZISTUL de la Cotroceni, nu va pasă de NAȚIUNEA ROMÂNĂ! Voi cei din PNL in frunte cu NAZISTUL lucrati pentru interese STRĂINE NAȚIUNII ROMÂNE ! Dacă in Ungaria un cetatean, indiferent de nationalitate, si-ar fi permis sa DENIGREZE natiunea, poporul in care traieste, așa cum fac cei din PNL in maxim 48 de ore era EXPULZAT!!!!!

1 decembrie 2017 21:27

@ 1 decembrie 2017 14:07 Voi nu trebuie să reflectați, dar nici să refractați, nici să vă gândiți, trebuie să-l înlocuiți cu Liviu Dragnea. De ce? Păi Liviu Dragnea nu are 7 case ca Iohannis, din care mai are 5 acum, Liviu Dragnea are o singură casă care e cât 15 case d-ale lui Iohannis. Liviu Dragnea e mai sărac și mai cinstit decât Ion Iliescu, așa că ce mai așteptați? Înlocuiți-l cât mai repede!

1 decembrie 2017 21:12

IO Noi reflectam si tot reflectam cum sa arate Tara, pocita si batjocorita de personajele cunoscute ca niste cai breji : caricatura Ciolos cu tehnokakatii Pruna, Vlad ala cu medicamentele si injuraturile groase, cu matale Tartorul nr.1, cu niscaiva salvatori de ocazie, cu sleahta pdl-hoatza, cu ratatii pnl-idioti... n-apucati voi.

1 decembrie 2017 16:39

Reflecteaza tu indelung, ca te pricepi! Numai ca, pana la urma, faci tot ce ti se spune pe afara. Noi reflectam cu cine sa te inlocuim, iar asta ne umple tot timpul, vorba unuia istet foc.

1 decembrie 2017 14:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.