Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele executiv al Alphabet, compania care deține Google, Eric Schmidt este de părere că America va fi depășită de China în domeniul Inteligenței Artificiale.

Acest lucru s-ar întâmpla în cazul în care Washingtonul nu va reacționa rapid în această privință. „Credeţi-mă, aceşti oameni din China sunt foarte buni. Vor folosi această tehnologie atât pentru obiective comerciale, cât şi militare. Cu toate implicaţiile rezultate din asta”, a declarat Eric Schmidt la summitul Artificial Intelligence and Global Security, scrie go4.it.

„Până în 2020 ne vor prinde din urmă”

China şi-a anunţat proiectele referitoare la Inteligenţa Artificială şi şi-a propus ca până în 2030 să fie lider mondial în domeniu. „Este destul de simplu. Până în 2020 ne vor prinde din urmă (n.r. pe americani, la acest capitol). Până 2025 vor fi mai buni decât noi. În 2030 vor domina industriile care folosesc tehnologia”, a mai spus preşedintele Alphabet.

În acest moment SUA nu are o strategie naţională pentru Inteligența Artificială, iar Schmidt a criticat guvernul de la Washington pe acest subiect. Mai mult, el a spus că America trebuie să încurajeze talentele din domeniu să se mute peste ocean.

Integral pe CotidianulComentarii

Tom Sawyer Jamais! O țară de comuniști îndoctrinați să întreacă o campioană a capitalismului, a democrației, a... tot ce vrea ea!? Imposibil!

23 noiembrie 2017 20:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.