Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Articol publicat pe 10 Mar 2011
Mi-a răspuns că vine în emisiune fără fasoane, chiar atunci când invitaţia a fost făcută cum se zice azi pe azi. Şi marea stea a scenei şi ecranului, Stela Popescu, s-a prezentat conştiincioasă şi strălucitoare la primele ore ale di­mi­neţii. O îmbrăţişez şi o pup pe obraz pe Stela trăind bucuria de a vedea că arată superb chiar la vârsta ei, că are un obraz proaspăt şi luminos de doamnă în jur de 40 de ani. „Şi n-a lucrat cuţitul pe faţa mea deloc şi nici nu mă cremuiesc. Mă întreb care este secretul menţinerii mele în formă şi îţi răspund: am avut marea şansă de a face o profesie care îmi place şi trăiesc zilnic bucuria de a fi recunos­cu­tă pe stradă de oameni. Mama mea spunea cu graiul ei moldovinesc: «Ai avut noroc că ţi-o şi ieşît». Mama avea înţelepciunea şi vorba femeii obişnuite, avea cumsecădenia de co­pil de ţăran, chit că mama era mo­der­nă şi cu idei tinereşti. E important să ai mereu treabă. Eu de di­mi-neaţă până în miezul nopţii fac ceva. Spectacole, turnee prin ţară şi iată recent am fost în turneu în America dar şi în Dubai.”
M-a fascinat bucuria citită în ochii Stelei atunci când po­vestea: „Mă întâlnesc dimineaţa când mă duc la piaţă cu oameni ne­cu­noscuţi care tresar văzându-mă cu plasele în mână şi rostesc: «Ce noroc că v-am întâlnit, doamna Stela, o să-mi meargă bine toată ziua!»„. Ra­diază Stela Popescu energii pozitive, poftă de viaţă, plăcerea de a face permanent un lucru folositor. Ropote de aplauze au însoţit-o pe Stela, dar şi pe Arşinel la recentul spectacol denu­mit sugestiv chiar „Aplauze, Aplau­ze!”. Cu această premieră s-a făcut şi inaugurarea sălii renovate şi mo­der­nizate a Teatrului „Tănase” de pe Calea Victoriei. Acest recital sclipitor a marcat şi 30 de ani de cuplet Stela şi Arşinel şi 50 de ani pe scenă pentru Stela Popescu. A apărut strălucitoare, cu rochii splendide, cu sclipiciuri şi pene pe scena revistei, dar a jucat şi roluri de compoziţie în teatru. Teribil a fost succesul Stelei în piesa „Preşul” de Ion Băieşu, acolo unde in­terpreta magistral rolul femeii de serviciu dintr-un bloc. Spectatorii au rămas cu gura căscată s-o vadă pe stră­lucitoarea Stela îmbrăcată în pie­să cu un halat plin de pete de unsoare îm­prumutat de la un veritabil me­canic de bloc. „Nu m-am dat înapoi, ba chiar am fost fericită când am jucat într-un serial de televiziune o bătrână mamă a unui arivist, cum să refuzi un asemenea rol complex.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.