Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Moțiunea de cenzură fuse și se duse. Guvernul Tudose a rămas, bine mersi, și va majora în continuare salariile în minus în timp ce liberalii adună în făraș cioburile rămase după ce peneliștii au risipit iî vânt toată gloria moștenită de la Br[tieni.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", a fost respinsă de plenul reunit al Parlamentului întrunind 159 de voturi ”pentru”, trei voturi ”împotrivă” şi 23 de abţineri. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 233 de voturi ”pentru”. Votul a fost secret cu bile. Moțiunea fusese semnată de 148 de parlamentari, din PNL, USR, PMP şi de deputaţii neafiliaţi Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, iar principalele critici au vizat nerepectarea promisiunilor privind creșterile de salarii cu 25%, modificarea Codului Fiscal și a legilor justiției, dar și  atacul la Pilonul II de pensii anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Numărul mai mare de voturi față de semnatari poate fi explicat prin faptul că nu toți parlamentarii PMP au semnat moțiunea de cenzură, explică ROMÂNIA LIBERĂ. PSD și ALDE au asigurat cvorumul dar au părăsit sala în momentul votului.  Liviu Dragnea și Mihai Tudose nu și-au lăsat parlamentarii să voteze, pentru a evita suprizele din propriile rânduri. În aceste condiții, doar trei parlamentari au votat împotriva moțiunii de cenzură.  Liderii UDMR au criticat modificarea Codului Fiscal dar au anunțat că se vor abţine la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR.

Strict politic, afirmă NAȚIONAL, eșecul era previzibil, o moțiune de cenzură anti-PSD fiind posibil să treacă doar cu ajutorul PSD-ului, în actuala configurație a scenei politice. Inevitabilele circării politice au fost și ele prezente: președinții Dragnea și Tăriceanu au refuzat să prezideze ședinta celor două Camere, pesediștii au părăsit ostentativ plenul atunci când vorbeau cei din opoziție, liberalii au venit la tribună cu un coș plin cu ouă plus alte merinde și verdețuri pentru a arăta concret lumii ce au luat guvernanții de la gura poporului, parlamentarii din ambele tabere s-au gratulat cu ironii ieftine etc.

Dezbaterile au fost marcate de ironii şi atacuri, premierul transmiţând opoziţiei că „atâta pot", atunci când a fost huiduit la începutul discursului şi încheindu-şi prelegerea cu afirmaţia „dumneavoastră faceţi rău ţării cu aceste ştiri false despre cum dispare zahărul din ceai pe guvernarea noastră, despre cum nu mai zboară albina". Simultan, liberalii au organizat manifestaţii în faţa Palatului Parlamentului, conduse de preşedintele PNL Ludovic Orban, anunță GÂNDUL. La miting au participat 5.000 de persoane, în frunte cu președintele PNL Ludovic Orban, care nu este parlamentar.

Premierul Mihai Tudose s-a folosit de prilejul moțiunii de cenzură pentru a se detașa de liderul PSD, Liviu Dragnea, constat[ COTIDIANUL. Prim-ministrul a declarat că nu înţelege conceptul de stat paralel şi că el îşi vede de Guvern şi de statul de care trebuie să se ocupe. ”Nu înţeleg conceptul, sincer. (...) Eu îmi văd de Guvern. Avem un stat de care trebuie să ne ocupăm, cu nişte români cărora trebuie să le facem viaţa mai bună”, a declarat Mihai Tudose, întrebat de jurnalişti dacă s-a lămurit ce înseamnă statul paralel.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a adoptat, recent, o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice. Decizia PSD a venit după ce, amintește EVENIMENTUL ZILEI, DNA a anunțat că Liviu Dragnea este urmărit penal într-un nou dosar de corupție.

CCR a respins, ieri, cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi a constatat că nu există conflict juridic între Guvern şi DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părţi din insula Belina şi braţul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman.

CCR a discutat cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern şi DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care, în 2013,  părţi din insula Belina şi braţul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman. Ulterior, potrivit ADEVĂRUL, Insula Belina a fost cedată Tel Drum iar, într-un alt dosar deschis recent, procurorii susțin că firma este deținută de Liviu Dragnea prin interpuși.

Până să cântăm Opoziției „veșnica pomenire” trebuie să aruncăm o privire și puterii de astăzi. Respectiv PSD-ului care, după ce a promis românilor marea cu sarea și dulce trai pe vătrai, a reușit doar să scoată toată gașca civilă în stradă (sindicate, patronate, # Rezist), să arunce prețurile în aer, să măreasca deficitul bugetar, să ridice ROBOR-ul spre ceruri, să devalorizeze leul și să țină puterea tot într-o criză. Realități triste de care PSD vrea să scape cu ajutorul unei metode îndelung verificate: „o minciună repetată suficient de des se transformă în adevăr”.Comentarii

Intrebare legitima Poate ne explica votantii si mai ales militantii PSD: de ce a crescut pretul la oua de la 45 de bani la 1 leu? De ce este Euro la un nivel record? De ce s-au scumpit gazele, electricitatea, alimentele cu 20%?

26 noiembrie 2017 10:23

v, vechi militant PSD Shalom, m-as pisha pe tine.

25 noiembrie 2017 18:57

Shalom Ia vedeti filmuletele lui M Bot http://www.comisarul.ro/articol/video-priviti-imaginea-asta!-e-romania-pe-care-vor_920631.html

25 noiembrie 2017 18:14

@VOCEA POPORULUI, aka v, postacul de servici al P$D P$D după ce a promis românilor marea cu sarea și dulce trai pe vătrai, a reușit doar să scoată toată gașca civilă în stradă (sindicate, patronate, # Rezist), să arunce prețurile în aer, să măreasca deficitul bugetar, să ridice ROBOR-ul spre ceruri, să devalorizeze leul și să țină puterea tot într-o criză. Realități triste de care PSD vrea să scape cu ajutorul unei metode îndelung verificate: „o minciună repetată suficient de des se transformă în adevăr”.

24 noiembrie 2017 21:45

VOCEA POPORULUI ...DECI, 42% dintre romani, sunt de acord ca penalul Johannis falsificator de acte si documente, sa fie, inca, presedintele Tarii ! Bravos natiune !

24 noiembrie 2017 17:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.