Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Baronii PSD se întâlnesc în taină și caută soluții pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului. Prăbușirea teleormăneanului (condamnat definitiv într-un dosar și cercetat în alte două) va avea loc în viitorul apropiat  pentru că baronii partidului nu vor risca niciodată să asiste la extincția PSD doar de dragul unui singur om, chiar dacă pe acesta îl cheamă Liviu Dragnea, susține istoricul și scriitorul Stelian Tănase în EVENIMENTUL ZILEI.

„Dragnea va fi halit de partid cu fulgi cu tot... PSD nu se va sinucide politic de dragul lui Dragnea. Deja în PSD s-au format bisericuțe, grupuri/grupulețe. Cadrele PSD, parlamentari, șefi de filiale forfotesc să găsească o soluție pentru ieșirea din acest blocaj. Puțini mai mizează pe Dragnea. Aura lui de învingător în campania din 2016 s-a dus. Ce folos ar mai avea PSD de pe urma lui“?

Informația este confirmată și de europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Grupul de social-democraţi care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD îşi va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.  Potrivit lui Ivan, în jurul actualului lider Liviu Dragnea sunt tot mai puţini oameni, iar noul proiect vizează o modernizare a PSD.

"Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect pentru PSD, iar în prima parte a anului viitor va fi prezentat public. Este un proiect complex, cu tot ceea ce înseamnă mecanisme interne de funcţionare ale unui partid modern. În jurul lui Dragnea sunt tot mai puţini oameni, se vede clar că a ţinut captiv acest partid cu oameni veniţi din afara partidului. El controlează ce mai poate controla cu oameni din PD şi PRM - Darius Vâlcov de la PD, iar Codrin Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu din PRM. În rest, sunt oameni nemulţumiţi de felul în care merge partidul sau situaţia în care se află PSD, deci nemulţumirea este mare, iar noi, grupul care lucrează, nu stăm să vedem ce se întâmplă cu Liviu Dragnea şi vom propune membrilor de partid un nou proiect în interiorul PSD", a spus Ivan.

În opinia europarlamentarului, citat și de ANTENA3, în partid există şi membri care nu au fost niciodată altceva decât social-democraţi şi care doresc să evite ca PSD să aibă soarta PNŢCD. "Am realizat cu toţii pericolul, membrii de partid vechi, care am fost doar în PSD, şi vom lua atitudine. Conducerea actuală, practic nu mai există, Liviu Dragnea fiind un membru care mimează că mai conduce PSD. Faptul că acel miting de un milion de membri nu mai are loc, că nu mai au mitinguri în ţară de susţinere pentru Liviu Dragnea, arată că partidul s-a decuplat de Liviu Dragnea şi de cei din jurul lui", a mai spus europarlamentarul PSD.

O lovitură președintele PSD vine și de la premierul Tudose. Deși Liviu Dragnea pomenește și-n culcare și-n sculare de ”statul paralel”, premierului Mihai Tudose îi este complet străină noțiunea. Întrebat dacă s-a lămurit cum este cu ”statul paralel”, Mihai Tudose a dat un răspuns năucitor: „Nu înțeleg conceptul, sincer. Eu îmi văd de  Guvern. Avem un stat de care trebuie să ne ocupăm“. Deși respectă întocmai esența ”Bibliei PSD”, respectiv e ton pe ton cu programul de guvernare, negarea pe față a existenței ”statului paralel” în mod cert nu i-a picat bine lui Liviu Dragnea, afirmă NAȚIONAL.

COTIDIANUL amintește că vineri, Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte. Cu aceiași ocazie, Liviu Dragnea a anunțat că în țară vor fi organizate manifestații de protest împotriva acestui „stat paralel“.

Doar că și această inițiativă este temperată de un alt lider PSD, anunță GÂNDUL. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a afirmat, marţi, că nu consideră că mitingurile partidului ar trebui organizate în viitorul apropiat întrucât la acestea ar trebui să participe şi parlamentarii PSD, ocupaţi acum cu discuţiile din Parlament pe Codul administrativ şi legile justiţiei. ”Consider că avem extraordinar de mult de muncă pe Codul administrativ şi legile justiţiei şi nu cred că aceste mitinguri ar trebui să se desfăşoare în viitorul apropiat pentru că este nevoie şi de prezenţa parlamentarilor”, a declarat senatorul Niculae Bădălău.

Consultantul politic Cozmin Gușă, citat de ADEVĂRUL, consideră că Liviu Dragnea suferă înfrângere după înfrângere. „Faptul că premierul Tudose a spus că nu înţelege conceptul de stat paralel, pentru că nu a fost definit în şedinţa PSD, e o înfrângere simbolică majoră pentru Dragnea, care a făcut declaraţii legate de statul paralel la Herculane fără să discute cu alţii, fără o dezbatere la nivelul partidului.

Atunci când ai o declaraţie de război, prezinţi combatanţilor cine este adversarul. Practic, Tudose l-a dezgolit pe Dragnea, ceea ce înseamnă că nu a fost prezentat conceptul de stat paralel, ci a fost, aşa, o mişcare a preşedintelui PSD care nu a putut scoate o rezoluţie în sprijinul său la Herculane şi a venit cu această găselniţă. Aceasta este prima înfrângere simbolică", a spus consultantul politic.  De asemenea, acesta a constatat faptul că Dragnea nu se mai poate baza pe foarte mulţi oameni din PSD.Comentarii

nae, consilier local PSD de 14 ani Oriunde in lume socialistii au incurajat homosexualitatea, decrestinarea popoarelor. In Romania in curand PSD va impune casatoriile homosexuale in Parlament.

25 noiembrie 2017 19:04

v V-as penetra pe toti! D-l Dragnea e jupan, are bani, are relatii. O sa scape si din asta. Muie Europa!

24 noiembrie 2017 20:11

Mare moftangiu! Mare analist Don Tanase! Combate bine! E de-al nostru, din popor, priceput in d-ale politicii. Pacat ca nu se pricepu si la restructurarea TVR-ului pe care a preluat-o cu datorii mari si-a abandonat-o cu datorii si mai mari. Bun manager! Baban salariu! Las ca se-ntoarce iar roata si revin oamenii lui Orban si Turcan (era sa le zic liberali dar nu prea au de-a face cu respectiva ideologie) la guvernare (mai incolo, nu chiar de maine) iar TVR-ul nu mai are datorii. Si va avea nevoie de un manager cu experienta, trecut prin ciur si prin darmon. Buna treaba!

24 noiembrie 2017 13:10

Care va sa zica, Fara coledzi! Ivane accelereaza, taica, dinamitarea partidului. Se apropie data alegerilor europarlamentare si nu vei fi pe lista PSD pentru o noua si bogata... pomana. La partidul ala nou nu ai sanse pentru ca trebuie rasplatita consoarta... turnatorului.

24 noiembrie 2017 12:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.