Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Imaginați-vă, stimați Republicani, o descindere pentru percheziție sau arestare la sediul unor corupți, tâlhari, violatori, traficanți de droguri. Îndată ce mascații intră peste ei, un grup de purtători de panouri pe care scrie „Privitul interzis”, sau nu scrie nimic, înconjoară umăr la umăr ieșirea. Un alt grup va intra în centru, ținând panourile ca pe scuturi deasupra capetelor. Va lua naștere o formațiune mobilă de tip testudo, broasca țestoasă, folosită de legiunile romane. În dispozitiv vor fi aduși cei ridicați de organe, care, în drum spre arest, vor beneficia astfel de protejarea propriei imagini în fața jurnaliștilor ce țin morțiș să filmeze și să informeze publicul în legătură cu evenimentul.

Dacă credeți că secvența asta e produsul acelei părți din creierul subsemnatului care s-a ocupat cu literatura Science Fiction, vă înșelați. Este realitatea înfăptuirii Justiției în viziunea Consiliului Superior al Magistraturii.

Integral pe RepublicaComentarii

@ 23 noiembrie 2017 16:03 Amice, nu mai sunt chiar așa de tânăr, deși mă simt încă tânăr. Problema e alta, anume în ceea ce mă privește, tocmai pentru că mă îndoiesc tot timpul, caut să discern cu mare atenție presa, pentru că dacă eram așa de convins cum suspectezi, nu mai intram în nici o polemică. Dar la momentul când întâlnesc ceva bazat pe concret, e imposibil să mai am dubii, deci eu caut să simplific ecuația, pentru a ajunge la un rezultat concret cert. La insulte recurg uneori, de cele mai multe ori când sunt jignit de către cineva fără să jignesc persoana, dar folosesc un limbaj mai vulgar în postări, pentru că eu consider că acei nemernici politici atinși de vulgaritățile mele, își vor da seama că plebea nu mai poate fi prostită cu niște porcării ieftine și răsuflate, urmând ca respectivii să-și schimbe eventual atitudinea și felul lor de a fi. Politicienilor români le-a intrat în cap faptul că pot prosti și manipula plebea așa cum vor ei, fie prin discursuri sforăitoare răsuflate mincinoase dar care se doresc reale, fie prin minciuni grosolane declarate cu emfază în Media sau la televizor, unde evident oamenii de televiziune le cântă-n strună din interese ticăloase partinice neadevărului. Dar în momentul când cineva din plebe, le servește o muie argumentată pe concret și pe real, acei ticăloși trebuie să-și dea seama că realitatea e cu totul alta, iar lumea nu mai e așa de naivă încât poate fi mințită-n față cu nonșalanță. Numai bine!

23 noiembrie 2017 17:04

15;27 Erata Uf, am scapat o prepozitie care inverseaza sensul! Ideea e ca "incapatanatii" incurabili nu accepta decat ideile si informatiile "care NU contrazic convingerile lor".

23 noiembrie 2017 16:10

@15:27 Tinere domn, ceva imi spune ca nu ai auzit vreodata despre teoria disonantei cognitive din psihosociologie. Nu este vreo boala, sau ceva rusinos sau insultator la adresa cuiva. Pur si simplu, oamenii care au convingeri puternice, care nu se indoiesc de nimic, au tendinta de a nu accepta decat ideile si informatiile care contrazic convingerile lor. Toti avem, intro masura mai mare sau mai mica, aceasta tendinta. Unii sunt insa mai flexibili, mai usor de convins ca nu au uneori dreptate, altii isi apara convingerile pana in panzele albe, oricate argumente sau probe i-ar fi aduse. Cei din urma sunt ca taranul lui Marin Preda care are in fata ochilor o girafa si se jura ca un asa animal nu exista. La extrema cealalta era Socrate care afirma: "Tot ce stiu este ca nu stiu nimic". Sa nu crezi ca te includ automat in categoria caposilor incurabili! Faptul ca accepti sa discuti fara sa mai injuri si sa insulti din orice este un semn bun. Faptul ca-ti mentii cu incapatanare parerile poate insemna ca esti sincer convins de acestea. Important este ca, dupa ce constati o data ca te-au inselat aparentele, sa incepi sa te mai si indoiesti. Toate cele bune!

23 noiembrie 2017 16:03

23 noiembrie 2017 12:20 (2) Apreciez că mă adulezi cu domnia mea, mersi, dar termenul ăsta nu-l înghit și e completamente nepotrivit. De ce? Simplu! Toată șleahta de politicieni folosesc termenul ăsta infect, dar cu o aroganță nedisimulată, pentru a arăta plebei ce ditamai aristocrații politici ai lui pește prăjit sunt, pe când majoritatea nu sunt decât năște cozi de topor, care au inventat un argou englezit, bazat pe cuvinte din limba engleză netraduse pe românește, care cuvinte dacă măcar ar fi traduse ar avea cu totul alt înțeles, majoritatea dintre ele, dar înțelesul lor real. Presa românească din ziua de azi a adoptat același argou englezit împuțit, care nu numai că batjocurește limba noastră românească, dar e completamente inexact din toate punctele de vedere. Limba română are destule neologisme și cuvinte selecte rare, dar românești d-ale noastre care sună excelent. Crede-mă pe cuvânt de onoare, că sunt de fapt numai acel consumator de presă, un simplu cititor liber cugetător care are mintea limpede și știe când o știre sau o postare e reală sau instigatoare și manipulativă. Un sfat, dacă continui să inventezi binomul sau polinomul, va trebui să fii mai convingător, cu argumente și detalii bazate pe certitudini, nu pe presupuneri subiective. Succes și s-auzim de bine!

23 noiembrie 2017 15:28

23 noiembrie 2017 12:20 (1) Mersi pentru răspuns și pentru opinii. Amice, o tot scalzi aiurea cu acel, se zicea. CTP a lucrat ca inginer pe undeva în afara Bucureștiului pe o platformă industrială, iar în anul 1991 s-a angajat la Adevărul. Eu nu cred că el a publicat acolo, decât numai după ce s-a angajat acolo la serviciu. Afirmația ta cu CTP că ar fi susținut cauza lui nea Nelu Iliescu Ilici e completamente nefondată și ireală. Deci pe undeva, recunoști că scornești detalii aiurea, iar faptul că ești în breaslă ca ziarist, opinez că nu e cinstit ca să-l combați aici unde postaci ca mine consumatori de presă, oameni liberi cugetători care la momentul când citesc o știre, o discern cu mare atenție, pentru a verifica veridicitatea ei, din toate punctele de vedere, pentru că dacă o postare ca a ta inițială, vine cu niște scorneli bazate pe se zicea, sau o știre care subliniază niște lucruri sau fapte imaginate, care se doresc reale numai pentru că autorul le-a înșirat pe o pagină de ziar, atunci înseamnă că știrea e o scorneală infectă propagandistică menită a manipula plebea, care la rândul ei n-are prea multă logică și nici discernământ. Deci tu nene ziaristule combați la binom așa ca să câștigi o jimblă de pâine albă? Prietene, de ce nu faci asta la fițuica de ziar unde lucrezi ca angajat genuine? Aici, cititorii simpli ca mine care au mintea limpede, își exprimă opinia, atât. Iar tu ditamai jurnalistul vii cu niște cioace manipulatorii și mincinoase pe deasupra?

23 noiembrie 2017 15:27

@10:52 Wow, ce pamfletar! Pai se zice ca generalul Vlad, boss-ul vechii Securitati avea un nepot, iar despre CTP ca avea un unchi pe acolo. Acuma eu nu stiu ce sa zic, dar asa se zicea despre cei doi prin anii '90. In ce priveste Wikipedia, desi unii zic ca nu totdeauna e credibila, deoarece oricine care pare credibil poate face modificari acolo, pentru nivelul discutiei noastre eu zic ca este suficient de credibila. Deci, daca zice Wikipedia ca a fost angajat in 1991, probabil asa este. Asta nu inseamna ca CTP nu putea publica in "Adevarul", ba chiar si in mamica "Scanteia", in calitate de colaborator. Angajarea putea sa insemne si recunoasterea "meritelor" de combatant feroce pentru cauza lui nea Nelu, desi avea in traista pietroiul de nepot al cui nu trebuia. Acum e clar? Repet, CTP a combatut de multe ori pentru cauze juste, dar in ziua de azi, ca ziarist, daca nu combati la binom si nu ai alte surse de castig, ajungi muritor de foame. Ma intreb daca insusi domnia ta nu combati pentru o bucata de paine mai alba si mai dulce !!!

23 noiembrie 2017 12:20

@ 23 noiembrie 2017 10:05 Erata eratei Se vede că l-am botezat pe Cioacă, nu mai știu precis cum îl cheamă, Cristian sau Ion, dar asta n-are importanță. Se vede că, se zice că, totul începe cu acel se.

23 noiembrie 2017 11:27

@ 23 noiembrie 2017 10:05 Erată A se citi eu am tras cu ochiul, iar acel că? Cam vag e intenționat.

23 noiembrie 2017 11:24

@ 23 noiembrie 2017 10:05 Iar ai apărut nenicule? O tot scalzi cu CTP membru al organului, binomului și trinomului, dar nu ne arăți niște dovezi credibile, nu de alta, dar să acuzi pe cineva că e membru al cuiva, trebuie să și dovedești nene, că altfel faci multă zarvă nefondată aiurea. Ieri îmi spuneai că CTP elogia minerii pentru minunile de vitejie de la mineriada din iunie 1990, iar au am tras cu ochiul pe Wikipedia Ro la numele lui CTP, unde scrie că nea CTP a fost angajat la ziarul Adevărul în 1991, deci m-ai mințit cu nerușinare ieri. Acum insinuezi că CTP se zice că ar fi nepotul vechii Securități, dar și a celei noi, deci ce reprezintă afirmațiile tale? Convingeri personale ce-ți aparțin bazate pe ce? Bazate pe, se zice că? Cam vag, nene. Sau bazate pe parfumul Caca Chanel? Apropo, tu ziaristule propagandist bolșevicesc, tu al cărui organ ești membru? Al cărei securități? Cea veche, sau cea nouă? Apropo, ce înseamnă acel se zice că, bla, bla, bla? Băi liberalistul pemepulelor rătăcit la PSD și racolat la liberalii comuniști de la neo-PCR-ul fesenisto-democrat, te băteai în boașe ieri cu tesla că ești mare liberalist, dar al ălora noi, care noi nene? Pemepulele lui Băsescu, sau legionarii lui Bogdan Diaconu. Auzi, vezi că l-au eliberat pe Dan Diaconescu, lasă-te racolat de partidul Elodiei și al lui Dan Diaconescu, că o să faci ditamai puricii liberaliști de n-o să mai scapi de ei nici cu DTT, dar nici cu TNT. Se zice că Dan Diaconescu o să-l pună președinte la Partidul Elodiei pe Ion Cioacă, soțul rămas văduv în lipsa consoartei Elodia dispărută fără urmă. Succesuri la bălăcărit aiurea!

23 noiembrie 2017 10:52

Pisica cu clopotei! Ehei, cand esti de "partea buna" a baricadei, iti convine de minune sa atarni clopotei de coada oricarei pisici mai obraznice! De fapt tu, ziaristul de la oficina "organului" doar arati cu degetul, inflamezi opinia publica, nu toata, ci aia corecta politic, iar clopoteii ii pune doamna cu picioare de butuci, procurorul Portocala, procurorul cristalino-mafiot Eva. procurorul academician Uncheselu sau judecatoarea Bogdan, dupa care alde CPU, ziaristul vanjos al Trinomulai si al Pentagonului zdrangane clopoteii de se cutremura pana si fantoma Turnurilor Gemene din Manhattan! Asta ca element de regie la spectacolul catuselor, Ca vin pe urma judecatorii corecti si comanda "Stop" in baza legii, nu mai conteaza. Efectul a asigurat. Mortul are deja colacul pe piept si banutul in gura, iar CTP binemeriteaza inca o stea pe bulevardul vechii Securitati (al carei nepot se zice ca ar fi!), dar si al celei noi, mai rafinate si mai tehnologizate, sfintite ca parfum Coco Chanel de sorginte americana, dar produs in China.

23 noiembrie 2017 10:05

nae Psihopatule , Kovesi , Lazar , Portocala . Camelia Bogdan , Danilet , Macovei , Pruna si multe alte jigodii , dupa mintea ta bolnava , pot reprezenta Justitia despre care tu amintesti?

23 noiembrie 2017 9:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.