Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

România intenționează să dezvolte relațiile economice cu Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan și Turkmenistan, este mesajul forumului de informații pentru afaceri "Caspian – Black Sea Forum. Beyond energy", organizat miercuri de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

"Mai mult de 90% dintre schimburile comerciale ale României cu 3 dintre cele 4 ţări reprezentate azi la acest seminar, respectiv Azerbaidjan, Kazahstan şi Turkmenistan, se bazează pe petrol şi gaze", a declarat Virgil Goagă, directorul pe Relaţii Externe din cadrul CCIR.

"Dar interesul nostru, al tuturor, merge dincolo de aceste două produse de energie, întrucât avem atât de multe alte produse de oferit, iar aceste ţări au nevoi pe care noi le putem acoperi şi, la rândul lor, au şi alte produse care pot stârni interesul nostru, al românilor. Practic, acesta este motivul pentru care ne dorim să încurajăm companiile româneşti să meargă acolo, dincolo de Marea Neagră, şi să facă afaceri şi în alte domenii de activitate, fără a exclude însă zona de energie", a mai spus Goagă.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.