Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile președintelui PSD Liviu Dragnea au fost puse sub sechestru de procurorii DNA, în dosarul „Tel Drum”. Anchetatorii căută acum și „averea ascunsă“ a șefului PSD, pentru că mai este mult până la acoperirea prejudiciului calculat.

„În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: Un teren situat în municipiul Turnu Măgurele judeţul Teleorman, cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5 )”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), citat de GÂNDUL.

Conform sursei citate, sechestru s-a pus şi asupra sumei de 630.000 lei, dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare şi asupra sumei de 280.000 lei, dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere.
CAPITAL anunță că procurorii au pus sechestru şi pe sumelede bani existente sau care urmează a fi virate de alte persoane în conturile bancare deţinute de Dragnea. Mai mult, măsura asiguratorie a fost pusă şi asupra sumelor de bani datorate lui Liviu Dragnea de către diverse persoane. „inclusiv suma de 80.710 euro şi suma de 460.110 lei datorată de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid”, precizează sursa menţionată.

Procurorii caută și averea secretă a lui Dragnea, anunță ADEVĂRUL. „În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei”, a ma comunicat DNA. „De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate”, mai arată procurorii DNA. Surse judiciare au explicat că este vorba de mai multe acţiuni sau părţi sociale ale unor firme, în spatele cărora procurorii DNA bănuesc că s-ar afla Liviu Dragne. Printe aceste firme s-ar afla şi societatea Tel Drum, dar acest lucru rămâne de identificat, arată surse judiciare.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că marți procurorii DNA au decis "sechestru   asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei (aproximativ 28 milioane de euro) asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra  sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat,  de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Alături de el, precizează JURNALUL NAȚIONAL, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

Ancheta are legătură cu modul în care societatea Tel Drum a primit contracte finanţate din fondurile publice naţionale sau europene. Societatea este controlată prin intrmediul unor acţuni la purtător. Alte opt persoane au fost puse sub acuzare în acest caz, afacerişti, funcţionari şi directori în cadrul CJ Teleorman.

GÂNDUL explică faptul că gruparea s-ar fi asigurat că Tel Drum obţine contracte din fonduri publice, mai ales acordate de Consiliul Judeţean Teleorman, prin influenţă şi funcţii, dar şi prin "furnizarea informaţiilor confidenţiale privind licitaţiile publice înainte de momentul publicării anunţurilor şi prin inserarea condiţiilor restrictive în caietele de sarcini (utilajul pe care Consiliul Judeţean Teleorman l-a înstrăinat către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene)". În plus, prin administratorii Tel Drum se facilita si intermedia numirea unor persoane în funcţii din administraţia centrală, dar se furnizau şi fonduri către PSD, "prin donaţii ale membrilor grupului infracţional organizat şi ale societăţilor controlate de aceştia", arată anchetatorii.

Pentru DNA problema este însă că „averea fabuloasă“ despre care s-a tot vorbit că ar deține-o liderul PSD este departe de ceea ce ar dori să recupereze DNA, respectiv, aproape 28 de milioane de euro, susține EVENIMENTUL ZILEI. Considerat unul dintre cei mai bogați bugetari ai României, liderul social-democrat avea, până nu demult, trecute în declarațiile de avere zece terenuri (în suprafață de peste 33.000 de hectare, dintre ceare trei în stațiuni de pe Valea Prahovei), un apartament, două case, o casă de vacanță și trei spații comerciale care includeau și Hotelul Turris.

Dacă liderul PSD a furat, drum bun la pușcărie. Dacă a înșelat statul, la fel. Dacă a falsificat documente ca să pună mâna pe fonduri europene, nu are decât să-și petreacă următorii ani la pușcărie. Și, indiferent cum ar fi încălcat legeile, dacă ce a făcut se pedepsește cu privarea de libertate, nu are decât să-și execute pedeapsa. Doar că, subliniază NAȚIONAL, până atunci, tot ce i se pune în cârcă trebuie probat temeinic, fără putință de tagadă. Nu de altceva, dar suspiciunea, după orice dictionar, este doar o bănuială.Comentarii

Vocea Poporului "Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional" – păi te cred și eu, Alde-Psd sunt cu toții un grup infacțional organizat!

24 noiembrie 2017 1:13

v Mori de ciuda fraiere. D-l Dragnea are oase de smecher, ca orice parlamentar psd. Huoo binomul, huoo institutiile statului, huoo UE, democratie vestica si NATO! Muie la toti.

23 noiembrie 2017 20:31

Cristi Când se vehiculeazã astfel de sume puse sub sechestru asupra unei persoane care, la nivel declarativ, nu a facut altceva decât politica, fiind membru al Parlamentului, chiar nu ridica intrebari pentru partizanii sai? Voi ati fi in stare sa strangeti atatia bani, case, avere din jobul vostru? In mod normal se aplica si altora, din alte partide. Deci mai degraba ati lupta sa existe o institutie care sa-i ancheteze, decat s-o distrugeti si pe aia care exista. Si cine vrea s-o distruga, prin modificarea legilor justitiei. Exact acest personaj plus clica din jurul lui, PSD sau nu (ca nici ceilalti nu vor vota impotriva, ca nu-si vor pune streangul de gât singuri, nu?)

23 noiembrie 2017 11:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.