Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vânzările mondiale de mașini electrice au înregistrat o creștere record în semestrul acestui an, motivul principal fiind cererile crescute venite din China.

În perioada iulie-septembrie 2017, vânzările de vehicule electrice și hibride au depășit 287.000 de unități, cu 63% mai mult decât în perioada similară a anului trecut și cu 23% mai mult decât în al doilea trimestru, potrivit unui raport al Bloomberg New Energy Finance.

Mai mult de jumătate din aceste vânzări au fost efectuate de China, țară în care piața de automobile electrice s-a dublat pe fondul eforturilor guvernului de a combate poluarea. Executivul oferă doritorilor subvenții substanțiale.

„Subvențiile naționale pot face un automobil electric cu până la 40% mai ieftin decât un automobil normal cu combustie internă”, a declarat Aleksandra O’Donovan, analist la BNEF.

China are două motive pentru care stimulează achiziționarea vehiculelor electrice: „Unul dintre motive este nivelul de poluare din orașe și al doilea este dorința Chinei de a crea campioni naționali care să poată concura la nivel internațional pe această piață”, a mai spus aceasta.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.