Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Aurelian Sevastian, primarul din Maliuc, Tulcea, a fost declarat incompatibil de instanță. Prima sentință a venit în iunie 2016, de la Curtea de Apel Constanța, dar edilul nu a fost de acord și a făcut recurs. Recursul a fost judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, care însă l-a respins, în ședința publică din 17 noiembrie 2017. Conform procedurii în astfel de cazuri, prefectul județului trebuie să ia act de hotărârea instanței și să semneze eliberarea acestuia din funcție, urmând ca în localitate să fie organizate alegeri pentru desemnarea unui nou primar. Potrivit inspectorilor ANI, Sevastian s-a aflat în incompatibilitate în perioada 8 octom­brie 2012 – 4 februarie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Maliuc.

Interesant este că și viceprimarul din Maliuc, Florentina Maioru, își așteaptă sentința, tot de la ICCJ și tot într-un dosar de incompatibilitate. Aceasta s-a aflat în incompatibilitate, potrivit inspectorilor ANI, în perioada 30 septembrie 2013 – 31 martie 2014, întrucât, ca și primarul, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Maliuc. Primarul Aurelian Sevastian a devenit cvasi-celebru după ce, în 2013, s-a dat singur în judecată, fiind reclamat și pârât în același dosar. Practic, cetățeanul Sevastian l-a dat în judecată pe primarul Sevastian. Explicația: un control al Curții de Conturi a constatat că în primărie s-au acordat ilegal prime de vacanță. Ca primar, a fost obligat să emită decizii pentru recuperarea sumelor. A emis o astfel de decizie și pentru el, care beneficiase de aceste prime pe când era funcționar în cadrul primăriei. După ce, ca primar, a emis o astfel de decizie care îl afecta direct, s-a dat în judecată pentru a contesta decizia de impunere emisă chiar de el.

Integral pe România LiberăComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul TULCEA 13 TIȘBITUL 13; TUL.CEA. TUL-Tișbitul, CEA-Chelia. Chelia lui Tișbitul. Pe chelia mea se află Delta Dunării, pe care se face braconaj de zeci de ani. Verificați dacă am chelie!

21 noiembrie 2017 18:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.